Sunday, December 12, 2010

update datang-update datang

kuala terengganu-kuantan-gombak..itu saja destinasi yang aku target betol2 dalam mase 2 hari ni..destinasi sampingan ialah felda palong timur segamat johor..ni untuk pegi kenduri kawen..yang 3 destinasi awal tu dilalui untuk menempuh semester baru yang semestinye pebuh dengan onak duri..hehe..

tapi boleh kate perjalanan yang memenatkan tanpa sebarang pose2 istimewa dek kerana peluh yang timbul dengan banyaknye di seluruh badan..macam sauna bergerak pon ade..haha..tapi ni semua pengalaman2 baru yang mungkin boleh jadi agak bermakna untuk dikongsi kat sini..

pertama ingin dikongsi ialah pelajaran ketika memilih jodoh iaitu rumah mesti kat tepi jalan raye BESAR..tak payah masuk jalan2 kampung mahupon dikelilingi sawit-sawit dan pokok getah..penat sangat nak nyampaikan ke rumah kenduri nak makan nasik minyak..haha..kate makcik ku,klo sesat kat tepi pokok sawit ngn pokok getah tak boleh buat pape..tapi klo sesat tengah bandar boleh masuk shopping complex =P

pelajaran kedua bawak kereta jangan laju2..kesian dekat lori..terpaksa makan asap kete aku mase nak mendaki highway karak(padahal kete aku laju sikit je dari lori)haha..nasib baik da selamat samapi gombak..alhamdulillah..jangan lupe bersyukur lepas dapat nikmat..boleh jadi dapat lagi banyak nikmat lepas ni..huhu

pelajaran paling las,lepas jalan jauh2 jangan lupe rehat..baru laa hilang penat klo berehat..ni da maalm..kan da ngantuk..cakap je pasal rehat tetibe rase idea ade bawah bantal..nak kene pegi sedut dulu ni..hehe..assalamualaaikum dan selamat malam :)




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

9 comments:

zikeryhassan said...

idea aku mmg selalu dtg dari bawah bantal. sebab tu aku suka tido. ahaha

adrinaqamarina said...

selamat malam! dan selamat berehat. jauh perjalanan tu :)

mahirahnazlim said...

bhaha .
sesat tgh bndr masuk mall terus .

Shey Hemsem said...

nak cr mak mentua yg duduk sebelah rumah je klu boleh !

*alasan je , padahal dah jatuh cinta dgn jiran sebelah , ahahaha

jaya jr said...

zik:haha,betol dh tu..tamboh ngn selimut sket lagi banyak idea datang..haha

adrina:haha,memang jauh perjlanan..nasib baek ade homestay..mantap2

mahirah:idea yang agak menarik oleh mak cik aku..kui3

shey:haha..ok jugak jatuh cinta ngn jirang sebelah..jimat bil telefon..haha

♥-- emieysandra --♥ said...

alhamdulillah ;)

nabihah ramli said...

oip blik drive sorng err..?
hebakk..charade mntp ahh

jaya jr said...

emiysandra: :)

nabihah:hom..sorang je..biase2 je..pengalamn bawok kete jauh sket dari teganu..biase g gong badok rase jauh dh..ni jauh lagi..hehe

Mohamadazhan hjDesa said...

kenduri kg ni best.hehe.cemuih dah lama kat k.l ni..nsib taun depan last.