Wednesday, December 8, 2010

cara nak bodek tokey cina

haha,kat kuala terengganu tokey2 cina semua cakap dialek terengganu pekat..klo orang luo jumpe mesti tak cam diorang cina melaenkan diorang tengah membakar colok sambil berkata haiyaa,haiyaa..haha..tu laa kisahnye..setiap kali balik mesti aku bergelumang ngn tokey2 cina ni baek di bidang hardware atau pon sparepart kereta..tapi cuti ni lebih menjurus ke arah mempersiapkan charade G11 berumur 24 tahun untuk kegunaan di hari yang mendatang..

al kisah pagi tadi ade problem saat akhir sebelum berlepas ke kuantan jumaat ini..bahagian agak penting yakni speed gear..penting untuk kesejahteraan ketika mendaki bukit kat highway karak..lepas round2 ade satu kedai memberi sinar harapan sebab kebanyakan kedai kate itu sparepart susa nak dapat..kereta model lame laa katekan..harga asal 650..balik umah..bagitau boss besar..lepas zohor pegi usha balik..mase nak bayar tu tokey still tak nak turun harga.sembang punye sembang las skali kunci untuk turunkan harga ialah berjabat tangan ngn tokey cina..dapat laa diskaun lima ploh ringgit..selamat..

"owoh,nok suh jadi harge 600 ni,salam dulu ah skali owp???"kate abahku

"hoh,bereh aa"tokey cina jawab dalam keadaan terpaksa sambil menyambut tangan abahku..setel

maka tu saje untuk entri hari ini..sebab penat pusing2 cari sparepart rutin harian berblogging sedikit tergendala..kui3..wokeh,da dapat cara nak tawar harge ngn tokey cina tu boleh laa try lepas ni..haha

***cuti da nak abis..klo aku maen cite2 blog orang kat sini ok tak???agak2 ade orang nak tak???haha..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

17 comments:

adrinaqamarina said...

kalau tengok chinese area klatey ganu, memey gitu pon.

hehe.

m!da BucHuxX said...

waawwaa.gitu rupenyer.bereh deh.

Fakhrur Razi berkata said...

woahhh
xpernah tahu pula
hahahah bagus2 ;D
thx for sharing xD

zikeryhassan said...

tu cara terakhir la tu kiranya eh?


kau nak cite apa pasal blog org?

jaya jr said...

adrina:hoh,jolo doh tu..haha

mida:bereh aa..haha

fakhrurrazi:haha..terima kasih diterima..kui3

zik:xtau laa..kire antara opsyen yang ade..haha..klo ade orang nk suh cite kadang2 ok jugok..agagaga

Mohamadazhan hjDesa said...

berak tak basuh geli lah nak salam.hahaha

KABAKOGA said...

ejas cat kaler pink skali keter mat.,
pergh

nora said...

hahaha aku suka ar Mohamadazhan hjDesa nye komen (erk leh ke aku comment cmni =p)

cik helena said...

BOLEH TAK TAK PAHAM??

suka_haha said...

ooo... hehehe..

jemput ke sini ye

jaya jr said...

azhan:haha,cine terengganu makan pakai tangan..kompem kene basuh dulu..haha

kabakoga:haha,cat putih je run..leni kete putih banyok atas jalan

nora:haha,xde masalah..kebanyakan cine mmg camtu..

cik helena:haha,ape yang tak paham??dialek terengganu k??boleh ajar klo tak paham bab tu

matdin:haha,TQ komen..kui3

Mohamadazhan hjDesa said...

gurau2 ja bro, jgn amek ati komen tu.haha

maCy said...

maen cite2 blog org tu ape?

jaya jr said...

azhan:haha,xde hal laa..bukan ade pape pon..ok jee

maCy:haha,cite blog orang laen laa..sebab takkan nak tunggu follower yang ke-2000 baru nak cite lagi..hahaha..lambat lagi tu

noorafzan said...

betul ke jbat tgn leh kurang rege..?
isk2..cam tak pecaya pun ada ni..

iRfan Johan said...

hehe...tp kalau cina msuk islam, mualaf, haiya ala solah..hehe :D

jaya jr said...

haha,betol2..cina masuk islam lagi laa bertambah2 ke'terengganu'an nye..kui3