Saturday, July 23, 2011

hallyu - Korean Wave

hallyu - dalam bahasa melayu Gelombang Korea or in english is Korean Wave..

boleh tengok pada perkembangan pesat indsustri hiburan korea..kat Astro yang ramai orang dah komplen cerita tak banayk pastu berulang kali ditayang ade 2 channel.yang free KBS World..yang dapat free jugak,tapi kene pasang Astro Beyond ONE HD..channel ni memang buat pak cik mak cik seisi keluarga terduduk depan TV lame-lame..kebetulan,semalam aku layan K-POP Festival aka Music Bank in Japan..buat dekat Tokyo Doom yang besar gedabak tapi boleh penuh tahap maksimum..agak-agak M-pop boleh buat ke tak???hik3

bagi aku korea ni bukan power bahagian hiburan je,teknologi pon power..memey aa,tengok SAMSUNG pon skang ni gadjet yang baru-baru semua mantap-mantap..dalam sukan,majoriti yang bersukan pon taraf world class..sampaikan artis punye fitness pon ramai yang bertaraf atlet..lagi pulak yang dah memang berstatus atlet..

***dalam aku duk puji korea,tapi malam ni tak kire,by hook or by crook Malaysia tetap disokong tanpa mengira fahaman politik,agama,budaya,bangsa..

Live SINGAPURA vs MALAYSIA astro 7.00ptg dan rtm 7.15ptg

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

4 comments:

yui92 said...

suka drama korea, tp xsuka band =p=p=p=p

Ezay Hadry said...

tiap2 ari kene duk ngadap korea ni..doh ekpom 1 family layang korea..aduhh nok tuko cenel lain trpakse laa(padahal suke gok)

hahaha Malaysia nelang malam ni..

Azam Shah said...

yeah. papepon. Malaysia tetap disokong :)

jaya jr said...

yui:haha..drama bes,band pon bes jugak laa..

ezay:haha..napok gaye tau doh ezay tu..hik3..nk wat gane,mnde boleh tengok laa..x aa over ngt

azam:haha,sokong tetap sokong..kalah 1st leg,2nd leg kite cube lg skali