Sunday, July 3, 2011

bangun dari tido(relax)

sudah menjadi kebiasaan budak-budak satu kompeni lepak ni,tiap-tiap kali pergi makan,istilah nasik lebih memang tak dapat nak dielakkan..nak kate badan macam bob kuman tak nampak langsung..tapi itulah scenario nye yang memang tak asing lagi..

sampai ade satu ketika tu,timbul satu akal dalam diri salah seorang mamat yang ade dalam kompeni tu..die punye plan,klo pagi ngn petang dah makan nasik,jadi malamnye seboleh-boleh nye nak elakkan nasik..kecuali klo memang tak sentuh lagi nasik hari tu,malamnye kompem kene order nasik..bile dah option nasik dibuang,tak banyak sangat laa pilihan yang ade..tapi sifir mudah bagi siape yang kenal mamat ni,die akan order kuey teow..takpon mihun goreng tomyam..bile dah sampai kat kedai,semua dah masuk baris meja,tukang order dan tukang ambik order pon masuk kerja..sampai laa kat giliran mamat tu

"Bang,nok kuey teow goreng nasik lebih pastu air barli peng se"

semua macam pelik-pelik je..lepas tu baru mamat tu sedor dan gelak ramai-ramai..

situasinye lebih kurang camni aa..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

8 comments:

Belbel said...

hahaha. bihun sup nasi lebeh 1 ! :P

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahahah...confuse tukang masak nanti :)

jaya jr said...

belbel:haha..boleh jugak makan nasik ngn kuah sup..xde hal..kui3

kak hawa:tu laa,nasib baek perasan awal..hahaha

haway mutasawwil said...

kalu berli beng aku taw dh sapo madd

zikeryhassan said...

hahaha. sebab dah terbiasa order nasi lebih la tu

Mohamadazhan.com said...

haha...tukang order mamak kompem pening lagi teruk...aku nak try kat kedai mamak nanti..haha

アヌム ちゃん said...

tea ais kurang manis satuu..heee

jaya jr said...

payeh:haha..tu kate..rase2 sape hok ade makan skali sokmo tau laa..hehe

zik:tu laa pasal..pah ceroh nasik lebih..gasi blake sek2 ni

azhan:haha..try ah..baru tergangu konsentrai macha tu mase ambik order..haha

FMTY:haha,klo teh ais kurang manis mesti pahit semacam je kan..kui3