Skip to main content

janji melayu tahap dewa

aku x pegi maen futsal lepas member aku set mase ngn tempat..
arghhh...
MALU GILE....
gara2 duit segera yg melimpah ruah,aku tidur dengan lena..
las2,padan muka aku x menepati janji..
bukan takat lewat,xpegi pon kt diorang..
kalah janji melayu biase,dan ini tahap dewa punye..
aku hanya mampu antor msg i`m sorry..

semuenye tidak berjalan seperti biasa hari ni..
pagi sampai tengahari aku pergi majlis penyampaian duit..
tengahari makan secara berlebihan..
ngantuk+kenyang+letih...
balik umah tido secara tidak normal sampai pukul 6.30 petang..

aku bersalah oooooiii..

Comments

Anonymous said…
Sian diorg...
SHaFiQa said…
oppa..u look soooo macho dlm pic tu...jujur k...hee..
jaya jr said…
locus teoda:tu laa pasal..tp nasib baek td kol diorang cakap cukup 2 team nk maen
jaya jr said…
shfiqa:sebaliknye langsung x macho bile x menepati janji bersama kawan2 T.T
ejum said…
dah dapat duit..bile mau blanjer rakan2 bloger? haha
wanie said…
okayy. boleh nampak muka berslaah di situ. heee :)
reen_sofee said…
bersalah g mintak maaf.
huhuhuh
jaya jr said…
ejum:haha,klo ade kesempatan insyaAllah..

wanie:yup,sy memang bersalah..

reen:kn da antor msg mintak maaf..da bgtau laa tu
cLiQue_kAziShA said…
jgn nangis plak..hihi
noor afzan said…
dpt duit segera?
camne tu?
jaya jr said…
dapat duit penghargaan dr kerajaan negeri terengganu sebab sambung degree.. 1$$$
I n n z said…
wahhh ~
dah kaya la neyh .
haha. bile lagi nk open table ?
thee ^__^
zikeryhassan said…
bila mau belanja aku mat?
jaya jr said…
mira:tidakkkk!!!

innz:haha,open table bile2 je..tp kt warung je laa..wakaka

zikery:haha,bile sampai masenye..haha
I n n z said…
warung pun takkk kesaa.
janji ade nasi goreng paprikkk.

aku bukan high standet pongg.
HAHAHA !
yup JJ bersalah hehehe ape lg lps ni p la belanje mbr2 tu hu3 =P

p/s: haruslah menghasut mbr2 JJ supaya mintak belanje kuang3
jaya jr said…
inzz:warung yg ade air dan keropok,ikan celup tepung,goreng pisang,keropok..hhaha..paprrik xde

missXYZ:diorang pon dapat duit same ngn JJ jugak..sebab tu x rase nk blanje diorang..kui3
shey said…
kena denda ! ngee~
jaya jr said…
haha,tp diorang cakap member2 xpe.
wakaka
m a h e y r a said…
haha ape daaa .
kciann .
muka da muka 2osen .
♥xaturen♥ said…
konon perasan manco le tu.. jangut scemput tu bila nak panjang? ;)
mrs.lovesick said…
melayu mmg begitu.
tapi cool r. maintain. innocent.
jaya jr said…
maheyra:haha,kurang sikit dari 20 sen..kui3

xaturen:xde laa macho sangat..janggut xleh panjang2 nanti klo minum janggut masuk dlm gelas..

mrs.lovesick:haha,cool..okok
kabakoga said…
releks saja mat..smpai u kekgi ejas smula r futsal,
gane2 pun aku terharu dengan kata-kata penutup muben..
haha
Anonymous said…
eqa puji macho.. pehh... shes m schoolmate dlu..

hum.. xpe, mntk maap~
.::WaNiE::. said…
belanja dorg makan

boleh settle tu :p
jaya jr said…
kabakoga:haha,kite ejas mula kt U pasni..
mnde kate2 penutup mubin???

maCy:haha,die same plkn..tp xpernah jumpe pon kt sane..haha..ok,da mintak maaf..

wanie:haha,boleh2..mkn kopok lekor je..
KABAKOGA said…
aku syor kan mu tnye diri r muben..,
terkelu neuron aku dengor killer sentence dier,
jaya jr said…
haha,ok run..
aku tanye lalu..
tadi aku jupe ye,ye x kabo..
style wat senyap ngn aku..
haha
fuyohh...muka bersalah gila...;P
jaa sweets said…
pegi kat stadium gong bdak tu ek???
dpt smbung ktne?kos pe?
jaya jr said…
soffya:memang bersalah..huhu

jaa:hom,dkat gong bdak.dpat UIA engineering..sambun hok asasi ari tu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka