Skip to main content

belajar pakai kain pelikat

dalam usaha menjadi pemuda melayu islam yang ade seni,cara pemakaian kain pelikat ade memainkan peranan..hal-hal macam ni tak boleh pandang sebelah mate macam kebanyakan lelaki pandang awek hana terjerumus(bukan hana tajima).terjerumus sebab berbelit-belit macam membalut kain nangka di kepala..silap hari bulan,tercekik pon ade..

"along,ajar aku pakai kain pelikat"

"laa,itu pon nak suruh aku ajar ke?suruh orang laen laa"

"cis,kau tak nak ajar aku(sambil tangan hayun ke perut along),nah kau sebijik"

maka terjadilah pergaduhan antara along dan adik dalam usaha mencari ilmu belajar pakai kain pelikat..tapi last-last dipendekkan cerita,si adik tu pandai jugak pakai kain pelikat.Alhamdulillah,berjaya..

cara pakai dan hasil pemakaian = macho

***bukan mudah nak pakai kain pelikat..sebab ade je lelaki tak pandai pakai kain pelikat..

Comments

Syazwan said…
suka pakai kain pelikat time tidur!
Rozuan Ismail said…
kain pelikat kena biasa pakai,baru senang
LUTFI SYAFIQ said…
haha aku pandai pakai. tp aku pakai cm pakai kain batik. wakakakkaa
pakai kaen baju kurung gk yg senang.. :D
Ain Zulaikha said…
senang je, ikat bunga, jadi lah kumpulan tarian zapin hehe
jaya jr said…
syazwan:haha..tu baru lelaki melayu sejati..kui3

wan:klo yang biase pakai takde hal..tapi klo da besor baru 2st time nak pakai,memang culture shock..

lutfi:haha..kain batik kain patik..kain pelikat ade cara kain pelikat..belajar2..haha

aqilah:haha,takkan laa lelaki sejati nak pakai kain baju kurung..tak nice laa =)

ain zulaikha:hehe,ni pon da ade ala-ala nak ke zapin dah ni..cume tak sampai tahap je =)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka