Skip to main content

ni memang betul2 xde duit ke ape ni???

ok,pagi ni aku marah ni mase type entri ni..memang aku guna blog ni nak lepas kemarahan..sebab umah aku xde orang,klo aku jerit takut neighbour terkejut pulak..

citenye aku nk isi PTPTN..bukan nk isi sangat...tp sebab kene isi,kebanyakn biasiswa yang bukan dari JPA @ MARA @ syarikat2 swasta syarat nk isi ialah PTPTN ditolak..macam aku nk apply yayasan terengganu ngn biasiswa bank rakyat..

tp masalahnye aku xleh login web PTPTN ni..las minit kot..ari ni las..tp aku bukan stat buat hari ni..da 2 hari aku try..same je..ayat kasar orang ganu biase gune SUMBAK NGOH LAA NATANG NI..x leh siang,aku try lepas pukul 12 tengah malam..area 2-3 pagi..tp die kate die buat maintainance..celake betol..padahal mase ni laa x ramai pengguna sebab orang tengah tido..x pon tengok world cup..macam tu pon xleh pikir..

maju laa sangat negare aku ni..sistem online konon..pakai kertas lagi bagus..same jugak kene tunggu beratur beli nombor pin..semua orang sedia maklum PTPTN ni beribu2 student apply..xleh ke kerajaan buat web yang lebih efisyen dapat tampung beribu2 pengguna dlm satu2 mase..memang silap aku jugak lambat,tp mase apply UPU dulu xde laa bengong macam ni..aku buat sehari 2 sblom tarikh tutup jugak..

ataupon di sebalik masalah login ni,sebab duit malaysia da berkurang die da xnk bagi pinjam..tp nk pau jugak duit RM5 sebab beli nombor pin..HAHAHA..klo betol memang tiade yg x berguna melaenkan manusia2 yang x berguna..ARGHHHHH...

tertekan tahap mane pon,jangan pilih jalan mudah pinjam kat ALONG..haha




Comments

Sang Harima said…
kalau nombor satu lu nak bagi gua apa?
jaya jr said…
xde nk bagi ape2 pon kt lu sebab gua pressure skang ni..

wei,ejas aa header se lagi..kate kejap je nk wat..haha
N.A.D.. said…
serius tgh bengang ngan web online application ptptn ni!
nisa said…
argggg.. klu sy pn mare & bengang gak.. eeeeee
Sang Harima said…
malas la mat.. nok pergi kuantan, hati kena tenang..

dah tu lu nok hok lagu mane??
jaya jr said…
NAD:haha,same laa kite..

nisa:yeah,xde yg gembira klo bertembung dgn situasi ini..

sang harima:klo lu bertenang,gua pon ikut bertenang skali aa..

kite ikut idea lu..ikut laa hok lagu mane pon..hok biase j..mu kn kreatif..gambor same xpe,backgorund je masaloh sebab england balik kg doh
joyah sepot said…
sabo jelah..xleh nk wt ape..di luar kemampuan kite...uhuhu
ciannya.. mai sini kau nk pinjam bape? 20 sen? 2hinggit? 2ratus? 2ribu akak tak dak! hahahhaa
HaiDa HiDa said…
"..xleh ke kerajaan buat web yang lebih efisyen".. hehehe.. kne pastikan masuk parlimen ni..
kalau ko xdapat,ak lg r xdapat...
wakakaka
a's said…
tak payah apply lah senang....
semua org menghadapi masalah yg sama,so chills~~
jaya jr said…
joyah:memang di luar kemampuan..klo ade internet tp server down x guna jugak

mrs fiza:haha,xpe kak,sy pecahkn tabung ayam dh pagi tadi..ade laa sikit2..kui3

haida:tu laa pasal,nk bgtau kat sape ni agak2..bgtau brahim katak bes jgk ni..wakaka

buyat:2x5 je kongn aku..eh silap,bukan ko ngn aku je,ramai lagi..

a`s:boleh jgk x apply..kurang sikit beli2 baju sluor..hehe
reen_sofee said…
lek bro.
jgn marah marah.
bese laa tuh.
nanti die ok laa tuh!
zikeryhassan said…
aku try buat utk kwn aku pun tak boleh gak. macam hawau je.

nasib aku tak kene apply ptptn. huhu.
mmg kdg2 geram gak... xpe sabo deh
KABAKOGA said…
aku terpaksa isi untuk kere hutan sebab silap bagi informasi.,
huh,
banyakkan berzikir...
Anonymous said…
arini je ade 3 4 entry sal ptptn.. korang dpt surat same2 ea..
ney said…
sabar2,kawan ney pun kata dia tak boleh nak setelkan ptptn tu~ ney tataw pape sebb ney tak apply pt~ hhmm,web2 cemni memng selalu lembab kalo dah nak due,kerajaan dah nak bankrupt smpai nak naik taraf web pun tak mampu,harap duit keuntungan judi ni kot baru nak develep~ heee,emo plak~
Liyana said…
dia xcukup duit lagi tu..
sebab dia tak soh sy start bayar lgi..

hehehe.. xda duit aih..
nama saya NINA said…
kalo bank rakyatt syarat dier kene ptptn reject??..nina pon nak apply yayasan terengganu tp cm pelik je dier nk surat penolakan PTPTN cmer nk kasi reject...macam xnak kasi pinjam je..hahahhaa...kerajaan da kering duet wat bende tah hape2...PTPTN tu kalo ngah malam mmg slalu cam hape...kene log in lepas subuh ok...dorg xbangun subuh time tu.hahaha
Anne Boleyn said…
ptpn sedang menuju ke arah kebankrapan sebab ramai x bayo balik. hehehe macam adik Hana dapat ptptn tau tapi payment mesti masuk lambat gile punye. huhu x de duit lah tu.hukhuk

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka