Skip to main content

tetibe je nih..

secare tibe2 friendstop bersunyi-sepi..stat dari cuti skola aritu laa..rase malas nak blogwalking..update pon berkurang..nak update,tp kadang2 ade keje laen..sebab cuti skola ni rase macam nk sibuk2 je..haha..kluo pegi kenduri laa..ari tu da sampai seremban,ari ni sampai machang pulak..haha..bes jugak round2 ni..luas mate aku ni..haha

lepas ni memang friendstop stay macam ni kot..xtau sampai bile..haha..update boleh diteruskan kot..tp blogwalking tu x tau lagi macam mane..huhu..sebab malam tengok world cup,siang nk cover tido malam..sebagai seorang yg agak minat terhadap bola,aku buat macam tu je aa..aku akan menjadi blogger yg lebih pasif buat mase ni..sekian

Comments

kabakoga said…
layu jah ayat mu mat.
seperti dilanda seribu satu masalah.
ambek masa layan sayang cendana
jaya jr said…
memang tengoh layu aa ni run..
ngatuk mate okmo..
haha..
tengoh kumpul tenage banyok2 ni..
MissXYZ said…
pergh sejak jd otai blogger JJ suda malas =)
jaya jr said…
xde laa miss XYZ,,
JJ bukan otai lagi pon..
ni culture shock sebab trafik down gile lepas cuti..
rase penat nak catch-up balik
.::WaNiE::. said…
cisss
sabar jelah

hahaha
jaya jr said…
pergh,tkot pulak bile terkena ciss wanie..
tp xpe,sabar2
Anonymous said…
yeah world cup!
minat bola gak!
jaya jr said…
haha,ok je pempuan minat bola..
sokong korea..
kui3
reen_sofee said…
tak pek!
bese laa tuh laki!
hahaha
jaya jr said…
haha,memang xpe..
4 tahun sekali je
zulkbo said…
SALAM JJ..
selamt ber world cup
buat anda..brazil mesti champion!!
jaya jr said…
haha,selamat berworld cupjugak pakcik..
sokong asia laa..
bes punye..korea ngn jepun power
zikeryhassan said…
aku sokong cikgu sukidin boleh x? ahaha
jaya jr said…
haha,boleh je nk sokong suppkidin..
pelambung syiling mase 1st match ari tu
Diba Chan said…
sy sokong !
jgn stop blogging k?

http://shortstorydiba.blogspot.com
jaya jr said…
haha,memang x stop kot..
cume klo ade keje kurang blogging,klo xde keje boleh selalu blogging

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka