Skip to main content

belajar niat puasa ramadhan


InsyaAllah,esok kite semua ni klo berkesempatan akan mula berpuasa..excited ramai-ramai meh..ingat balik pelajaran-pelajaran puasa yang lame..tapi tahun ni yang buat pengumuman bukan pakcik ni dah,pakcik ni da bersara..macam mane laa pakcik laen agaknye..klo ikutkan,dari kecik memang sinonim dengan pak cik ni je kan..tapi takpe lah,pak cik ni pon nak rehat jugak..lame dah die buat keje ni..hik3..

pastu pulak,niat puase ni sape ingat tak ingat boleh laa per'ingat' balik..jom dengar lagu Raihan ni..klo sape nak tau lagu Raihan ni jenis die tak cintan-cintun..die banyak macam mengiramakan zikir-zikir je..bagi kite semua minat dan mudah nak ingat Allah..lagi-lagi dalam bulan puasa..sangat baik untuk dihayati..


klo kluo pengumuman yang jenis dalam Senario lagi tu boleh tahan jugak laa lawaknye kan..pakai songkok pon senget siap ade teropong lagi kat sebelah..


Ramadhan sudah hampir tiba.... Adakah anda sudah bersedia utk:

1. Kurang Online FB -----> Sentiasa Online dengan Allah
2. Kurangkan bca mesej mmber -----> Banyakkan baca mesej dari Allah (Quran)
3. Tidur lewat -----> Tidur awal untuk bangun qiam
4. Duduk depan TV & laptop -----> Duduk di masjid beri'tikaf

Rebut peluang yang ada.. Ayuh bersama berazam melakukan tranformasi.. (",)

Comments

M Fizan said…
ayuhlah kita tingkatkan amal ibadat~~
Selamat menjalani ibadah puasa :D
Ezay Hadry said…
Selamat berpuasa
malam ni sape lah buat pengumuman tu ek..hehe
Eyka said…
selamt berpose awk..jgn lupe bgun sahur tau! hehe:P
jaya jr said…
salam ramadhan untuk semua yg disini..blogiing2 jugak tapi puase datang jagan samapi terabai kan..huhu..same2 kite ingatkan sesama muslim

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka