Skip to main content

tanoh tupoh daghoh ambe

buat pertama kalinye hujan turun semenjak ketibaan isnin lalu kat tanoh tupoh daghoh ambe ni.mungkin tiada aktiviti berpeluh petang ini melainkan aku rase segar dan tak tewas kepada panggilan hangit sang katil dan sang selimut untuk dibungkus..

klo penat,mate otomatik jadi sepet..

***kali ni memang aku termakan kata-kata Ezo Butip..die kate klo jogging ngn kasut jogging lebih selesa dari kasut sukan biase..selalu aku jog pakai kasut futsal je..tapi ntah macam mane kali ni,terngiang-ngiang je kat telinga aku ni ape yang die cakap tu..nasib baik kasut less 50%..cepat je aku sapu..kih3

Comments

[k]o{q}i[n] said…
yela...dh ada kasut baru... untunglah...huhuhu
Sang Harima said…
Steady Mat. Yeah!
Elie Lily said…
pinjam kasut! :D
Hazwan Arif said…
jogging katne tu boh??
HonEyBuNNy said…
ngeh3...

lau dengar kasut less 50 0r 70 % terus rembat tau..hahah
jaya jr said…
koqin:haha,ade kasut baru rugi laa..duit keluar beli kasut..kui3

sangharima:haha,steady je kite..

elie:klo muat sila laa datang pinja..saiz 9..

hazwan:haha,akt batu burok je..ramai sket orang

honeybunny:haha,semestinye..tp klo ade duit lebih laa..jangan tak cukup makan sebab beli kasut suda..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka