Skip to main content

percutian musim tengkujuh

hehe..tajuk ni aku ambik dari entri kawan setempat belajar yg juga seorang blogger..tp aku yakin entri ni x dapat lawan entri percutian musim tengkujuh versi kabakoga..sape rajin nk bace cari laa kt blog list IIUM komuniti name kabakoga..pastu cari laa entri ni..mesti ketawe punye..tengok gambar pon da tau..

tp tu hanya sekadar tajuk..aku menaip dalam keadaan pagi yg hijau,yg segar dlm hujan yg kadang lebat,kadang2 renyai dari ladang2 sawit,kebun pisang dan segale macam tumbuhan..tp internet bleh dapat lepas adjust line sikit2..kui..mmg x dapat blogwalking seperti biase..jadik kepade pengunjung2 setia blog cikai bernama friendstop,pengomen @ pengomel setia jugak,lepas ni klo ade kesempatan,kite berblogging seperti biase..huhu...sekian..jumpe lagi..kadar pemonitoran blog bertukar dari 12-15 jam kpd 1-2 jam je..huhu..

Comments

sI tEDI said…
selamat hari ahad
faye said…
hope to be Happy Sunday......
wuuu~
da jarang hapdettt plak skunk
sbb bz );
demi kejyaan !
haha
.::WaNiE::. said…
hehehe never mind
bestnye...mesti sejukkkk jeee...leh hibernate bak beruang kutub....
Encik Tikus said…
tepuk amai-amai belalang kupu-kupu. lari topik,haha
reen_sofee said…
jumpe lagi bro!
hee~
MissXYZ said…
ohhhhhh cm tu rupenye....
FyZa said…
ok2..nti blogwalking mcm besa ek..=)
Anne Boleyn said…
hehehe...line intrnet kureng err bro. Tak pe2..hana tungu awk blogwalk kt blog Hana :)
+akufobia+ said…
ngaa.takpe.tetap menunggu.
kabakoga said…
oit mat..
ni musim panas ketik eh.
haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka