Skip to main content

award bersama dinner


aku dapat award ni dari kak inumatin..kate kak inumatin "so as usual...dh dpt award, ada lar keje nk kena buat kan..."tp bagi aku x usual..biase klo aku dapat award,aku ambik,tampal dekat friendstop..tp ucap terima kasih tu mesti perlu..sebab kesedaran sivik masih tinggi..papehal,jawab soalan dulu

1. apa nama blog dan knp letak nama itu?
FRIENDSTOP..haha..sebab nak suh kawan2 singgah..macam bas selalu singgah dekat bustop..

2. apa nama URL blog dan dari mana datangnya idea itu?
jj-jhawerangers.blogspot.com..
sebab aku perasan aku org jawe..haha..memang laa ade keturunan sikit..tp nak bercakap tu x mampu laa..paham sikit2 je..lg satu aku suka dengar hotFM..ade pulak pair jhawerangers si Ag & si kieran..memang diorang pon wok jowo..aku sapu je laa..haha..jj tu jaya jr laa..

3. apa method dlm penulisan anda?
method yang bukan digunakan ntuk karangan budak sekolah..

4. pernah terasa nak hapuskan blog? sebab musababnya?
xde lagi..tp rase penat nak urus tu pernah laa ade..

5. pernah ahli keluarga anda baca blog anda?
haha,xtau laa..xde kot..xpernah bising2 pon..

6. apa perasaan anda bila org kata blog anda buruk sdgkan org lain kata blog anda cantik?
bagi sape yg kate buruk,kite try tengok pulak blog die takat mane..klo buruk tu,suh die cermin blog die balik..klo lawo tu wat donno je laa..sape yg kate blog ni cantik,TQ dan senyum sendiri je..wakaka

7. bila blog anda diberanakkan?
tahun lepas kot..mase bulan puase klo x silap..

8. siapa org pertama yg tahu anda ada blog?
lupe pulak..tp klo x silap rumate laa..die siap bace entri 1st tu kuat2 depan member laen..hahaha

9. apa perasaan anda bila ada org berkata ttg blog anda d sekolah?
mase skola dulu blog ni x wujud lagi,jadik xde org berkate2 laa tentang nye..hihi

10. sepuluh org sterusnya bakal di tag.
  • mia
  • cikgu farha
  • ryna
  • miss jim
  • riko
  • apex
  • fideila
  • zikery
  • eddy
  • mario

bandung tarik

mee kung fu(hoo liaw)

share sikit ape yang ade ntuk dinner tadi..huhu..

p/s:sape yg x tau kewujudan menu ni,jgn malu2 nak order lepas ni sebab mnde ni bukan mustahil lagi..wakaka

Comments

sikit je ke jawa nya.alahai..kire orait la tu.huhu

p/s: berminat dengan air bandung tu.my febret
SHaFiQa said…
bandung tarik?? 1st time tengok..
hee..terliur..
saya_arief said…
pergh..
2 2 aku xpenah try
bandung tarik..
mee kung fu...
hoho.
jaya jr said…
norhayati:haha,sikit je.tp bandung memang best

shafiqa:haha,mcm bandung biase je..cume ade gaye laa..haha

arief:ok,esok bleh order..ini bukan sesuatu yg mustahil..kui3
terharu...XD award kedua..makaceh
tieha ismail said…
bandung tarik...??? hurmmmm.....
fideila said…
hei..kwtw kungfuu my faveret la..hehe..tq tag
zikeryhassan said…
kau sudah buat aku lapar tengah2 malam ni. btw, tag kau tu nanti2 la aku jawab k.
.::WaNiE::. said…
apsal harini baru tau ada blog tarik ehh

huhuhu
jaya jr said…
riko:haha,welkam..ambik ler..

tieha:haha,ade..try laa order klo g mkn lepas ni..

fidiela:huhu,mee kung fu bes..

zikery:lapao order je laa..haha..jawab laa bile ko rase free..tadak hal

wanie:blog tarik ke bandung tarik yg baru ade???
Anonymous said…
eh tag baru! tak pnah jmpe ag.. huhu

teh tarik satu!
jaya jr said…
haha,klo cmtu tag maCy skali aa..nk???
sarah shafie said…
tk pernah lak mnum bndung tarik..sedap ke?
jaya jr said…
hahasame je mcm bandung biase..tp berbuih laa

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka