Tuesday, June 15, 2010

beyond tu ape?

kate orang,jangan buat keje hangat2 tahi ayam..klo nak bukak bisnes,buat sungguh-sungguh..klo nak da ajak member kluo lepak,kene pergi..haha..klo ade blog,update hari-hari..erk,hari-hari ke??xde laa,tengok bile ade kelapangan..klo update hari2,kering jugak idea lame2..kecuali rutin harian berubah atau kite pergi jalan-jalan pastu buat banyak aktiviti..xpon kite ni slalu up-to-date pasal isu-isu semasa..pasal muktamar pas ke,world cup ke atau pape je laa isu semasa..

tp semalam aku pegi jemputan terakhir kt rumah kawan sebab kakak die kawin..hajat nk puasa 1 rejab,tp terbantut di siti lepas makan nasik minyak..huhu..lepas tu aku maen futsal..gile penat sebab sepanjang cuti dari bulan3,ni 1st time maen futsal..sedih aku nak abihkan maen satu jam..kui3..da abis maen,aku lepak laa umah makcik aku kejap..mandi,tengok belanda lawan denmark..umah makcik aku pakai astro beyond..

"gempak jugak beyond ni",kate aku dalam hati..

gambar die memang sharp..klo nk banding,kite banding ngn TV LED..yg harge beribu-ribu..tp nak pakai beyond ni kene ade TV HD laa..pastu cakap kt astro nk tukar beyond..memang bes..umah aku x tuko beyond lalagi..baru tukor TV je..tu pon pasal world cup..haha..memang aku berusaha nk bagitau abah aku suh tukar beyond..bes sikit tengok world cup ni..cume masalahnye,die kate x mau sebab bulan-bulan kene tambah RM20..

"buat ape bayar banyak-banyak dekat ananda krishnan",kate abah aku sebab bil astro skang ni da RM72

hmm,camtu je laa pasal astro beyond,skang ni channel yg ade HD cume ESPN,ASSP,world cup,HBO,national geography ngn history rasenye..lepas ni AXN pulak..die update satu2.haha.ikut keutamaan kot..bile ntah KBSworld nak jadi HD..bleh tengok awek2 korea macam 'live'..kui3..ok laa,ni je update yg ade stakat ni...ade yg laen,aku update lagi..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

18 comments:

PuTRiTeDDy said...

wah!
menarik :)
yg HBO tu best
eyt~yg seangkatan ngn HBO tak update lgik eyh?
kat umah ptri pulak
mak ckp kalu adik bongsu ptri
dpt 5A bru bley tuka BEYOND :)
haha

jaya jr said...

haha,memang menarik putri..
yg seangkatan HBO pon da update rasenye..
suh adik balja elok2,pastu tukar..haha

.::WaNiE::. said...

channel2 yg ado skrg in HD tu sumo nye den takdek

sI tEDI said...

aku pun dok buat entry yanya apsal astro byond

siaran langsung emua kat byond ek?

.::MiAPPLEiSTA::. said...

Haha. ingatkan apelah.. XD

jaya jr said...

wanie:laa,x tengok world cup k???

si tedi:haha,kebetulan same pulak isi entri kite..kui..
klo xde beyond pon still ade siaran langsung..tp dekat cahannel sukan biase jugak..

mia:hehe,xde pape pon..pasal beyond je

.::WaNiE::. said...

aku tengok world cup?

takkk kottt hahahah aku baca twitter feed jek cukup ramai pengulas sukan hahahaha

FyZa said...

huhu ingt gapo dia la td...;p

reen_sofee said...

amboi!
gatai ye!
hahah
best ke tgk ngan beyond tuh?
ade member kate,
kalo tgk ngan beyond tuh siap boleh kire peluh yg menitik!
tol ka?
hahaha

Azam Shah said...

astro byond mmg besh..
jelas gyle
siap boleh kire rumput tu..
ahaha..:P
cepat2 lah pujuk abah tu..

jaya jr said...

wanie:haha,ngt minat bola,rupenye bace brite bola je..

fyza:hehe,saje je..ingt tajuk ni da x menarik....kui3

reen:haha,memang boleh kire titik,kira rumput..nak kire jerawat kt muka pon boleh jugak..

azam:ni dalam proses laa ni..sebelom world cup abis..haha

zulkbo said...

salam JJ..
musim piala dunia kali ni
memang agak hambar..dikejutkan
dengan isu judi bola..kini astro pulak nak kena tambah channel pulak..semuanya main duit belaka
tv pulak dah sepakat bagi ke astro je hak penayangan..nasib la kita

MissXYZ said...

stuju buat apa bayar byk2 kt ananda krishnan =)

jaya jr said...

zulkbo:tu laa pasal..ade je mnde2 mengarut..tp pasal beyond ni bleh kate,kite beli plasma murah,tapi dapat tengok macam TV LED bile pasang beyond.

tp dekat rtm still ade tunju jugak live bola seposen dua..huhu

missXYZ:haha,apesal laa kene bayar ek..bagi free dh aa..kate satu malaysia..hempeh betol

kabakoga said...

astro beyond????

http://sokernet.blogspot.com/2010/03/iklan-terkini-astro-byond-leaked-2.html

jaya jr said...

haha,tengok dh kt sokernet..
klo ade tercabut sluor macam gattuso ari tu ok lagi run..

kabakoga said...

haha,
gattuso pon subscribe beyond.
tu dier brani wat aksi overrated..

jaya jr said...

haha,ingt kt malaysia je ade beyond..
kt umoh gattuso pon ade jgk..
maju2