Skip to main content

teh o ais di sisi kaki lepak

malam ni perasaan lebih kuat kepada nak merapu berdasarkan situasi-situasi sekeliling..titik utama ialah berkenaan teh o ais atau loghat ke pantai timur dipanggil teh o peng..aku rase teh o peng ni klo dibuat pertandingan air pilihan utama,die boleh masuk list kot..pilihan muda-mudi dikala melepak

satu sebab utama tak laen tak bukan murah..paling mahal aku dengor teh o peng ni klo beli kat pulau..RM2 ringgit segelas..biase2 paling jauh sampai jugak RM1.50..tapi air ni klo da cecah harga 2 ringgit jangan risau sangat..cara terbaik nak kurangkan perasaan terkejut tu,gigit air batu sampai hancur pastu telan..jangan tinggal sedikit pon..bagi gelas je..straw recycle,tak pon buat pencungkil gigi..berharga kot air batu tu..silap-silap 10 sen sebijik..

tapi awas,klo pergi dekat restoran macam Secret Recipe ada baiknya anda tak mintak teh o peng ni..sebab klo mintak jugak,kite berada dalam orang yang membazir duit..rugi besar..pilih laa air laen macam mocha ke,capucino ke..mane tak nye,kat restoran macam ni,harga minuman semua pukul rata..kadang-kadang tak logik untuk diterima akal..dunia oh dunia..aku klo tak kerana orang ajak,lebih selesa berada di kedai-kedai bawah pokok..angin pon kuat..

tapi yang penting skali,da banyak kali aku tengok awek-awek pakai handbag besar-besar,funky-funky,warna-warni pastu dressinging ala-ala Hana Tajima ade iras-iras Yuna memegang gelas berisi air teh o peng..ala,kan biase skang ni klo kat food court tu kene beratur beli air..jad mase diorang berjalan balik ke meja usai membeli air,sambil-sambil aku duduk tengok orang tu nampak laa..


ini kakak aku belanja mase birthday aritu

***moral dari yang aku mengarut ni simpan lah duit.sikit-sikit lame-lame jadi bukit..sekali sekale boleh laa makan restoran mahal-mahal..restoran mahal ni,kadar tambah lemak pon tinggi..macam kek kat atas tu.huuuu..aku sokong pempuan-pempuan minum teh o peng..hik3..jimat,mudah dan senang kira

Comments

nur afiqah hani said…
chocolate indulgence! sedap!
amna said…
indulgnce! fuh.. mmg best woo
hehe , tak dinafikan la ., pompan mmg suka benda2 yang mahal . bukan sbb nk menunjuk ke apa ., tp yg mahal tu la yg memuaskan hati . hahaha . macam kek atas nunnn ! xD
[k]o{q}i[n] said…
sekali sekala xpela...kalo slalu, sakit la gak...
Ezay Hadry said…
indulgence tuh..fav..hehe
takpe klu nok makan mahal sekali sekala..pahtu minum air nnescobeng..eh teo o beng..hehe
aku tak pernah lagi merasa SR..hehe.duit menabung belum cukup.kehkeh
jaya jr said…
afiqah & amna:haha,pempuan memang suke masuk Sr ni.hik

cikpipi:haha,memuaskan hati setiap mase bahya jugak..kene kontrol sikit laa..walopon ade duit banyak,kadang-kadang2 kene saving jugak..huuuu

ezay:betol doh..skali sekala ok aa..sokmo2 nosan plop.kekgi..haha..tapi klo tea o peng sokmo dakpe..hhahaha

azhan:haha,aku pon tak pernah menabung nak pegi SR ni.harapkan orang laen ajak je..kui3
TK said…
hehe~ selalu gak makan kat kedai mintak minum teh o beng... tapi kalau time tu betul2 nak jimat, mintak air kosong jek... free... hehe~

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka