Skip to main content

entri penghargaan

sebelum maghrib akhir tahun,lepas maghrib awal tahun..indahnya ISLAM..cukup dengan doa akhir tahun dan doa awal tahun..tak perlu membazir bunga2 api warna warni..huhu..maka di kesempatan ini,masih belum terlewat mengucapkan selamat menyambut maal hijrah 1432..moga tahun baru ini lebih baik dari tahun yang lepas..amin

kat sini jugak,jaya jr sebagai owner friendstop tak seberape nak ucap terima kasih dekat seseorang empunya blog..bukan awek muda cun melecun,bukan jantan macho pujaan malaya cuma seorang kakak yang sudah berkeluarga..tuan punye blog Ainn.Iskandar..follower ke 1000 untuk blog picisan friendstop..bukan nak kate akak ni tak lawa,tidak sama sekali..sebab akak ni da kawen kot..maknenye die da ade buah hati die sendiri,da ade suami die sendiri..mesti kakak ni begitu lawa di mata mereka sume..huhu..ape laa aku mengarut ni..maka pembaca entri ni kene support akak ni dalam dunia blogging,sila singgah blog die..please3x..haha..tapi JJ tak melupakan follower2 yang bertambah sebelom menjengah 1000 tu..blog anda akan tetap dilawati selagi berkemampuan..



ini laa blognye.simple tapi boleh dibaca.untung ape..jimat sikit mase nak loading..akak ni da lame ade blog..dari tahun 2008..mungkin sekarang baru nak aktif balik kot.so ape lagi,ade mase singgah laa kat sane tinggal jejak setapak dua..haha..

ok,da buat sedikit penghargaan kat kak ainn,maka tambah sikit dengan kisah hujung tahun..rasenye tahun ditutup dengan kisah gembira sebab result exam kluo lepas asar tadi..alhamdulillah,lulus semua dengan jaya nya..ade laa terpeleot sikit tapi takpe,azam tahun baru ingin mencuba lebih baek dalam smua aspek..hubungan kekeluargaan & kawan-kawan,rohani dan jasmani,belajor,blogging,maen gitar,snap gambor,makan,minum,maen dan macam-macam lagi laa..semua kita kasi UP dan lebih bagus berbanding sebelom ni..huhu

***mode:mengupdate baju teluk belanga dan baju kebaya supaya senang nak blogwalking..haha


Comments

adrinaqamarina said…
alhamdulilah! tahniah. penutup tahun yang baek mungkin.

:)
m!da BucHuxX said…
tahniah. .selamat tahun baru hijrah .moga tahun ini lebih baik dari yg leps.:)
ASSOYFINGER67 said…
kita umpama marah kat (menyalak tak sesuai..huhu) bukit.....
zikeryhassan said…
sudah 1000 dah.


Semoga tahun baru ini membawa lebih sinar buat kita semua. Amin
jaya jr said…
adrina:huhu,TQ

mida:terima kasih..hehe

assoyfinger:huhu..TQ singgah dan komen kat sini

zik:amin..ceria2 selalu di tahun baru
syAzAnA said…
jeless nie dah seribuu dah. muehehe
bila la blog aku jaya nak cita kat blog dia ni.hehe.tggu2..
nazirulhazwan~ said…
yo! wah, thaniah2 da 1000 follower:)
jaya jr said…
syazana:xpe,nanti lame2 cukup laa tu..keep blogging je

azhan:okay2,nanti JJ cari satu idea bia dapat kaitkan blog azhan dengan entri tu..hehe

naz:yo3x..TQ naz.tapi suratan atau kebetolan tetap mantap..eh silap, suratan kebetolan..kui3
Sang Harima said…
Sedap a lulus. Ambe dok tau lagi, yuran dok bayor lagi
jaya jr said…
awows,xkan pemilik vintage x bayor yuran lagi..nanti ape kate awek2 kolej shahputra..tapi aku yakin produk sesma jadi2..mu xsoh bimbang laa..haha..insyaAllah ok je mu tu..
Ezay Hadry said…
jaya jj..anda di'tag'
jaya jr said…
haha..kkg aku g tengok

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka