Sunday, June 27, 2010

ni sebab rutikeben

kite tohok tepi pasal inglang lawang jermeng..haha..petang ni aku nok ngarut dalang bahase ganu je..sape dok pahang,tanye RUTIKEBEN..bia die hok terjemoh entri jadi dalang bahase baku..bakpe???sebab semenjok due tige menjok ni,die sokmo singggoh dkat cbox aku cakak ganu..klo x pong die duk kabo aku ni macang aizat..nok sain laa..tapi nasib gok ye kabo gura je..

aku bukan mende,bimbang laa liyana jasmay kasih aizat tu mari singgoh sini..kang bleh malu saje2...hahaha..ye nok ngorat aku tu memang dok doh..header tu bukang aku hok buak..kawang hok name SANG HARIMA buak..aku letok je..haha..aku x maroh kat RUTIKEBEN sebab ye kabo doh ye gura je..hahaha..owp RUTIKEBEN owp????mari ah jalang sokmo sini..kite blajo bahase ganu..mu jangang cakak serawok dh aa..aku x pahang kekgi..

***hok sebenornye aku saje nok tes signature jadi ke dok..HAHAHA



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

22 comments:

M a W a D D a H said...

makang ikang singgang cicoh budu...:p

jaya jr said...

haha,tengohari tadi makang rendang ayang je ;)

.::WaNiE::. said...

ciss test sign jek ghupenye

hahaha

baik boleh la ajar saye loghat ini hikhikhik

zikeryhassan said...

sumbak molek mg mat. ahaha.

jaya jr said...

wanie:haha,boleh2..bahase ganu ni universal dh leni..

zikery:haha,tu ah,aku pom rase aku sumbak gok..

M a W a D D a H said...

sedak doh rendang ayang...:p

ney said...

mung oghe ganu koh~haha,ney hentam saja ckapa ganu,dok reti eh~

jaya jr said...

mawaddah:sedak2..haha

ney:ye ah..org ganu aa ni..tu cakap caput klate sikit..tp reti ah tu cakap ganu sikit2..

ejum said...

ruti mmg pemes.hahah

si[jari] telunjuk said...

haha..dok jalang-jalang sini beli kepok gote..sambil senyum sokmo...

ngeh2...dok dang jalang2,ujang sepanjang jalang...hehe

si[jari] telunjuk said...

haha..dok jalang-jalang sini beli kepok gote..sambil senyum sokmo...

ngeh2...dok dang jalang2,ujang sepanjang jalang...hehe

Norhayati Rostam said...

aik, meme asal ganu ko?

padin said...

huk huk huk loghat ganu? kes kes kes... ko gigit je Ruti tu, cicah dengan milo ekeke..

Privacy_Resident said...

weh udohnye mu cakap ganu! hahhahaha

i-city | Peta | Gambar

jaya jr said...

ejum:haha,tu laa pasal

jari:xdok selera nok makan kepok..reff FIFA bodo..

norhayati:kawe ore ganu..huhu

padin:loghat ganu aa bes..haha

president:mu reti dok cakap..klo mu x reti jgn perasan lawo..wakaka

zulkbo said...

salam JJ..
cakap Ganu ke nie
susoh nak pehe..
he he..

♥xaturen♥ said...

malam ni makang gula ikang je.. gule tak de! makang air tawa, - betul ke ni? -

soffya cik bulan said...

cess, nk jugak signature tu..hu

soffya cik bulan said...

orang ganung..mri kite lawang cakak

rutikeben said...

kang smua cakap ganu dengan aku kang,aku tak reti nk jawab...hahaha

mu baik sungguh,nnti aku blanje mu air geh tujuh yu pi cak katung jogek2,mu tau dop air tuh?hahahahah

jaya jr said...

zulkbo:klo dengor org ganu asli cakap lagi susoh nok pahang..haha

xaturen:ade dh sikit2 tu betol..tp mana ade orang makang air..saloh tu je kot..haha

soffya:ye ah org ganu,mari kite lawang cakak..haha.maen pantun sedak gok..

rutikeben:laa,kn mu kawang ngn org ganu,tanye ah die klo x pahang..


haha,air geh tujuh yu pi cak katung joget air seven up ah..macam air seratus pelas2..

shey said...

ngaaa~ pah cakak ganu pah ...