Skip to main content

x payah gelabah

haha,jangan gelabah tengok org makan nasik minyak mase cuti2 skola ni..haha,sape yang gelabah???mesti aa mereka dan keluarga mereka iaitu pengantin..mane x nye,zaman skerang ni,skali majlis mau berpuluh ribu kluar savings..haha..xde duit x leh kawin yek..klo nak kawin jugak,memang cari nahas..


jadik bile cakap bab kawin ni,bleh timbul persoalan jugak..contoh macam bile mase umur yg sesuai nak kawin,ciri-ciri pasangan yg perlu kite pilih dan macam2 lagi laa..bagi aku laa,bab ak pilih pasangan pon x payah gelabah2..rilek je..tunggu datang sendiri aa..haha..klo,nak tunggu aku tackle,aku pon x tau bile masenye..tengok laa mase buat degree area umur 20++..haha..perempuan kat universiti kan ramai,aku x risau pon..hahaha..

tp semalam aku ade chatting ngn sorang kawan..die kate kebanyakan budak2 universiti ni da berpunya..pulak dah..tp kadang2 aku pon rase macam tu jugak..sebab kat skola pon da ade kapel..tok sah kate skola menengah,skola rendah pon ade..klo dekat universiti lagi hebat..haha..masalah aku pulak,klo ade yang aku rase TERminat,mesti status i'm not single..haha..konklusinye,kite rilek2 je..ade kite usha..xde kite tunggu lagi..haha..sebab muda lagi kot..kite tengok je dulu pesen2 yang ade dipasaran..macam window shopping laa..

haha,nak cakap pasal kenduri kawen,tapi da ter'corner' ke isi yang laen..tapi x pe laa..ade kot kaitan sikit2..walopon x banyak..haha..

cuti skola da nak habis,
aku pon da puas makan nasik minyak,
aku pon x tau ape nk ditulis,
aku nak pesan jgn makan banyak -banyak.


Comments

diq, bakal cikgu kan? nnti jgn duk pk nak coti sekolah je..huhuhu
jaya jr said…
xde laa kak..
sy bkn bakan bakal cikgu..
tp tetap pikir pasa cuti jugak..hehe
Yatre Hayati said…
eh..mana ada semua ada kapel...kita punya kawan semua kat u banyak single. hahah sila la ngurat awek di u yer!! haaa
jaya jr said…
haha,boleh3..
tunggu masuk main camp nanti aa..
wakaka..
zikeryhassan said…
rilex ar mat. kite boleh jd geng. kte tgk sapa kawen dlu. kau ke aku. ahaha.
aNiSa hANg tUaH said…
hohohh
tak menggelabah pun
bertambah selera ade laa
huhuhuh
jaya jr said…
zikery:haha,ko kawen je laa dulu..aku lambat lagi..kui3..

anisa:haha,da x sarapan pagi,memang berselera klo pegi kenduri..hehe
.::WaNiE::. said…
hahaha

rajin2 mencariii
♥xaturen♥ said…
BOLA..! makan bola, tidur pun dengan bola la.. [tpg nyebuk he.. he..]
jaya jr said…
wanie:haha,rajin,rajin,rajin dan rajin..hahahaha

xaturen:haha,xde hal..da musim piala dunia..sume bola laa klo kaki bola..
zulkbo said…
salam JJ..
Berseronok dan hargailah
hari2 sekolah sebab byk cuti
tunggulah nanti dah bekerja
susah jer nak dapat cuti..
he he..
SyimaSyaz said…
=)..
memang banyak pakai duit nak kawin atau selepas kawin..

so kena menabung dari skrg
reen_sofee said…
waaa
berpantun ko yek?
hahaha
cari pasangan?
hadeh, don worry laa bro!
one day, it will come to you naturally!
no worries k!
jaya jr said…
syima:haha,betol2..sikit-sikit lame-lame jadi bukit..kui3

reen:skali skale berpantun..hahaha..klo x ape guna blajo pantun kt skola..
shey said…
nasi minyak ....

*drooling
kabakoga said…
kenduri tu kenduri jugok,
hujan di tengahari x pasal2 sakit perut.
minggu ni saje brp kali doh sakit perut..
aaaa~~~
Sang Harima said…
Xyoh keluar duit banyak. Nak jamu orang sekadar mampu dah la.. nanti jadi macam keluarga Amir dan Pertiwi kan susah..
MissXYZ said…
xleh bla... JJ suda boleh ckp bab kawen... kui3... sudah besar kot ank mama ni...

blaja x abes lagi kot =P

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka