Sunday, July 24, 2011

teh o ais di sisi kaki lepak

malam ni perasaan lebih kuat kepada nak merapu berdasarkan situasi-situasi sekeliling..titik utama ialah berkenaan teh o ais atau loghat ke pantai timur dipanggil teh o peng..aku rase teh o peng ni klo dibuat pertandingan air pilihan utama,die boleh masuk list kot..pilihan muda-mudi dikala melepak

satu sebab utama tak laen tak bukan murah..paling mahal aku dengor teh o peng ni klo beli kat pulau..RM2 ringgit segelas..biase2 paling jauh sampai jugak RM1.50..tapi air ni klo da cecah harga 2 ringgit jangan risau sangat..cara terbaik nak kurangkan perasaan terkejut tu,gigit air batu sampai hancur pastu telan..jangan tinggal sedikit pon..bagi gelas je..straw recycle,tak pon buat pencungkil gigi..berharga kot air batu tu..silap-silap 10 sen sebijik..

tapi awas,klo pergi dekat restoran macam Secret Recipe ada baiknya anda tak mintak teh o peng ni..sebab klo mintak jugak,kite berada dalam orang yang membazir duit..rugi besar..pilih laa air laen macam mocha ke,capucino ke..mane tak nye,kat restoran macam ni,harga minuman semua pukul rata..kadang-kadang tak logik untuk diterima akal..dunia oh dunia..aku klo tak kerana orang ajak,lebih selesa berada di kedai-kedai bawah pokok..angin pon kuat..

tapi yang penting skali,da banyak kali aku tengok awek-awek pakai handbag besar-besar,funky-funky,warna-warni pastu dressinging ala-ala Hana Tajima ade iras-iras Yuna memegang gelas berisi air teh o peng..ala,kan biase skang ni klo kat food court tu kene beratur beli air..jad mase diorang berjalan balik ke meja usai membeli air,sambil-sambil aku duduk tengok orang tu nampak laa..


ini kakak aku belanja mase birthday aritu

***moral dari yang aku mengarut ni simpan lah duit.sikit-sikit lame-lame jadi bukit..sekali sekale boleh laa makan restoran mahal-mahal..restoran mahal ni,kadar tambah lemak pon tinggi..macam kek kat atas tu.huuuu..aku sokong pempuan-pempuan minum teh o peng..hik3..jimat,mudah dan senang kira
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

8 comments:

nur afiqah hani said...

chocolate indulgence! sedap!

amna said...

indulgnce! fuh.. mmg best woo

C i k P i p i T e m b a m said...

hehe , tak dinafikan la ., pompan mmg suka benda2 yang mahal . bukan sbb nk menunjuk ke apa ., tp yg mahal tu la yg memuaskan hati . hahaha . macam kek atas nunnn ! xD

[k]o{q}i[n] said...

sekali sekala xpela...kalo slalu, sakit la gak...

Ezay Hadry said...

indulgence tuh..fav..hehe
takpe klu nok makan mahal sekali sekala..pahtu minum air nnescobeng..eh teo o beng..hehe

Mohamadazhan.com said...

aku tak pernah lagi merasa SR..hehe.duit menabung belum cukup.kehkeh

jaya jr said...

afiqah & amna:haha,pempuan memang suke masuk Sr ni.hik

cikpipi:haha,memuaskan hati setiap mase bahya jugak..kene kontrol sikit laa..walopon ade duit banyak,kadang-kadang2 kene saving jugak..huuuu

ezay:betol doh..skali sekala ok aa..sokmo2 nosan plop.kekgi..haha..tapi klo tea o peng sokmo dakpe..hhahaha

azhan:haha,aku pon tak pernah menabung nak pegi SR ni.harapkan orang laen ajak je..kui3

TK said...

hehe~ selalu gak makan kat kedai mintak minum teh o beng... tapi kalau time tu betul2 nak jimat, mintak air kosong jek... free... hehe~