Saturday, July 9, 2011

mind set yang tak betol

sesi membasuh otak..sebab aku rase macam orang tu macam orang bodoh klo die persoalkan student kategori pembangkang ni dapat habiskan degree ke tak?gampang

tolong laa,andai yang berkata-kata macam ni ialah Islam,sila betulkan balik mind setting anda..rezeki,boleh habis degree,tak boleh habis degree,kejayaan,kecemerlangan,rezeki,jodoh,pertemuan,hidup,mati di tangan Allah..jadi ape masalah die klo sokong sape tak sokong sape?ingat baik-baik sedangkan orang kafir yang takde kaitan dengan Allah pon dapat rezeki melimpah-ruah..inikan pulak kite yang bile lahir disambut dengan Azan kat telinga,pastu diajar sembahyang,berpuasa..ade kemampuan berdoa mintak dipermudah rezeki oleh Allah..jadi tak boleh timbul persoalan remeh contoh macam boleh habiskan degree ke tak klo sokong pembangkang..

lagi pulak,klo ade degree pon,terjamin ke akan hidup senang???kompem dapat kerja ke???ade degree pon menganggur bersepah-sepah..jadi tak payah laa nak ambik hal degree orang laen..hidup ni macam roda..kejap kat atas,kejap kat bawah..klo seorang pemimpin tu berkuasa,akan sampai masenye die turun..sebab kuasa pon ade tarikh luput..jangan ingat makanan je ade tarikh luput..klo dah pemikiran pon expired,boleh laa buang pemikiran tu..

pastu mase ni boleh laa berlagak sebab yang memerintah ni bukan pihak pembangkang..tapi aku jamin,andai kate suatu hari nanti pihak pembangkang ambik alih tampuk pemerintahan negara,manusia-manusia yang berkata-kata macam ni akan jilat balik ludah yang diorang keluarkan tu..baru tau langit tu tinggi ke rendah..jangan nak cakap banyak mase hidup senang je..ramai lagi orang laen yang susah..ke yang berkata-kata tu nak tolong backup harga minyak,turunkan bil letrik dah harga barang yang laen?sendiri mau ingat laa..dunia ni bukan engkau yang punya

takde cara laen nak berdepan dengan pemimpin macam ni sebab diorang ni kaki belit..bak kata orang Baik Punya Cilok..dalam surat khabar tulis laen,realitinye sebut laen..jadi nak tak nak,sokong BERSIH


awat polis overweight ni?kih3

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

4 comments:

keryohkery said...

betol dh tu mat...mindset blake tu

jaa64 said...

rasa malas nak fikir, tapi kena jugak fikir sebab dok dalam negara ni =,=

[k]o{q}i[n] said...

hurmm....

Mohamadazhan.com said...

di zaman rasulullah...abu jahal melihat sendiri wajah nabi, mukjizat nabi tetapi sukar menerima kebenaran...apabila hidayah tidak dicampakkan, gelap pandangan hati...ilmu setinggi PhD belum pasti menilai berpandukan hukum-NYA