Skip to main content

kasut untuk lari-lari ayam

tak pasal-pasal..ataupon dalam erti kata laen tiba-tiba..bangun pagi,online..pastu terdetik dalam hati nak keluar ke bandar yang da dekat 2 bulan tak dikunjungi..nak jugak tengok ape yang lame,ape yang baru..jadi hasilnye mase tengah tunggu parking tu ade nampak 1 kedai jual kamera..boleh laa buat modal singgah laen kali pulak..hari ni sekadar cuci mate je..

tapi satu hal pulak..tengah jalan-jalan ade pulak nampak kedai kasut ni..kedai biase je..ade ternampak sepasang kasut jogging..secara spontan sebab kasut tu ade rupa tersebut laa

"yang ni lelaki punye ke pempuan punye???"

"tu cutting kaki pempuan..(dalam hati kate,patot pon boleh tahan warne nye)tapi takpe,klo nak test boleh ambik saiz besor,8"


bile dah test saiz 8,gamaknye sebab kaki ni memang kategori sampan,tak muat kot..limit sazi pempuan samapi 8 katenye..nasib baik ade sepasang kasut lelaki punye.nak kate nice,biase je..tapi sebab ade 50% less,aku sapu je laa..saiz 9..memang sampan..haha

tapi bile masuk kereta,aku pikir balik,tak pasal-pasal aku beli kasut jogging..memang nak kene jogging laa cuti-cuti ni..lagi satu hal pulak,nuffnang ni macam tau-tau je aku samapi rumah nak bercuti..petang semalam samapi cek..boleh laa buat beli yang bahagian raye walopon tak banyak mane..huhuhu  ^_^

***masalah jogging ni satu je..klo jogging dekat tempat yang ramai awek,tak brape nak jadi jogging nye..kajian setakat 5/7/2011

Comments

Nur Zaheera said…
haha. panjang kaki.
jaya jr said…
haha.panjang kaki takpe..jangan panjang tangan je =)
[k]o{q}i[n] said…
untunglah, dpt cek dri nuffnang... leh r payung mnum2...huhuhu
jaya jr said…
haha..boleh laa sikit2..ramai2 memang tak merasa laa duit tu..haha
[k]o{q}i[n] said…
huhuhu...ala..tp ko skang kt ganu... bile nk blik gombak?? muahahahaha
jaya jr said…
haha..lepas raye baru balik gombak..kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka