Tuesday, July 26, 2011

aiskrim malaysia

nah,selamat tengahari kawan-kawan

aiskrim kampung

aku ni kategori beruntung dapat mak cik yang suke buat aiskrim kampung ni..tak ramai dah orang boleh makan aiskrim ni skang ni..nak yg Nestle je,nak yang Baskin Robin je,Häagen-Dazs laa..tapi yang ni memang susah nak cari..gi laa Midvalley ke,Time Square ke mane ade..aku jugak yang bertuah boleh balun sesuka hati tanpa bayar ape-ape..hik2..lagi-lagi mase tengahari ni..nak yang bandung dulu pastu baru sunquik..miahahaha

***sape nak buat sendiri pon boleh sebenarnye..tapi ade syaratnye..syaratnye jangan malas..hahaha..kadang-kadang aku pikir jugak,klo aiskrim yang macam ni pon BR jual,mesti 5 ringgit sebatang..tak pon lebih..haha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

16 comments:

C i k P i p i T e m b a m said...

sedappnyerrr !!!!

Jiejah Gorjes said...

dulu2 rajin buat..cari duit extra pastu mak ngamok sbb dia nak simpan stok ikan ayam daging dah tak muat sentap terus x buat dah huhuhu

KABAKOGA said...

kirim prise asang maseng sute mat

Queen F said...

aiskrim milo paling laku tak pon aiskrim poli.. hekhekhek :D aiskrim jeruk pauh pon sodappp :D

Ezay Hadry said...

prise milo takdok ke? prisa milo ngan anggur fav tu..ekeke teringat mase skoloh rndoh pah balik skoloh mesti makang aiskrim ni

cimOt said...

susah bonar nak dapat eskem ni~~

[k]o{q}i[n] said...

haagen dazs, baskin robin dll tu mmg sedap eskemnye, tp eskem yg ni mmg lyn... ada sentimentl value beb..huhu

jaya jr said...

cikpipi:haha.semestinye laa sedap

jiejah:haha,buat compatrment dalam peti ais..kawtim betol-betol dgn mak..baru syok..

kabakoga:haha,bleh nk kirim..kire special aa sebab aku dok makan hok asang maseng..wat ke mu je laa..hehe

queenF:haha,asikrim poli kelh jugok tu..addicted lame jugok baru bleh hilang.haha

ezay:haha,milo xdop..anggur pon xdok..ni limited sket..tp klo hok nege betol2 semua ade..rambang plop mate nk bleh ke bayor tu..haha

cimot:tu laa pasal..orang da tak berapa nak pandang yg jenis ni skang ni..huuu

koqin:haha..betol tu..sentimental value zaman kecik2 dulu..haha

cahayabintang said...

hahaha.. mahal gile kalau BR nak jual rm5 sebatang, ketuk pale laju2..
haduih,tengok ice cream nih.. rasa haus pulak dahh..

hafiz said...

dulu beli satu sekupang...
perisa milo,sirap..tu yang popular

reenapple said...

hahahha.. masa kecik3 dulu selalu beli lepas waktu sekolah rendah dulu... ohh... rindunya kat ice cream kampung tue.. huhu

TK said...

dah lama tak makan ais krim ni... teringat pulak zaman sekolah dulu~

jaya jr said...

cahaya:alah,BR tu bukan boleh buat kire..jenama semata-mata..haha

hafiz:haha,milo memang sodap..klo yg uptodate sikit ade kelape dh skang ni

reenapple:hehe,tak payah rindu-rindu lagi..pegi lee buat cepat..hik3

TK:haha,zaman sekolah dulu2 ngn aiskrim ni tak dapat dipisahkan..kui3

ney said...

suka eskem perise asam boi. tapi sekrg kene ketok2 umah org tanye ade jual tak.. smua ta nak jual. dorg tataw ke eskem malaysia ni byk peminat. aiiish~ hee

jaya jr said...

haha..tu aah..try aa bukak kedai aiskrim ni cuti2..mane tau berkembang pesat.hik3

Shar Asqif said...

eskrem milo xdek ker ?? hoho ~