Wednesday, June 30, 2010

ni memang betul2 xde duit ke ape ni???

ok,pagi ni aku marah ni mase type entri ni..memang aku guna blog ni nak lepas kemarahan..sebab umah aku xde orang,klo aku jerit takut neighbour terkejut pulak..

citenye aku nk isi PTPTN..bukan nk isi sangat...tp sebab kene isi,kebanyakn biasiswa yang bukan dari JPA @ MARA @ syarikat2 swasta syarat nk isi ialah PTPTN ditolak..macam aku nk apply yayasan terengganu ngn biasiswa bank rakyat..

tp masalahnye aku xleh login web PTPTN ni..las minit kot..ari ni las..tp aku bukan stat buat hari ni..da 2 hari aku try..same je..ayat kasar orang ganu biase gune SUMBAK NGOH LAA NATANG NI..x leh siang,aku try lepas pukul 12 tengah malam..area 2-3 pagi..tp die kate die buat maintainance..celake betol..padahal mase ni laa x ramai pengguna sebab orang tengah tido..x pon tengok world cup..macam tu pon xleh pikir..

maju laa sangat negare aku ni..sistem online konon..pakai kertas lagi bagus..same jugak kene tunggu beratur beli nombor pin..semua orang sedia maklum PTPTN ni beribu2 student apply..xleh ke kerajaan buat web yang lebih efisyen dapat tampung beribu2 pengguna dlm satu2 mase..memang silap aku jugak lambat,tp mase apply UPU dulu xde laa bengong macam ni..aku buat sehari 2 sblom tarikh tutup jugak..

ataupon di sebalik masalah login ni,sebab duit malaysia da berkurang die da xnk bagi pinjam..tp nk pau jugak duit RM5 sebab beli nombor pin..HAHAHA..klo betol memang tiade yg x berguna melaenkan manusia2 yang x berguna..ARGHHHHH...

tertekan tahap mane pon,jangan pilih jalan mudah pinjam kat ALONG..haha





OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

21 comments:

Sang Harima said...

kalau nombor satu lu nak bagi gua apa?

jaya jr said...

xde nk bagi ape2 pon kt lu sebab gua pressure skang ni..

wei,ejas aa header se lagi..kate kejap je nk wat..haha

N.A.D.. said...

serius tgh bengang ngan web online application ptptn ni!

nisa said...

argggg.. klu sy pn mare & bengang gak.. eeeeee

Sang Harima said...

malas la mat.. nok pergi kuantan, hati kena tenang..

dah tu lu nok hok lagu mane??

jaya jr said...

NAD:haha,same laa kite..

nisa:yeah,xde yg gembira klo bertembung dgn situasi ini..

sang harima:klo lu bertenang,gua pon ikut bertenang skali aa..

kite ikut idea lu..ikut laa hok lagu mane pon..hok biase j..mu kn kreatif..gambor same xpe,backgorund je masaloh sebab england balik kg doh

joyah sepot said...

sabo jelah..xleh nk wt ape..di luar kemampuan kite...uhuhu

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

ciannya.. mai sini kau nk pinjam bape? 20 sen? 2hinggit? 2ratus? 2ribu akak tak dak! hahahhaa

HaiDa HiDa said...

"..xleh ke kerajaan buat web yang lebih efisyen".. hehehe.. kne pastikan masuk parlimen ni..

buyat(bebola tomato) said...

kalau ko xdapat,ak lg r xdapat...
wakakaka

a's said...

tak payah apply lah senang....
semua org menghadapi masalah yg sama,so chills~~

jaya jr said...

joyah:memang di luar kemampuan..klo ade internet tp server down x guna jugak

mrs fiza:haha,xpe kak,sy pecahkn tabung ayam dh pagi tadi..ade laa sikit2..kui3

haida:tu laa pasal,nk bgtau kat sape ni agak2..bgtau brahim katak bes jgk ni..wakaka

buyat:2x5 je kongn aku..eh silap,bukan ko ngn aku je,ramai lagi..

a`s:boleh jgk x apply..kurang sikit beli2 baju sluor..hehe

reen_sofee said...

lek bro.
jgn marah marah.
bese laa tuh.
nanti die ok laa tuh!

zikeryhassan said...

aku try buat utk kwn aku pun tak boleh gak. macam hawau je.

nasib aku tak kene apply ptptn. huhu.

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

mmg kdg2 geram gak... xpe sabo deh

KABAKOGA said...

aku terpaksa isi untuk kere hutan sebab silap bagi informasi.,
huh,
banyakkan berzikir...

maCy said...

arini je ade 3 4 entry sal ptptn.. korang dpt surat same2 ea..

ney said...

sabar2,kawan ney pun kata dia tak boleh nak setelkan ptptn tu~ ney tataw pape sebb ney tak apply pt~ hhmm,web2 cemni memng selalu lembab kalo dah nak due,kerajaan dah nak bankrupt smpai nak naik taraf web pun tak mampu,harap duit keuntungan judi ni kot baru nak develep~ heee,emo plak~

Liyana said...

dia xcukup duit lagi tu..
sebab dia tak soh sy start bayar lgi..

hehehe.. xda duit aih..

nama saya NINA said...

kalo bank rakyatt syarat dier kene ptptn reject??..nina pon nak apply yayasan terengganu tp cm pelik je dier nk surat penolakan PTPTN cmer nk kasi reject...macam xnak kasi pinjam je..hahahhaa...kerajaan da kering duet wat bende tah hape2...PTPTN tu kalo ngah malam mmg slalu cam hape...kene log in lepas subuh ok...dorg xbangun subuh time tu.hahaha

Anne Boleyn said...

ptpn sedang menuju ke arah kebankrapan sebab ramai x bayo balik. hehehe macam adik Hana dapat ptptn tau tapi payment mesti masuk lambat gile punye. huhu x de duit lah tu.hukhuk