Wednesday, June 16, 2010

x payah gelabah

haha,jangan gelabah tengok org makan nasik minyak mase cuti2 skola ni..haha,sape yang gelabah???mesti aa mereka dan keluarga mereka iaitu pengantin..mane x nye,zaman skerang ni,skali majlis mau berpuluh ribu kluar savings..haha..xde duit x leh kawin yek..klo nak kawin jugak,memang cari nahas..


jadik bile cakap bab kawin ni,bleh timbul persoalan jugak..contoh macam bile mase umur yg sesuai nak kawin,ciri-ciri pasangan yg perlu kite pilih dan macam2 lagi laa..bagi aku laa,bab ak pilih pasangan pon x payah gelabah2..rilek je..tunggu datang sendiri aa..haha..klo,nak tunggu aku tackle,aku pon x tau bile masenye..tengok laa mase buat degree area umur 20++..haha..perempuan kat universiti kan ramai,aku x risau pon..hahaha..

tp semalam aku ade chatting ngn sorang kawan..die kate kebanyakan budak2 universiti ni da berpunya..pulak dah..tp kadang2 aku pon rase macam tu jugak..sebab kat skola pon da ade kapel..tok sah kate skola menengah,skola rendah pon ade..klo dekat universiti lagi hebat..haha..masalah aku pulak,klo ade yang aku rase TERminat,mesti status i'm not single..haha..konklusinye,kite rilek2 je..ade kite usha..xde kite tunggu lagi..haha..sebab muda lagi kot..kite tengok je dulu pesen2 yang ade dipasaran..macam window shopping laa..

haha,nak cakap pasal kenduri kawen,tapi da ter'corner' ke isi yang laen..tapi x pe laa..ade kot kaitan sikit2..walopon x banyak..haha..

cuti skola da nak habis,
aku pon da puas makan nasik minyak,
aku pon x tau ape nk ditulis,
aku nak pesan jgn makan banyak -banyak.



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

18 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

diq, bakal cikgu kan? nnti jgn duk pk nak coti sekolah je..huhuhu

jaya jr said...

xde laa kak..
sy bkn bakan bakal cikgu..
tp tetap pikir pasa cuti jugak..hehe

Yatre Hayati said...

eh..mana ada semua ada kapel...kita punya kawan semua kat u banyak single. hahah sila la ngurat awek di u yer!! haaa

jaya jr said...

haha,boleh3..
tunggu masuk main camp nanti aa..
wakaka..

zikeryhassan said...

rilex ar mat. kite boleh jd geng. kte tgk sapa kawen dlu. kau ke aku. ahaha.

aNiSa hANg tUaH said...

hohohh
tak menggelabah pun
bertambah selera ade laa
huhuhuh

jaya jr said...

zikery:haha,ko kawen je laa dulu..aku lambat lagi..kui3..

anisa:haha,da x sarapan pagi,memang berselera klo pegi kenduri..hehe

.::WaNiE::. said...

hahaha

rajin2 mencariii

♥xaturen♥ said...

BOLA..! makan bola, tidur pun dengan bola la.. [tpg nyebuk he.. he..]

jaya jr said...

wanie:haha,rajin,rajin,rajin dan rajin..hahahaha

xaturen:haha,xde hal..da musim piala dunia..sume bola laa klo kaki bola..

zulkbo said...

salam JJ..
Berseronok dan hargailah
hari2 sekolah sebab byk cuti
tunggulah nanti dah bekerja
susah jer nak dapat cuti..
he he..

SyimaSyaz said...

=)..
memang banyak pakai duit nak kawin atau selepas kawin..

so kena menabung dari skrg

reen_sofee said...

waaa
berpantun ko yek?
hahaha
cari pasangan?
hadeh, don worry laa bro!
one day, it will come to you naturally!
no worries k!

jaya jr said...

syima:haha,betol2..sikit-sikit lame-lame jadi bukit..kui3

reen:skali skale berpantun..hahaha..klo x ape guna blajo pantun kt skola..

shey said...

nasi minyak ....

*drooling

kabakoga said...

kenduri tu kenduri jugok,
hujan di tengahari x pasal2 sakit perut.
minggu ni saje brp kali doh sakit perut..
aaaa~~~

Sang Harima said...

Xyoh keluar duit banyak. Nak jamu orang sekadar mampu dah la.. nanti jadi macam keluarga Amir dan Pertiwi kan susah..

MissXYZ said...

xleh bla... JJ suda boleh ckp bab kawen... kui3... sudah besar kot ank mama ni...

blaja x abes lagi kot =P