Skip to main content

aiskrim malaysia

nah,selamat tengahari kawan-kawan

aiskrim kampung

aku ni kategori beruntung dapat mak cik yang suke buat aiskrim kampung ni..tak ramai dah orang boleh makan aiskrim ni skang ni..nak yg Nestle je,nak yang Baskin Robin je,Häagen-Dazs laa..tapi yang ni memang susah nak cari..gi laa Midvalley ke,Time Square ke mane ade..aku jugak yang bertuah boleh balun sesuka hati tanpa bayar ape-ape..hik2..lagi-lagi mase tengahari ni..nak yang bandung dulu pastu baru sunquik..miahahaha

***sape nak buat sendiri pon boleh sebenarnye..tapi ade syaratnye..syaratnye jangan malas..hahaha..kadang-kadang aku pikir jugak,klo aiskrim yang macam ni pon BR jual,mesti 5 ringgit sebatang..tak pon lebih..haha

Comments

Anonymous said…
dulu2 rajin buat..cari duit extra pastu mak ngamok sbb dia nak simpan stok ikan ayam daging dah tak muat sentap terus x buat dah huhuhu
KABAKOGA said…
kirim prise asang maseng sute mat
Anonymous said…
aiskrim milo paling laku tak pon aiskrim poli.. hekhekhek :D aiskrim jeruk pauh pon sodappp :D
Ezay Hadry said…
prise milo takdok ke? prisa milo ngan anggur fav tu..ekeke teringat mase skoloh rndoh pah balik skoloh mesti makang aiskrim ni
cimOt said…
susah bonar nak dapat eskem ni~~
[k]o{q}i[n] said…
haagen dazs, baskin robin dll tu mmg sedap eskemnye, tp eskem yg ni mmg lyn... ada sentimentl value beb..huhu
jaya jr said…
cikpipi:haha.semestinye laa sedap

jiejah:haha,buat compatrment dalam peti ais..kawtim betol-betol dgn mak..baru syok..

kabakoga:haha,bleh nk kirim..kire special aa sebab aku dok makan hok asang maseng..wat ke mu je laa..hehe

queenF:haha,asikrim poli kelh jugok tu..addicted lame jugok baru bleh hilang.haha

ezay:haha,milo xdop..anggur pon xdok..ni limited sket..tp klo hok nege betol2 semua ade..rambang plop mate nk bleh ke bayor tu..haha

cimot:tu laa pasal..orang da tak berapa nak pandang yg jenis ni skang ni..huuu

koqin:haha..betol tu..sentimental value zaman kecik2 dulu..haha
cahayabintang said…
hahaha.. mahal gile kalau BR nak jual rm5 sebatang, ketuk pale laju2..
haduih,tengok ice cream nih.. rasa haus pulak dahh..
hafiz said…
dulu beli satu sekupang...
perisa milo,sirap..tu yang popular
reenapple said…
hahahha.. masa kecik3 dulu selalu beli lepas waktu sekolah rendah dulu... ohh... rindunya kat ice cream kampung tue.. huhu
TK said…
dah lama tak makan ais krim ni... teringat pulak zaman sekolah dulu~
jaya jr said…
cahaya:alah,BR tu bukan boleh buat kire..jenama semata-mata..haha

hafiz:haha,milo memang sodap..klo yg uptodate sikit ade kelape dh skang ni

reenapple:hehe,tak payah rindu-rindu lagi..pegi lee buat cepat..hik3

TK:haha,zaman sekolah dulu2 ngn aiskrim ni tak dapat dipisahkan..kui3
ney said…
suka eskem perise asam boi. tapi sekrg kene ketok2 umah org tanye ade jual tak.. smua ta nak jual. dorg tataw ke eskem malaysia ni byk peminat. aiiish~ hee
jaya jr said…
haha..tu aah..try aa bukak kedai aiskrim ni cuti2..mane tau berkembang pesat.hik3
Shar Asqif said…
eskrem milo xdek ker ?? hoho ~

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka