Tuesday, July 19, 2011

cara menguruskan cek nuffnang

selamat tengahari semua ya..aku tengah berpeluh-peluh ni tapi sempat lagi nak bercara-cara kat sini..jadinya,ni cara nak menguruskan cek nuffnangyang amat senang..walopon cek sampai bersama logo bank HSBC tapi kita boleh tebus cek tu dekat mana-mana bank yg kite ade bukak akaun..sebab cek itu cek berpalang..

sape ade akaun HSBC takpe laa..boleh laa setelkan kt situ..tapi sape laa nak bukak akaun HSBC kan..aku rase tak ramai ade akaun HSBC..biase nye selalu ade BSN,CIMB,Maybank,Bank Islam,Tabung Haji..klo aku tau awal-awal,aku tak berpeluh macam ni.sebab dalam kepale aku,bank HSBC ni tak ramai orang kat pekan Kuala Terengganu ni..takpe laa nak pergi lewat tengahari pon..

masalah jugak pekan Kuala Terengganu ni,cawangan-cawangan bank kat sini macam berpusat kat satu tempat tapi parking macam gampang susah..nak parking merata tu boleh,tapi pusing kiri pusing kanan kompem 'gagak hitam' ramai melukut di tepi jalan..kang tak pasal-pasal kene selit surat saman bawah wiper..

parking bertingkat MBKT
parking bertingkat ni ade kat pekan Kuala Terengganu..da beroperasi pon..tapi tak pernah aku rase nak try letak kereta kat atas lif kereta ni..dibuatnye emergency sakit perut nak kene balik rumah,tak pasal-pasal melepas kat sini je..hahaha..maju tu maju dah pada gaya,tapi brape kerat laa sangat nak letak kereta kat sini.aku nak parking kereta yang senang nak ke bank..tu je..haha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

2 comments:

アヌム ちゃん said...

aaa best2 dapat cek nuff ye..bole la bknje ye.heee

Admin said...

Terima kasih...first time dapat cek bimbang...sebulan lebih dah..tapi xtau cam ner nak tebus..hehe..terima kasih sekali lagi..