Monday, June 28, 2010

aku cool blog

aku bukan super,aku bukan setar,klo digabungin aku bukan supersetar..haha..jom bercerita macam budak2 skola belajar buat ayat..mcm autobiografi lebih kurang..aku sebuah blog..

aku sebuah blog.tuan aku ni nak kate slow x jugak..tp die ni berwawasan jugak laa..boleh pulak die nak bagi aku name friendstop..aku rase dalam kepale otak die,die nak lawan ngn friendster kot..haha..mule2 aku jadi aku x rase pon ade orang datang tengok aku..melaenkan tuan aku sendiri..haha..ejas2 layout,letak2 widget,letak2 lagu..letak satu lagu je..bosan aku dengor..las2 die buang,tenang sikit hidup aku..pastu aku rase aku ni xde laa annoying sangat terhadap tetamu2 aku..dengan tema berbelang2,aku rase aku ni ceria je..bajet2 je laa..haha

tapi paling bes bile tuan aku letak iklan nuffnang..dapat laa aku jadik promoter sambilan sambil duk saje2..haha..tp masalahnye tuan aku ni x pernah2 nk cashout lagi..die nk buat harte ke ape duit tu..aku ade tepon si nuffnang tu..die cakap duit tuan aku ciput je..RM100++..aku tanye tuan .aku,die kate die nak kumpul buat beli baju raye..haha..woi tuan,raye lambat lagi laa..puase dulu baru raye..maka genang itu aku akan kerja lebih mase biar tuan aku dapat bershopping raya sebaiknye..huhu..

pelawat2 aku pulak bile aku survey kebanyakannye perempuan,dalam kalangan pelajar U pastu umur 19-23..haha..bes jugak beramah mesra ngn diorang..yg lelaki pon ape kurangnye..nisbah lelaki berbanding perempuan ialah 1:3...klo aku bersembang ngn uncle dan aunty pon bes jugak..haha..sebab diorang ni mature sket..klo pandai berkomukasi,diorang senang ngn kite,kite pon senang ngn diorang..kui3..macam tu laa lebih kurang diorang ni blogger2 di sekeliling..x lupe jugak kpd member2 tuan aku yg kebanyakannye membaca aku secara senyap2..huhu

macam tu laa ceritera aku..aku pon x tau brape lame lagi aku akan wujud sebab setipa permulaan,mesti ade pengakhiran..akhir kata janganlah kita menonton bola secara emosional..haha

***ni x berkait pasal autobiografi di atas..ni adalah tuan nye..aku rase geram sebab x reti2 buat print screen..nk ambik gambor pon susah..huuuu




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

39 comments:

syAzAnA said...

haha. luahan hati blog n tuannya. cool. wee~

SHaFiQa said...

sng je wt print screen tu...
tgk kt keyboard, blah kiri bwh skali ada button fn kn, lpas tu tgk kt knan ats skali ada button prt sc...
tkan n copy kt app paint, then save...

p/s : ni klau compaq, lptop len xtau le plak..rsenye sme je smua.. ;)

Keyyah said...

wah nnt pakai baju raya guna hasil titil peluh BLOG lah ek..hehe..

nnt keyyah nak cashout tuk tempah baju raya jugak lah..haha

Cik Alin said...

contoh karangan yanga agak bagus la jgk....teringat zaman sekolah rendah mase wat karangan autobiografi ni..huhu...

zikeryhassan said...

kalau ini karangan yang aku tanda. banyak kesalahan tatabahasa. tidak boleh guna singkatan. jadi markahny 25% saja.


ahaha :P

sarah shafie said...

hhehe..asal tk reti nk print screen lak..

Norhayati Rostam said...

la..kan dalam subject comp 1 boleh wat print screen dah

fideila said...

kalau tgk dekat pengomen di atas pun semuanya pompuan..nasib baik ada terselit lelaki di situ..haha

Yatre Hayati said...

hahha...pompuan kan lebih tertarik kepada lelaki...:))

JMR said...

rupa-rupanya aku bermimpi....~

buyat(bebola tomato) said...

blagak nak mampus rm100++ kasi simpan...hahaha gua bagitau satu uia biar ko kne pow

buyat(bebola tomato) said...

pasal print screen tu,aritu ckp mcm da dapat..hadoiii

zulkbo said...

Salam bertandang lagi
moga sentiasa sihat
dan di bawah lindungan-NYA
bLOG anda memang cool JJ
ramai peminatnya..tahniah!

jaya jr said...

syazana:ni karangan laa,bukan luahan hati..kui3

shafiqa:masih x reti2 nk buat..nampak macam senang je..haha

kak keyyah:yeh,nasib baju raye x berbelang2 macam blog je..jom beraya bersama duit nuffnang..hehe

cik alin:haha,ni memang nk recap zaman skola2 dul slalu buat karangan ni..

zikery:kan da ade cakap.method penulisan x sesuai digunakan ntuk buat karangan..haha..patot budak skola rendah x leh maen blog..kui3

sarah:xleh print screen sebab x pandai..haha

norhayati:hehe,tu laa pasal sebab aritu x ambik comp 1 kononye exampted..huhu

fideila:anda juga salah seorang drpd mereka..TQ..huhu

yatre:fitrah manusia memang begitu..huhu

JMR:haha,tu biase karangan yg die bagi ending..kui3..

buyat:haha,xde laa nk berlagak..tp ade blogger yg dapat 4oo skali cashout lagi maut..hahaha

bab printscreen tu aku x reti ah..haha

zulkbo:terima kasih..ini blog biase2 je..masih ramai lg terbaek di luar sane..diharapkan anda juga sihat dan sentisa di bawah lindungan-NYA juga.

Nur Hayaty said...

hahaha...monolog dalaman...che wah..hehe =P

HaiDa HiDa said...

hehehe.. teringat kat karangan masa UPSR dulu2.. aku itu, aku ini.. seronok gak kan.. lupakan sekejap kita ni manusia.. huhuu.. takutt..

jaya jr said...

hayaty:hehe,monolog dalaman banyak dlm novel..ni mengarut je..haha

haida:hehe,skola dulu karangan ni paling senang..kui3

KABAKOGA said...

-akhir kata janganlah kita menonton bola secara emosional-
maroh gok ayat tu mat..,
haha

HonEyBuNNy said...

Wah...ne luahan tuan punya blog btoi neh..heheh

jaya jr said...

kabakoga:sebab leni klo tengok bola emo sket..piala dunia ni kurang cket,tp klo lucas maen taik memang emo parok aa..

honeybunny:haha,ni luahan blog ni sendiri aa..kui3

krole said...

owhhh JJ x reti print skrin ker???okai sng je kat atas belah kiri keyboar 2 ade kan tulis "prtsc sysrq"tekan tu je..n msok photoshop>new file>then paste je kat sna siap heee...

jaya jr said...

HAHA,,TQ krole..dh menjadi..kui3

Sang Harima said...

Kata Hooligans..!

Yuni Aisyah said...

nie bkn luahan hati blognya tp tuannya..haha..baik btol tuannya menyelami hati blognya..;D

Yuni Aisyah said...

nie bkn luahan hati blognya tp tuannya..haha..baik btol tuannya menyelami hati blognya..;D

tieha ismail said...

hahahhah bez2 ...

maCy said...

aku seorang maCy..
diriku memula bajet owner tua lagi, so sesuka hati panggil oppa, skali bawu tau die ni sebaye maCy..
dah takleh panggil oppa dah.. huhu

iniAKU said...

pkai je software Easy Capture.
sgala bnda bole buat.
ko nk print dr sebesar2 gajah, smpai la kecik2 kuman.

bole print screen region dan sebagainya :)

jaya jr said...

sang harima:mu yg buat hooligans tu..aku pasang je...bkn hooligans pon..HAHA..tp sebab mu buat,aku letok..wakaka

unnie:haha,ni luahan blog laa..blog ni suh tolong bgtau sebab die x pandai menaip..huhu

tieha:hehe,TQ..

maCy:eh,klo sebaya pon boleh panggil jugak laa..hahaha

iniAKU:wokeh,da boleh buat..TQ atas info..boleh dicuba lepas ni..

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

pah ni wat name blog becakap pulok la hu3 mcm2 la JJ ni

Nur Su'aidah said...

ngehehehe! dah berjaya kan print screen tuh? :)

holland!

si[jari] telunjuk said...

cikgu BM datang menanda karangan nih.... haish..awatlah banyak sangat titik-titik nih.......

wee haa...mmg bny pompuan yg bergelar blogger.....

jaya jr said...

missXYZ:haha,x wat doh name blog bercakap..hok ni je ade.

su`aidah:haha,sudah berjaya pon..JEPUN!!!!

jari:haha,titik banyak sebab nk tes dakwat pen je..
pempuan mmg suka menuli kot..haha

EDDY DY said...

Kesiannya aku dengar blog tu meluahkan perasaan....blog tu cakap tuan punya blog nak beli baju raya yer? Insya Allah...dapat tu cashout nuffnang nanti...awalnya merancang beli baju.....

KABAKOGA said...

gini r mat,
kita pakat cari dragonball..,

annazanariah said...

skrg dah cashout blum? takpe.. sempat lagi nak kumpul2 buat beli baju raya,,, baiknya blog JJ, support betul tuan dia.. hahaha...

Fatin Aliyya said...

haha, sengal gak ko ni.=D

Fatin Aliyya said...

haha, sengal gak ko ni.=D

jaya jr said...

eddy:haha,xde laa..xde baju raye pon xpe..recycle baju2 lae je..kui4

kabakoga:bleh gok..tp awan terbang xdop susoh laa..haha

annadzirah:haha,tu laa pasal..die ni oekerja yg baik kot.

aliya:HAHAHA..saje2 je