Skip to main content

update datang-update datang

kuala terengganu-kuantan-gombak..itu saja destinasi yang aku target betol2 dalam mase 2 hari ni..destinasi sampingan ialah felda palong timur segamat johor..ni untuk pegi kenduri kawen..yang 3 destinasi awal tu dilalui untuk menempuh semester baru yang semestinye pebuh dengan onak duri..hehe..

tapi boleh kate perjalanan yang memenatkan tanpa sebarang pose2 istimewa dek kerana peluh yang timbul dengan banyaknye di seluruh badan..macam sauna bergerak pon ade..haha..tapi ni semua pengalaman2 baru yang mungkin boleh jadi agak bermakna untuk dikongsi kat sini..

pertama ingin dikongsi ialah pelajaran ketika memilih jodoh iaitu rumah mesti kat tepi jalan raye BESAR..tak payah masuk jalan2 kampung mahupon dikelilingi sawit-sawit dan pokok getah..penat sangat nak nyampaikan ke rumah kenduri nak makan nasik minyak..haha..kate makcik ku,klo sesat kat tepi pokok sawit ngn pokok getah tak boleh buat pape..tapi klo sesat tengah bandar boleh masuk shopping complex =P

pelajaran kedua bawak kereta jangan laju2..kesian dekat lori..terpaksa makan asap kete aku mase nak mendaki highway karak(padahal kete aku laju sikit je dari lori)haha..nasib baik da selamat samapi gombak..alhamdulillah..jangan lupe bersyukur lepas dapat nikmat..boleh jadi dapat lagi banyak nikmat lepas ni..huhu

pelajaran paling las,lepas jalan jauh2 jangan lupe rehat..baru laa hilang penat klo berehat..ni da maalm..kan da ngantuk..cakap je pasal rehat tetibe rase idea ade bawah bantal..nak kene pegi sedut dulu ni..hehe..assalamualaaikum dan selamat malam :)



Comments

zikeryhassan said…
idea aku mmg selalu dtg dari bawah bantal. sebab tu aku suka tido. ahaha
adrinaqamarina said…
selamat malam! dan selamat berehat. jauh perjalanan tu :)
mahirahnazlim said…
bhaha .
sesat tgh bndr masuk mall terus .
Shey Hemsem said…
nak cr mak mentua yg duduk sebelah rumah je klu boleh !

*alasan je , padahal dah jatuh cinta dgn jiran sebelah , ahahaha
jaya jr said…
zik:haha,betol dh tu..tamboh ngn selimut sket lagi banyak idea datang..haha

adrina:haha,memang jauh perjlanan..nasib baek ade homestay..mantap2

mahirah:idea yang agak menarik oleh mak cik aku..kui3

shey:haha..ok jugak jatuh cinta ngn jirang sebelah..jimat bil telefon..haha
nabihah ramli said…
oip blik drive sorng err..?
hebakk..charade mntp ahh
jaya jr said…
emiysandra: :)

nabihah:hom..sorang je..biase2 je..pengalamn bawok kete jauh sket dari teganu..biase g gong badok rase jauh dh..ni jauh lagi..hehe
kenduri kg ni best.hehe.cemuih dah lama kat k.l ni..nsib taun depan last.

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka