Skip to main content

jalan-jalan lagi..haha

yeah,hari ni hari selasa..hari baru bermula dan semalam berlalu dengan pengalaman-pengalaman baru..sebab hari-hari yang dilalui tak mungkin sama..ape yang perlu diharapkan ialah hari ini lebih baik dari semalam =)

semalam ade 3 kelas je..dynamic disusuli microelectronic pastu lepas rehat sejam sambung dengan programming..tak nak cerita pasal kelas..tapi nak tulis pasal pergi Hospital Kuala Lumpur(HKL)..tengok ade sorang kawan kene masuk wad..nampak mendenye sikit je..infection dekat sendi lutut.. tapi da kene masuk wad nak wat camne..perginye 4 orang..3 orang tu roomatenye..aku ni pergi atas dasar kawan laa kirenye..

pergi nak hantar baju,nak sembang-sembang,usha-usha nurse yang duk praktikal pon masuk skali..hahaha..HKL ngn hostel kitorang tak jauh pon..20 minit da sampai..makanan ade beli sebelom sampai kat hospital tu..aku ingat beli sebab nak bagi buah tangan dekat pa'an tu,rupenye beli sorang satu sebab semua lapar tak makan tengahari..haha..tapi takpe lah,usaha pergi ziarah tu dah kire OK laa tu..

macam biasa,naek motor alternatif terbaek dekat KL ni..sampai sane da jadi macam rusa masuk kampung..lepas tanye PIC(pers0n in charge) jumpe laa wadnye..boleh pulak maen sorok-sorok sebab wad nye spesel sikit..tertutup tak nak bagi aircond kluo..sebab student kot dapat wad spesel sikit..bersembang tu takde laa cakap pasal serius2..tanye sikit-sikit je..yang banyaknye bergurau ngan gelak guling-guling je..


ni semua satu bilik..pose dari wad kecemasan..penulis tiada dalam gambar ini..hehe

ucapan penutup sikit untuk pa'an ni..lepas buang infection tu moga cepat sembuh..baru start sem ni..banyok kali lagi mubin nok ajok maen futsal petang2..haha..same-same doakan kesihatan pa'an dan jangan lupe pasal kesihatan diri sendiri pulok..haha

ade pengalaman masuk hospital ke,melawat orang kat hospital ke atau ape2 berkait ngn hospital???klo nak share sila laa..takde masalah ruang sempit kat sini =)


Comments

ejulz said…
bgs2.. camtu laa bro.. arini kwn susah.. esk lusa sape tau kn?? :)
ejulz said…
This comment has been removed by the author.
MrS. F!zA said…
kawan2 ni semua dh ada awek belom?? blh tlg carikan (tetiba) :p
semoga member cepat sembuh ya :)
jaya jr said…
ejulz:tu laa pasal..ni laa asam garam bile berkawan..tolong sesame laen..ade laa hikmahnye tu..huhu

kak fiza:ehem2..tuan blog pon xde jugak..klo nak carikan,tolong carikan ntuk smue skali..hehe

azhan:insyaAllah..same2 doakan kesejahteraan sesama muslim..
nabihah ramli said…
gua pernah bercuti di hospital selama 3 hari 2 malam..hahahahaa
nama.aku.lynn said…
pnah la merasa masuk ward..=)
jaya jr said…
nabihah:haha..aku tau doh..ingat ah mu kene masuk awd dulu..tapi dok g tengok je..kuang3x

lynn:huhu..mesti cam bosan je du kat wad tu..
adrinaqamarina said…
penulis amek gambar je ke? hehe
jaya jr said…
hmm..ambik gambor je..bagi peluang 4 serumate tu mengabadikan kenangan..keh3x
tomatokering :) said…
jalan pusing satu hospital ye . he
+dieabella+ said…
dulu impian aku nak masuk wad..sgt bengong..bajet ramai la nak ziarah nanti..hahaha!
jaya jr said…
tomato:haha..mase nak cari wad dengan cari surau..boleh kate maen pusing satu hospital jugak laa..kui3

diabella:haha,zaman kecik2 memang pikir mengarut je..pikiran lebih kepada nak tarik perhatian orang =)a
little ain said…
two stitches atas pale. overnight kat ER. huhu! :)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka