Skip to main content

cara menguruskan cek nuffnang

selamat tengahari semua ya..aku tengah berpeluh-peluh ni tapi sempat lagi nak bercara-cara kat sini..jadinya,ni cara nak menguruskan cek nuffnangyang amat senang..walopon cek sampai bersama logo bank HSBC tapi kita boleh tebus cek tu dekat mana-mana bank yg kite ade bukak akaun..sebab cek itu cek berpalang..

sape ade akaun HSBC takpe laa..boleh laa setelkan kt situ..tapi sape laa nak bukak akaun HSBC kan..aku rase tak ramai ade akaun HSBC..biase nye selalu ade BSN,CIMB,Maybank,Bank Islam,Tabung Haji..klo aku tau awal-awal,aku tak berpeluh macam ni.sebab dalam kepale aku,bank HSBC ni tak ramai orang kat pekan Kuala Terengganu ni..takpe laa nak pergi lewat tengahari pon..

masalah jugak pekan Kuala Terengganu ni,cawangan-cawangan bank kat sini macam berpusat kat satu tempat tapi parking macam gampang susah..nak parking merata tu boleh,tapi pusing kiri pusing kanan kompem 'gagak hitam' ramai melukut di tepi jalan..kang tak pasal-pasal kene selit surat saman bawah wiper..

parking bertingkat MBKT
parking bertingkat ni ade kat pekan Kuala Terengganu..da beroperasi pon..tapi tak pernah aku rase nak try letak kereta kat atas lif kereta ni..dibuatnye emergency sakit perut nak kene balik rumah,tak pasal-pasal melepas kat sini je..hahaha..maju tu maju dah pada gaya,tapi brape kerat laa sangat nak letak kereta kat sini.aku nak parking kereta yang senang nak ke bank..tu je..haha

Comments

aaa best2 dapat cek nuff ye..bole la bknje ye.heee
Admin said…
Terima kasih...first time dapat cek bimbang...sebulan lebih dah..tapi xtau cam ner nak tebus..hehe..terima kasih sekali lagi..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka