Thursday, July 7, 2011

kaitan i-City dan ikan

malam tadi..duk tengok bola dekat skrin besar..takde laa menarik sangat,tapi tengok jugak sambil tunggu member datang..walopon tak brape dengar ape yang pengulas cakap,tapi tu bukan isu penting dalam tengok bola..sebab selalu je dengar Hj Hasbullah Awang punye ulasan kadang-kadang melalut ntah mane-mane..


sebab ade kamera skali,ambik gambar tu dah jadi aktiviti sampingan jugak..ade banyak lampu warna-warni,jadi macam menarik jugak laa nak buat modal ambik gambar..nak share jugak kat sini..bagi orang laen terliur pastu akan carik lampu warna-warni jugak buat prop ambik gambar..haha





nak dijadikan kisah,ade laa sorang member ni..bukan orang Kuala laa,orang Marang nung..ditanye laa seorang member yang memang asal dari Kuala ni

"Koba(bukan nama sebenar),mu tau dok kat sini ade i-City?"

"Owh,i-City..dok tau pulok aku..tapi kat Marang ade se"

"tapi ni hok macam Shah Alam laa,ade pokok lampu tu"

"laa,aku ingat IKAN CELUP TEPUNG(ICT)"

erk,ade ke kedai celup tepung open tengah-tengah malam???pikir sambil gelak ramai-ramai..tak pernah hayat lagi aku tengok kedai ikan celup tepung nak bukak tengah-tengah malam..boleh jadi Koba ni lapar tak makan malam lagi kot..

sembang punye sembang sambil tunggu latecomers datang,last-last pekena nasik lemak dekat bawah stesen bas..memang terasa kelainannye..unik die tu,sape yang pernah singgah je akan rase..huhuhu..kalaulah boleh bawak awek datang sini,tapi kene setelkan title bini dulu laa kat awek tu..klo tak macam tak patot bawak anak dare orang sampai lewat malam..

***sebab Fotografer Saif datang lambat,maka aku usahakan sendiri gambar-gambar yang ade..tapi kene terima kasih jugak laa dekat die sebab bagi pinjam lens 50mm die..boleh laa buat cahaya lampu bentuk hexagon tu..nice2..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

4 comments:

Ruby Azahar said...

mede yg sedap nasi lemk kat bwh bsten ?? rajin gop dgr org kabo sedap . HAHA . baru ak tau gune lens 50mm lapu leh jadi bntuk hexagon gitu . hihihi

Diary oF Mine said...

cantik gmbr2 tu...
hahah... ikan celup tepung = i city... hebaq... :D

[k]o{q}i[n] said...

meriah r ganu pasni...

jaya jr said...

ruby:haha..susoh nk kabo..kene g duk diri kat situ..cam oldskool er rase..haha..hok lampu hexagon tu,pakai lens 50mm pastu adjust2 sket dapat ah

DOM:huhu,TQ..ict memang akronim untuk ikan celup tepung

koqin:haha,meriah awal2..kol 10 sunyi doh..haha