Skip to main content

kembali berblogging

selepas perjalanan jauh cuti2 malaysia,ni da ade balik kt umah..habiskan cuti yg berbaki berape hari aku pon rase xnak kire lagi..tp berape hari nk world cup tau sebab astro slalu tunjuk.1 day to go..awal pagi esok kickoff..

ni entri direct aku tulis tanpa pikir pape sbb klo dipikir mmg banyak mnde nk tulis..aktiviti kt kampung mase cuti,perjalanan jauh terengganu-kl-seremban-batu pahat..pastu hutang2 blogwalking kt blogger2 yg tetap menyinggah sepanjang ketiadaan..haha..

tp memang kite jarang dapat win-win situation..mcm aku,klo nk blogging memanjang x leh la balik kampung..klo nk balik kampung bye2 la blogging..pilih salah satu je..x boleh tamak2..lagi pon klo kt kampung banyak mnde nak boleh buat..maklumlah,rumah nyai aku klo cuti skola ramai pakcik,makcik,sedare,sedari yang balik..

nak cite aktiviti yg buat mase kt kg macam x larat..bg main event je..bbq 2 malam berturut2..malam 1 bbq aym ngn bakor satay..malam 2 buat jagung bakar..haha...family outing pon ade..pegi BP mall maen bowling ngn makan2..haha..bes2..dari umur 5 tahun sampai laa k makcik aku yg umor 4o-an..sesak jadinye pacific bowl tu..kui3.

dh,cukup sampai tu dulu..hampir seminggu meninggalkan blog ni rase sejuk pulak nk stat balik..ni kire warm up lap laa..lg pon lepas ni bile masuk belajor,blog ni pon jadi sejuk lebih kurang macam ni jugak..tp xpe sebab zaman da maju,bleh masukkan dalam microvawe..huhu

***tq skali lagi bt pengunjung2 friendstop..klo kt umah aku ade buat nasik minyak bergantang-gantang aku ajak semua.,hihi

Comments

Sang Harima said…
woi! tolong gua! bank in RM 10 ke Irman bin Noor -- Nombor akaun : 162085468109 (Maybank) .

bukti bank in, kalau lu ada scanner, scan untuk gua, hantar gambar tu, witegrinner@yahoo.co.nz

klu takde, lu ambik gambar la slip bank in tu cantik cantik..

boleh kan?? kita ni macam mana la sangat..
sI tEDI said…
selamat kembali.
mood cuti ganti dgn mood blogging
hik hik hik
zulkbo said…
salam JJ
welcome back...
dengan entri yang hebat2
♥xaturen♥ said…
kui3.. 3x je dah.. sukses selalu wey..!
EDDY DY said…
selamat kembali berblogging...
zikeryhassan said…
welcome back dude. ingat ada org culik kau. ahaha.
tieha ismail said…
woohooo welkem back !
FyZa said…
huhu sdpnya bbq aym + jgung bakar..slmt kemabli..wehuuu! =)
jaya jr said…
sang harima:aku buat dh pagi tadi..

si tedi:nk berganti tp slow sikit sebab hujan2 ni x sedap badan pulak..

zulkbo:salam..akan JJ usahakan entri2 yg hebat di mata pak cik dan jugak blogger laen

xaturen:sukses ntuk anda juga..haha

eddy:terima kasih

zikery:haha,mane ade culik..cuti skola balik kampung laa jumpe sedare

fobia:memang sejuk..hujan laa katekan

tieha:yeah,welkam back..

fyza:huhu,memang bes bbq tu..da kembali pon..kui3
reen_sofee said…
tak pek tak pek!
take ur time.
aku pon bukan slalu on9.
bz derr~
heheh
nisa said…
percutian yg best kan.. ilang sume kekusutan.. hehe.. so selamat berblogging blk..
Fakhrur Razi said…
hohoh dh blek kg jmper kazen2
mmg bole lpe abih dunia blog xD
tnggu kg dh maju skit nnti balek kg pun bole berblogging XD

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka