Skip to main content

lelaki boleh menangis..

lelaki boleh menangis kerana kawan..semalam ade 2 kawan aku buka ceritera lepas diorang kene tukar skolah mase kitorang belajar same2 kt asrama dulu..

yang pertame cakap mase salam2 ngn member sebelom balik tu x nangis lagi..dalam kete pon x nangis lagi..bile da sampai umah,bukak beg,tengok balik barang2,buku,baju,tetibe die nangis...terkenangkan mmber2 kt skola..die cakap moral memang down..blurr je mase tu..huhu,tapi mnde tu da bertahun2 lepas..kitorang gelak2 je laa mase dengar tu..

yg kedua ni lebih air mata sikit..mase salam2 sebelom balik tu pon da nangis..huhu..die cakap lepas tu memang selalu terkenang aktiviti ngn member2..mase ni aku tengah maen bola,mase ni aku tengah makan,mase ni aku tengah study..lepas kene pindah tu die cakap die selalu jugak mimpi pasal kawan2 sebab selalu pikir pasal kawan..haha..

ni satu kenyataan bile anda tahu erti persahabatan..berkawan dengan ikhlas..kaya k,xde duit k,putih k,hitam manis k,smue tu x perlu diambil kira..asal kawan tu baik latar belakang,x ajak kite buat keburukan,insya-Allah xde masalah laa persahabatan tersebut..

***sumber diperoleh lepas tengok bola semalam..cerita pertame x touching sangat sebab cerite mase lepak kt kedai makan..cerite kedua touching sikit..bukak cerite mase nk anto aku balik..ade pulak lagu hitam putih kehidupan nyanyian shiela majid klua kt radio..layann..

Comments

Anonymous said…
maCy setitis air mate pun takde bile msk skola asrama. mak je nangeh.. hihi
jaya jr said…
masuk asrama tu x nagis..
sebak je..
tapi bile nak tinggal kawan2 tu lagi laa sebak..
huhu..
MissXYZ said…
serius mase sekolah bila dikenangkan boleh ngs wooooooooo....

lg2 klu penah jd makhluk jht.... berhati malaikat (koyar nate nih)

huhuhu....
Sang Harima said…
Yeah Hail to Sheila Majid!! Ratu jazz.

Jazz ni, selain Death Metal, jazz jugak main instrumen tak ikut note!
.::WaNiE::. said…
oh tinggal kawan2 mesti la nangis

tak depan2 blkg2 pun harus
jaya jr said…
miss XYZ:dulu kt skola ade cikgu tu puji anak die sendiri yg anak die tu nakal je,x jahat..hampagas betol..

sang harima:haha,aku suka mu bab2 pengetahuna am gini..trime kasih banyok..keh3

wanie:haha,betol..yg tutp muka ngn bantal pon ade,,hihihi
g-mie said…
lelaki menangis..
ade sesetengah lelaki, tak berani mengeluarkan air matanya tu.. egois sungguh kaum lelaki ni ye..? haha~ lelaki pown boleh nangis pe.. dari cerita yg bro post-kan kat entry kali ni.. teringat pulak aku mase habis sesi pengajian diploma dulu.. aku & kwn2 boyz yg lain, menangis jgak ape.. sebab: terpisah laa dari lecturer2 yg baik dgn kitorang.. pastu, sedih sebab dah xde laa nk cipta kenangan yg same mase blaja..

ok, tu je yg aku nk kongsi.. (encik2 lelaki, adakah anda malu bile menangis..?? kuang3...)
reen_sofee said…
huhu
nanges ka teriak ka.
boleh ja!
suma pon ada prasaan pa?!
berkawan memang seronok.
kalo bleh nak kawan ngan sume org laa.
ang nak kawan ngan cheq kaa?
hehe

*badi dok kedah!
kan dah jangkit ahasa utara!
hehehe
+akufobia+ said…
ngaa.bila selalu samasama best.da pisah akan terasa.maknanya hubungan berkesan.tak syok sendiri.wee.
iqbalsyarie said…
wahahaha..aku pun nangis gak dulu..kantoi ngn akak aku..gila tak boleh blah
jaya jr said…
g-mie:haha,klo same lelaki je yg angis tu xde hal,,klo ade pempuan ni kurang sikit..miahaha

reen:haha,hang habaq mai laa klo nk kawan ngn ceq..wakaka..cek ade jugak kawan org utara..

akufobia:betol,nk tau kawan tu berkesan k x tunggu nak berpisah..

iqbal:kui3,kantoi ngn akak,,tp xpe aa,anda di jalan yg betul..menepati fitrah manusia yg akan sedih klo nk berpisah
FyZa said…
menangis 2 normal la..x kisah la laki ke pmpuan ke..klu yg x mngis 2 yg x normal..hoho
~ar!eyko san~ said…
wow...touching nye bace..huhu
kwn sejati ssh nk cri =))
jaya jr said…
fyza:tu laa kn..sape yg x nangis x normal..xde sense of humanity..

*haha,sedap j aku reka2..

arieyko:haha,jgn touching2..kitorang berpisah sekolah je..skang ni masing2 da ade jalan sendiri,tp masih berkawan rapat..
cha said…
sy pnh jumpa lelaki yg menangis sebab sy.how lucky i am huhu :P
jaya jr said…
haha,tu sebab cha memang hebat..
berjaya buat lelaki menangis..
Aidi-Safuan said…
haha.. dah sampai rumah baru nak nangis. mesti cover macho beb! :)
zikeryhassan said…
aku penah gak nangis sebab kawan2.


**pecah tembelang aku. ahaha
jaya jr said…
aidi-safuan:mesti nak cover macho sebab kt skola kn ramai pempuan..hehe

zikery:haha,bagus..mu adalah seorang yg normal
rizal jabai said…
huuuu sedih..sampai kuar ingus nih..huuu..sebab kawan aku bole nangis,dorang amek coklat aku..huuu


kawan mmg anugerah yg terhebat!!
shey said…
sgt tak suke bile kene tgl kawan2 yg same2 senang , same2 susah ! oh no
jaya jr said…
any:salam =)

shey:betol2..huhu..berkawan laa sebaik2nye mase mereka ade ade..kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka