Skip to main content

kaitan i-City dan ikan

malam tadi..duk tengok bola dekat skrin besar..takde laa menarik sangat,tapi tengok jugak sambil tunggu member datang..walopon tak brape dengar ape yang pengulas cakap,tapi tu bukan isu penting dalam tengok bola..sebab selalu je dengar Hj Hasbullah Awang punye ulasan kadang-kadang melalut ntah mane-mane..


sebab ade kamera skali,ambik gambar tu dah jadi aktiviti sampingan jugak..ade banyak lampu warna-warni,jadi macam menarik jugak laa nak buat modal ambik gambar..nak share jugak kat sini..bagi orang laen terliur pastu akan carik lampu warna-warni jugak buat prop ambik gambar..haha





nak dijadikan kisah,ade laa sorang member ni..bukan orang Kuala laa,orang Marang nung..ditanye laa seorang member yang memang asal dari Kuala ni

"Koba(bukan nama sebenar),mu tau dok kat sini ade i-City?"

"Owh,i-City..dok tau pulok aku..tapi kat Marang ade se"

"tapi ni hok macam Shah Alam laa,ade pokok lampu tu"

"laa,aku ingat IKAN CELUP TEPUNG(ICT)"

erk,ade ke kedai celup tepung open tengah-tengah malam???pikir sambil gelak ramai-ramai..tak pernah hayat lagi aku tengok kedai ikan celup tepung nak bukak tengah-tengah malam..boleh jadi Koba ni lapar tak makan malam lagi kot..

sembang punye sembang sambil tunggu latecomers datang,last-last pekena nasik lemak dekat bawah stesen bas..memang terasa kelainannye..unik die tu,sape yang pernah singgah je akan rase..huhuhu..kalaulah boleh bawak awek datang sini,tapi kene setelkan title bini dulu laa kat awek tu..klo tak macam tak patot bawak anak dare orang sampai lewat malam..

***sebab Fotografer Saif datang lambat,maka aku usahakan sendiri gambar-gambar yang ade..tapi kene terima kasih jugak laa dekat die sebab bagi pinjam lens 50mm die..boleh laa buat cahaya lampu bentuk hexagon tu..nice2..

Comments

Ruby Azahar said…
mede yg sedap nasi lemk kat bwh bsten ?? rajin gop dgr org kabo sedap . HAHA . baru ak tau gune lens 50mm lapu leh jadi bntuk hexagon gitu . hihihi
Diary oF Mine said…
cantik gmbr2 tu...
hahah... ikan celup tepung = i city... hebaq... :D
[k]o{q}i[n] said…
meriah r ganu pasni...
jaya jr said…
ruby:haha..susoh nk kabo..kene g duk diri kat situ..cam oldskool er rase..haha..hok lampu hexagon tu,pakai lens 50mm pastu adjust2 sket dapat ah

DOM:huhu,TQ..ict memang akronim untuk ikan celup tepung

koqin:haha,meriah awal2..kol 10 sunyi doh..haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka