Skip to main content

baju kebaya vs baju teluk belanga

haha,puase pon belum,aku da sibuk cakap pasal baju kebaya laa,baju teluk belanga laa..sebenarnye ni name bloglist yang aku buat..teluk belanga ntuk blogger lelaki..kebaya ntuk blogger pempuan..tp klo ikut realiti,kebanyakan kedai jahit da x terima tempahan baju2 yang kite pakai di hari raye ni..semue da full..hebatnye penangan umat islam yang nak sambut hari raya..

tetibe terpesong ke arah laen,kite balik kepada tajuk..kite tulis sikit pasal kadar meng'update' blogger2 yg aku kenal ni..bloglist baju kebaya saling bertukar ganti menunjukkan diorang ni selalu update..pergh..x terlawan bloglist baju teluk belanga..update tu ade,tp x rancak macam blogger perempuan laa..

mungkin sebab pempuan ni memang dasar rajin..buat pape pon rajin je..lelaki ni kurang sikit..klo ade yg rajin tu,memang rajin lah..tp klo update banyak2 sehari mau kering kepale otak..haha..klo aku,asku suke buat stok idea..reserve sikit..mane tau klo da kering sangat,bleh keluarkan..haha..kan bersawang pulak page ni..tp kadang2 tu,ade jugak bile da reserve,x terupdate pulak..kui3..mungkin sebab lupa ataupun ieda baru lebih menarik..

penghujungnye,x kisah laa kebaya ke,teluk belanga ke,klo aku namapk ade update aku klik..tinggal jejak ke,tinggal komen ke..klo nk cepat,klik nuff je ++ trafik..ok,da nak tido..gerak dulu..huhu (",)

Comments

maCy said…
sebab si pemakai teluk belanga suka makan petai.. eh? tiba2.. ~hahahaha


p/s : err.. jj slalu update.. ptt msk kebaya x? ;p
jaya jr said…
haha,si telik belanga makan tempe laa..

haha,JJ update x banyak dan laju macam kebaya..haha
zulkbo said…
hebat
juga anda
dalam fesyen
yek?he he..

------------

Salam hari isnin yang ceria
moga anda selalu sihat.
جزاك اللهُ خيراً
FyZa said…
eh sy baju kebaya yg jarang nk update blog..keh3..;p
Neng Ayu said…
Baru sempat mampir nih!
Liat-liat dulu....
Situsnya bagus nih!
apalagi kalau disuguhi makan!
hehehehehhehehe
Kunjungan balik ya sob, ini blog saya
http://modelkebayamodern.blogspot.com/
Salam kenal....

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka