Thursday, June 10, 2010

ceritera cuti laa

memandangkan cuti skola x abis lagi,mesti ramai yg cuti..ibu-ibu bapak-bapak siapa yang punya anak mesti nk bawak anak2 cuti malaysia..kite lupakan bali,kota singa,bandung dan pusat pelancongan seantero malaysia yg femes2..haha..

klo aku stiap kali cuti skola memang balik kampung jumpe nenek,pak long,mak ngah,pak teh,mk ude..sebab majoriti dalam family aku cikgu dan budak skola,jadi mase cuti skola memang gune ntuk berkumpul laa..kampung aku kt batu pahat,johor..xde la bandor batu pahat,pinggir jugak..ade laa 20 minit nak sampai BP mall @ summit batu pahat @ BP walk..klo nk menuju johor baru 1 jam lebih2 kot..klo rajin,sampai jugak ke JB..haha

paling aku nak bagitau,aku maen bowling ari tu 3 game..bersame sedare sedari seramai 15 org lebih kurang..harge cume RM1.99 per game..miahaha..sakit dah tangan aku ni,,nk menaip pon kene stretching sikit..hahaha..x pernah ku jumpae smurah itu..tanpe segan silu aku nk baling dalam longkang sebab boleh baling banyak2 kali..kah3..tapi ari tu x brape nk sihat,slow2 je laa..sebab tetibe berpanas kt terengganu,tup2,hujan di johor..weather shock yang x dapat diterima oleh badan aku..haha

yg laen biase2 je..makan memang banyak..bbq ayam 5 ekor potong 16..jadik 80 ketul..satay 200 cucuk,sosej dan macam2 lagi..jagung pon banyak..fuhh...happening gile berkumpul seisi keluarga macam ni..haha..yg laen macam biase laa..sedut fresh air dai kebun2 sekeliling umah..

lame jugak laa berade kt kampung..lepas ni nak balik tyme raye puase pulak..xlame dh nk puase..lepas world cup kejap,puase..huhu..sape yg masih berhutang laksanakan secepatnye..huhu

***ok,TQ kerana membaca sampai ke bawah ni sebab cerite ni biase2 je..lupe nk bgtau,sape nk pegi kuantan pastu nak homestay yg bes,aircond ade,tv ade,mesin basuh ade,di jamin selesa,boleh bagitau JJ..sape nk order kuih batang buruk nak buat raye pon boleh bg tau..haha..ntah ape promote mcm ni..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

12 comments:

Sang Harima said...

Peh, gua nombor satu!

Encik Tikus said...

1.99 per game ? murah gila

jaya jr said...

sang harima:haha,lu memang terbaek..

encik tikus:haha,betol laa..murah yg amat..tp promosi tu abis 30 jun..da lame kot org batu pahat maen boling murah gile

reen_sofee said...

best nye weh!
saje bg aku lapar kan!
sama sama sebab aku bace sampai bwh!
ngeh~
weh,
ntok pengetahun ko aku tak cuti!
dan aku jeles sebab ko cuti!
hee~

zikeryhassan said...

gilak ar bowling RM 1.99 per game. mau aku maen 5 game biar putus tangan. ahaha.

jaya jr said...

reen:mane ade nk bagi ko lapar..ko memang da lapr kot semalam..haha..pe lagi,mamak laa belasah tandori..klo mlm ni bleh sambung ngn tengok world cup..haha

zikery:haha,jgn x percaye,tangan aku pon sakit lg ni..

maCy said...

umah da kat kuantan.. nk duk homestay gk la..hee

g-mie said...

owh, kmpg kt BP ke..? area mane tu..? tu tmpat klahiran ku.. haha~!!

mak aih.. RM1.99 a.k.a RM2..? kat mane tu..? sila khabar.. aku nk main jgak..

+akufobia+ said...

aa.rindu nak balik kampung.

nisa said...

murah gler main bowling, ni teringin nk g kuantan.. em.. nisa nk g pulau tioman ni.. ade sape2 kt sna jj knal? hehehe

rizal jabai said...

best2...cuti2 msia~

jaya jr said...

haha,memang bes bercuti jalan2 skali skale ni..