Tuesday, December 21, 2010

jalan-jalan lagi..haha

yeah,hari ni hari selasa..hari baru bermula dan semalam berlalu dengan pengalaman-pengalaman baru..sebab hari-hari yang dilalui tak mungkin sama..ape yang perlu diharapkan ialah hari ini lebih baik dari semalam =)

semalam ade 3 kelas je..dynamic disusuli microelectronic pastu lepas rehat sejam sambung dengan programming..tak nak cerita pasal kelas..tapi nak tulis pasal pergi Hospital Kuala Lumpur(HKL)..tengok ade sorang kawan kene masuk wad..nampak mendenye sikit je..infection dekat sendi lutut.. tapi da kene masuk wad nak wat camne..perginye 4 orang..3 orang tu roomatenye..aku ni pergi atas dasar kawan laa kirenye..

pergi nak hantar baju,nak sembang-sembang,usha-usha nurse yang duk praktikal pon masuk skali..hahaha..HKL ngn hostel kitorang tak jauh pon..20 minit da sampai..makanan ade beli sebelom sampai kat hospital tu..aku ingat beli sebab nak bagi buah tangan dekat pa'an tu,rupenye beli sorang satu sebab semua lapar tak makan tengahari..haha..tapi takpe lah,usaha pergi ziarah tu dah kire OK laa tu..

macam biasa,naek motor alternatif terbaek dekat KL ni..sampai sane da jadi macam rusa masuk kampung..lepas tanye PIC(pers0n in charge) jumpe laa wadnye..boleh pulak maen sorok-sorok sebab wad nye spesel sikit..tertutup tak nak bagi aircond kluo..sebab student kot dapat wad spesel sikit..bersembang tu takde laa cakap pasal serius2..tanye sikit-sikit je..yang banyaknye bergurau ngan gelak guling-guling je..


ni semua satu bilik..pose dari wad kecemasan..penulis tiada dalam gambar ini..hehe

ucapan penutup sikit untuk pa'an ni..lepas buang infection tu moga cepat sembuh..baru start sem ni..banyok kali lagi mubin nok ajok maen futsal petang2..haha..same-same doakan kesihatan pa'an dan jangan lupe pasal kesihatan diri sendiri pulok..haha

ade pengalaman masuk hospital ke,melawat orang kat hospital ke atau ape2 berkait ngn hospital???klo nak share sila laa..takde masalah ruang sempit kat sini =)



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

14 comments:

ejulz said...

bgs2.. camtu laa bro.. arini kwn susah.. esk lusa sape tau kn?? :)

ejulz said...
This comment has been removed by the author.
MrS. F!zA said...

kawan2 ni semua dh ada awek belom?? blh tlg carikan (tetiba) :p

Mohamadazhan hjDesa said...

semoga member cepat sembuh ya :)

jaya jr said...

ejulz:tu laa pasal..ni laa asam garam bile berkawan..tolong sesame laen..ade laa hikmahnye tu..huhu

kak fiza:ehem2..tuan blog pon xde jugak..klo nak carikan,tolong carikan ntuk smue skali..hehe

azhan:insyaAllah..same2 doakan kesejahteraan sesama muslim..

nabihah ramli said...

gua pernah bercuti di hospital selama 3 hari 2 malam..hahahahaa

nama.aku.lynn said...

pnah la merasa masuk ward..=)

jaya jr said...

nabihah:haha..aku tau doh..ingat ah mu kene masuk awd dulu..tapi dok g tengok je..kuang3x

lynn:huhu..mesti cam bosan je du kat wad tu..

adrinaqamarina said...

penulis amek gambar je ke? hehe

jaya jr said...

hmm..ambik gambor je..bagi peluang 4 serumate tu mengabadikan kenangan..keh3x

tomatokering :) said...

jalan pusing satu hospital ye . he

+dieabella+ said...

dulu impian aku nak masuk wad..sgt bengong..bajet ramai la nak ziarah nanti..hahaha!

jaya jr said...

tomato:haha..mase nak cari wad dengan cari surau..boleh kate maen pusing satu hospital jugak laa..kui3

diabella:haha,zaman kecik2 memang pikir mengarut je..pikiran lebih kepada nak tarik perhatian orang =)a

little ain said...

two stitches atas pale. overnight kat ER. huhu! :)