Skip to main content

mind set yang tak betol

sesi membasuh otak..sebab aku rase macam orang tu macam orang bodoh klo die persoalkan student kategori pembangkang ni dapat habiskan degree ke tak?gampang

tolong laa,andai yang berkata-kata macam ni ialah Islam,sila betulkan balik mind setting anda..rezeki,boleh habis degree,tak boleh habis degree,kejayaan,kecemerlangan,rezeki,jodoh,pertemuan,hidup,mati di tangan Allah..jadi ape masalah die klo sokong sape tak sokong sape?ingat baik-baik sedangkan orang kafir yang takde kaitan dengan Allah pon dapat rezeki melimpah-ruah..inikan pulak kite yang bile lahir disambut dengan Azan kat telinga,pastu diajar sembahyang,berpuasa..ade kemampuan berdoa mintak dipermudah rezeki oleh Allah..jadi tak boleh timbul persoalan remeh contoh macam boleh habiskan degree ke tak klo sokong pembangkang..

lagi pulak,klo ade degree pon,terjamin ke akan hidup senang???kompem dapat kerja ke???ade degree pon menganggur bersepah-sepah..jadi tak payah laa nak ambik hal degree orang laen..hidup ni macam roda..kejap kat atas,kejap kat bawah..klo seorang pemimpin tu berkuasa,akan sampai masenye die turun..sebab kuasa pon ade tarikh luput..jangan ingat makanan je ade tarikh luput..klo dah pemikiran pon expired,boleh laa buang pemikiran tu..

pastu mase ni boleh laa berlagak sebab yang memerintah ni bukan pihak pembangkang..tapi aku jamin,andai kate suatu hari nanti pihak pembangkang ambik alih tampuk pemerintahan negara,manusia-manusia yang berkata-kata macam ni akan jilat balik ludah yang diorang keluarkan tu..baru tau langit tu tinggi ke rendah..jangan nak cakap banyak mase hidup senang je..ramai lagi orang laen yang susah..ke yang berkata-kata tu nak tolong backup harga minyak,turunkan bil letrik dah harga barang yang laen?sendiri mau ingat laa..dunia ni bukan engkau yang punya

takde cara laen nak berdepan dengan pemimpin macam ni sebab diorang ni kaki belit..bak kata orang Baik Punya Cilok..dalam surat khabar tulis laen,realitinye sebut laen..jadi nak tak nak,sokong BERSIH


awat polis overweight ni?kih3

Comments

keryohkery said…
betol dh tu mat...mindset blake tu
jaa64 said…
rasa malas nak fikir, tapi kena jugak fikir sebab dok dalam negara ni =,=
di zaman rasulullah...abu jahal melihat sendiri wajah nabi, mukjizat nabi tetapi sukar menerima kebenaran...apabila hidayah tidak dicampakkan, gelap pandangan hati...ilmu setinggi PhD belum pasti menilai berpandukan hukum-NYA

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka