Sunday, July 3, 2011

belajar pakai kain pelikat

dalam usaha menjadi pemuda melayu islam yang ade seni,cara pemakaian kain pelikat ade memainkan peranan..hal-hal macam ni tak boleh pandang sebelah mate macam kebanyakan lelaki pandang awek hana terjerumus(bukan hana tajima).terjerumus sebab berbelit-belit macam membalut kain nangka di kepala..silap hari bulan,tercekik pon ade..

"along,ajar aku pakai kain pelikat"

"laa,itu pon nak suruh aku ajar ke?suruh orang laen laa"

"cis,kau tak nak ajar aku(sambil tangan hayun ke perut along),nah kau sebijik"

maka terjadilah pergaduhan antara along dan adik dalam usaha mencari ilmu belajar pakai kain pelikat..tapi last-last dipendekkan cerita,si adik tu pandai jugak pakai kain pelikat.Alhamdulillah,berjaya..

cara pakai dan hasil pemakaian = macho

***bukan mudah nak pakai kain pelikat..sebab ade je lelaki tak pandai pakai kain pelikat..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

6 comments:

Syazwan said...

suka pakai kain pelikat time tidur!

Rozuan Ismail said...

kain pelikat kena biasa pakai,baru senang

LUTFI SYAFIQ said...

haha aku pandai pakai. tp aku pakai cm pakai kain batik. wakakakkaa

Cik Aqilah Wardah said...

pakai kaen baju kurung gk yg senang.. :D

Ain Zulaikha said...

senang je, ikat bunga, jadi lah kumpulan tarian zapin hehe

jaya jr said...

syazwan:haha..tu baru lelaki melayu sejati..kui3

wan:klo yang biase pakai takde hal..tapi klo da besor baru 2st time nak pakai,memang culture shock..

lutfi:haha..kain batik kain patik..kain pelikat ade cara kain pelikat..belajar2..haha

aqilah:haha,takkan laa lelaki sejati nak pakai kain baju kurung..tak nice laa =)

ain zulaikha:hehe,ni pon da ade ala-ala nak ke zapin dah ni..cume tak sampai tahap je =)