Skip to main content

hallyu - Korean Wave

hallyu - dalam bahasa melayu Gelombang Korea or in english is Korean Wave..

boleh tengok pada perkembangan pesat indsustri hiburan korea..kat Astro yang ramai orang dah komplen cerita tak banayk pastu berulang kali ditayang ade 2 channel.yang free KBS World..yang dapat free jugak,tapi kene pasang Astro Beyond ONE HD..channel ni memang buat pak cik mak cik seisi keluarga terduduk depan TV lame-lame..kebetulan,semalam aku layan K-POP Festival aka Music Bank in Japan..buat dekat Tokyo Doom yang besar gedabak tapi boleh penuh tahap maksimum..agak-agak M-pop boleh buat ke tak???hik3

bagi aku korea ni bukan power bahagian hiburan je,teknologi pon power..memey aa,tengok SAMSUNG pon skang ni gadjet yang baru-baru semua mantap-mantap..dalam sukan,majoriti yang bersukan pon taraf world class..sampaikan artis punye fitness pon ramai yang bertaraf atlet..lagi pulak yang dah memang berstatus atlet..

***dalam aku duk puji korea,tapi malam ni tak kire,by hook or by crook Malaysia tetap disokong tanpa mengira fahaman politik,agama,budaya,bangsa..

Live SINGAPURA vs MALAYSIA astro 7.00ptg dan rtm 7.15ptg

Comments

yui92 said…
suka drama korea, tp xsuka band =p=p=p=p
Ezay Hadry said…
tiap2 ari kene duk ngadap korea ni..doh ekpom 1 family layang korea..aduhh nok tuko cenel lain trpakse laa(padahal suke gok)

hahaha Malaysia nelang malam ni..
Azam Shah said…
yeah. papepon. Malaysia tetap disokong :)
jaya jr said…
yui:haha..drama bes,band pon bes jugak laa..

ezay:haha..napok gaye tau doh ezay tu..hik3..nk wat gane,mnde boleh tengok laa..x aa over ngt

azam:haha,sokong tetap sokong..kalah 1st leg,2nd leg kite cube lg skali

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka