Skip to main content

ni sebab rutikeben

kite tohok tepi pasal inglang lawang jermeng..haha..petang ni aku nok ngarut dalang bahase ganu je..sape dok pahang,tanye RUTIKEBEN..bia die hok terjemoh entri jadi dalang bahase baku..bakpe???sebab semenjok due tige menjok ni,die sokmo singggoh dkat cbox aku cakak ganu..klo x pong die duk kabo aku ni macang aizat..nok sain laa..tapi nasib gok ye kabo gura je..

aku bukan mende,bimbang laa liyana jasmay kasih aizat tu mari singgoh sini..kang bleh malu saje2...hahaha..ye nok ngorat aku tu memang dok doh..header tu bukang aku hok buak..kawang hok name SANG HARIMA buak..aku letok je..haha..aku x maroh kat RUTIKEBEN sebab ye kabo doh ye gura je..hahaha..owp RUTIKEBEN owp????mari ah jalang sokmo sini..kite blajo bahase ganu..mu jangang cakak serawok dh aa..aku x pahang kekgi..

***hok sebenornye aku saje nok tes signature jadi ke dok..HAHAHA


Comments

M a W a D D a H said…
makang ikang singgang cicoh budu...:p
jaya jr said…
haha,tengohari tadi makang rendang ayang je ;)
.::WaNiE::. said…
ciss test sign jek ghupenye

hahaha

baik boleh la ajar saye loghat ini hikhikhik
zikeryhassan said…
sumbak molek mg mat. ahaha.
jaya jr said…
wanie:haha,boleh2..bahase ganu ni universal dh leni..

zikery:haha,tu ah,aku pom rase aku sumbak gok..
M a W a D D a H said…
sedak doh rendang ayang...:p
ney said…
mung oghe ganu koh~haha,ney hentam saja ckapa ganu,dok reti eh~
jaya jr said…
mawaddah:sedak2..haha

ney:ye ah..org ganu aa ni..tu cakap caput klate sikit..tp reti ah tu cakap ganu sikit2..
ejum said…
ruti mmg pemes.hahah
haha..dok jalang-jalang sini beli kepok gote..sambil senyum sokmo...

ngeh2...dok dang jalang2,ujang sepanjang jalang...hehe
haha..dok jalang-jalang sini beli kepok gote..sambil senyum sokmo...

ngeh2...dok dang jalang2,ujang sepanjang jalang...hehe
aik, meme asal ganu ko?
padin said…
huk huk huk loghat ganu? kes kes kes... ko gigit je Ruti tu, cicah dengan milo ekeke..
weh udohnye mu cakap ganu! hahhahaha

i-city | Peta | Gambar
jaya jr said…
ejum:haha,tu laa pasal

jari:xdok selera nok makan kepok..reff FIFA bodo..

norhayati:kawe ore ganu..huhu

padin:loghat ganu aa bes..haha

president:mu reti dok cakap..klo mu x reti jgn perasan lawo..wakaka
zulkbo said…
salam JJ..
cakap Ganu ke nie
susoh nak pehe..
he he..
♥xaturen♥ said…
malam ni makang gula ikang je.. gule tak de! makang air tawa, - betul ke ni? -
cess, nk jugak signature tu..hu
orang ganung..mri kite lawang cakak
rutikeben said…
kang smua cakap ganu dengan aku kang,aku tak reti nk jawab...hahaha

mu baik sungguh,nnti aku blanje mu air geh tujuh yu pi cak katung jogek2,mu tau dop air tuh?hahahahah
jaya jr said…
zulkbo:klo dengor org ganu asli cakap lagi susoh nok pahang..haha

xaturen:ade dh sikit2 tu betol..tp mana ade orang makang air..saloh tu je kot..haha

soffya:ye ah org ganu,mari kite lawang cakak..haha.maen pantun sedak gok..

rutikeben:laa,kn mu kawang ngn org ganu,tanye ah die klo x pahang..


haha,air geh tujuh yu pi cak katung joget air seven up ah..macam air seratus pelas2..
shey said…
ngaaa~ pah cakak ganu pah ...

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka