Skip to main content

Harimau Malaya kalah dengan Singa

antara sebab pemain Malaysia yang majoritinya Islam kecuali Rajagobal dan Kunalan hilang punca pada separuh masa pertama..

Waktu Maghrib
Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la .) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita. Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.

setelah aku berjalan kat internet hasil bantuan pak cik google tadi,tak syak lagi kenape boleh bolos 4 bijik dalam 1st half..samada diorang ni tak ikut cakap orang tua tak pon tuan rumah si Singapura da tau sikit pasal idea ni jadi diorang pon set kan sepak mula tengah-tengah orang azan Maghrib..dalam 1st half tu komentator kate pasukan Malaysia tak maen bola..leka je..passing pon tak bagus..berlari pon tak power..ni laa sebab utamanya..mata tu keliru..huuu

tapi keputusan keseluruhan Malaysia kalah 5-3 tu still boleh diterima dan boleh kumpul penonton ramai-ramai kot kat Stadium Bukit Jalil 28hb ni @ Khamis ni..sakit ati tu ade bile tengok defend Malaysia tapi kite bagi peluang untuk kali ke-dua untuk 2nd leg ni..klo buat hal lagi macam tadi,memang aku nak nyak betol-betol laa sorang-sorang player Malaysia kat sini..hari ni boleh sabar..sebab kat tempat lawan..

***nasib baik penganjur kat sini pandai nak set kick off 8.45..klo maghrib jugak memang nak kene kacau ngn setan laa tu..kang setan pulak yang mintak bola dalam padang nanti..

Comments

ecewa betul aku..defend longgar...senang sgt bolos...
anamizu said…
ada benarnye tuh..
dasar polotikus negara cina..
cissss~! =.='
malaysia xleh bantah eh mntk stat lepas mgrb ke..tak hormat org islam lgsg kan..isk2..hope lps ni kemenagan dkt mesia pulak..

aa rajinnya donlod video tu..nak watpe..hahaa
jaya jr said…
azhan:tu laa..nasib baek kite ni jenis tengok sampai habis..klo pak cik pakcik tu tak samapi 90 minit da stat buat keje laen..sape tak frust defend maen macam ayam

anamizu:huuu,tu laa..memang tak boleh nk elak..kat malaysia klo maen maghrib jugak memang tak boleh nak kate ape laa..nasib baek maen pukul 8.45

FMTY:xtau laa..takde bantahan kot..lgpon musafir..cume keadaan mangrib tu tak sesuai nk dibuat perlawanan.harapnye kt Bukit Jlil nan ti boleh kejar balik..

hehe,video tu donload sebab nk buat rujukan..nak belajar jugak buat video stop motion ni..hik3
Ummi said…
macam game kampong je.. jumlah sumbat sampai 8 gol ni apo kobondo ni jang.

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka