Skip to main content

olong-olong

hehe..ni suara sepupu aku yang kecik klo die nak mintak tolong..klo nak kenal,bleh usha entri sebelom ni yang ade gambar budak nangis tu..aku rase ari ni budak2 yang takde estro boleh nangis kot..haha..mane taknye,ape kurang pandai makhluk TV3 pegi tunjuk rancangan konvensyen BM..eh salah,BN..bertindih ngn cite katun BEN 10 pulak tu..klo bankrap baru padan muka..mane aci potong line budak2 nak tengok kartun ni..diorang ni tak sedar budak2 ade power macam iron baby..haha


hero pujaan kanak2 masa kini..

klo aku mase skola dulu sanggup tak pegi skola ari ahad sebab nak tengok dragon ball..ye laa,dekat terengganu cuti jumaat sabtu..naseb baek perkara macam ni tak terjadi mase aku skola dulu2..tapi ni musim cuti skolah..mesti budak2 tu rase bosan gile tengok rancangan yang cakap tipu2 je dalam tu..yang diorang lagi tak paham aku rase,cakap sikit tepuk,cakap sikit tepuk..aku pon naek tak paham..macam bagus sangat..harga minyak baru naek..gua cek harga minyak sedunia takde laa mahal macam bedil macam malaysia punye harge..bukan takat minyak,kate orang pakej 5 dalam satu..hampeh2x..oh mainan harga,bile laa mu nok breti maen???

aku memang suka cakap bab2 ni..tapi klo public2 nanti jadi mengarut2 sorang2 pulak..klo ade partner,duduk2 pastu minum air kat kedai kompem tersadai kat kedai tu lame2..ish,geram betol laa..potong stim hari minggu je..hahaha

hero pujaan masa kini ke??ape boleh kita buat??1 malaysia..keh3

***eh tetibe ade perkataan gua satu dalam ayat..jangan sampai aku bahasakan diri pakai perasaan gua..tu bermakna aku tengah excited nak pangkah orang..haha


Comments

zikeryhassan said…
ingat hero hindustan negara mana la td. ahaha
adrinaqamarina said…
haip! jangan pangkah orang, tak baek. haha.

tetiba~

adik3 kat rumah pon suka giler ben10 tu. adoi. tu tak masuk cerita laen ag.
jaya jr said…
zik:haha..xtau laa..tetibe je aku jumpe mase google..tadi..promote masuk sini..hehe

adrina:haha..pangkah je.haha..budak2 mmg suke ben10..
cik helena said…
gamba tu erk??

kite kan selalu gaduh ngan adik pasaal rebut canel.pastu kan kita selalunya kalah.pffttt
xfatynx said…
hahaha. nampak sgt gune photoshop.
jaya jr said…
cik helena:haha..kene beli TV lagi satu aa klo camtu..haha..baru 22 menang

fatyn:haha,pandai pak cik google maen photoshop..
salam, hensem mamat tu.hehe.

relaz bro, jgn bengang2.hee.terima ka la seadanya
cikgu isza said…
salam,
akak cuma nak komen pasal kartun ben10 jer..
anak akak rajin tengok kartun tu jadi secara tak sengaja akak terjoinlah sama..
bila diamati.. dalam kartun tu ada agenda tersembunyi tau.. jom2 sama kita pantau..
jaya jr said…
azhan:ok,kite terima seadanya sebagai rakyat malaysia..huhu

cikgu isza:hehe..betol2..penciptaan TV tu sendiri pon da memang ade agenda tersembunyi nak lalaikan kite semua..blom masuk ape yang disiarkan lagi..ben10 tu pon mesti ade jugak tujuan tu..
kery said…
haha..gmbar najib tu sedak..haha..saboh molep
jaya jr said…
haha,aku google je kery blambok lagi gambor najib hok sedak

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka