Skip to main content

cara atasi masalah chatbox Facebook yang baru

antara masalah yang menyebabkan chatbox FB yang baru tak bes
  1. nama kawan yang online tak ikut sususan
  2. nak tengok kawan yang online kena carik sendiri(taip)
  3. tak tau sape online,sape tak online
konklusinye,programmer yang update facebook buat keje tak brape nak bagus kali ni..macam tak friendly user je..baik lagi version  yang dulu punye..jadi,cara nak selesaikan masalah ialah gunakan YM 11..YM ni boleh dipautkan bersama chat FB..kompem nama rakan yang online akan ikut susunan macam dulu..

gambar google
bukan takat FB,twitter pon boleh link skali(3 in 1)

***download tu pandai-pandai laa ye.masuk google taip YM 11 download..klo tak jumpe jugak baru carik aku..hik3

Comments

toblerone said…
ad cara ea? siyes chat app yg baru ni xbesh! huhu
Encik JI said…
nasb baik xbpe nk berfacebook skang.
dah jarang fb skang...bz.haha
echaRierie said…
wooo..dh lm x bkk ym..
btw, nice thought..
:)
ILA HonEyBuNNy said…
hehe,,,

xtau la pulak sbb selalu offline chat di fb..terbaca gak ramai y komplen cakap xbest...huuhuh
tomatokering :) said…
sokongggggggggg ! ><
starzieti said…
IM fb mmg da makin tak best. makin baru makin menyusahkan je. baru je dowload ym11 nih. tengs ! :D

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka