Skip to main content

ikut sang harima pegi bukit jalil

arini kite buat entri santai2 sikit..sebab penat ke stadium semalam ade sikit lagi..nak cite semua skali memang jadi bertambah penat..memang semua da tau malaysia maen mantap ++ bagus malam tadi..memuaskan hati penonton bayar tiket..RM30=3 gol..satu gol 10 ringgit..semangat patotik memang melambung2x..cume yang tak bagusnye aku ngn member2 sampai pukul 7 petang,stadium da penuh..semayang waktu maghrib ape cite?yang jamak tu jamak laa..tapi stadium tu kompem orang KL,lembah klang je yang ramai..seremban pon perlu berkira2 lagi klo nak jamak..tapi still respek pada penyokong2 yang hampar bendera,dan segala jenis alas untuk solat maghrib..

aku ngn member2 ni bukan kategori ambik mudah laa bab tu..buat laa ala-ala oversea yang takde masjid.kah3..alas bendera,sweater buat alas..air mineral da ready sblom masuk...tapi sedikit cacian dalam hati bile sebotol air mineral 500ml tidak berjenama jadi harga RM 2..gile gaban punye riba..klo tak sebab nak semayang memang aku tak beli pon air tu..

baju tak sempat beli..pakai baju biase je laa..nak pergi indon memang impossible dah kot..layan kat TV je laa malam rabu ni..appoinment malam rabu semua BATAL..harap makalum..klo ade kelas,kompem ponteng..takkan nak tengok 1st leg je..2nd leg kene tengok laa jugak..baru laa bermakna andai kata malaysia konsosten dengan style bergaya semalam..haha


ashaari shamsudin:selalu aku tengok die skor kat kuala ganu..semalam skor kat bukit jalil..mantap bai..bangge beb..kah3





Comments

salam bro, bagusnya pnyokong kita, solat dulu sebelum masuk sokong. asrarudin main bagus, cuma speed dia ja kurang sikit..cntrol fnshing dah terbaik.

aku tgk ko masuk TIBI bawa laser hijau.hehe.ptt Markus bengang ja tgk.hehe
KABAKOGA said…
owh sang harima..,aku rindu padamu!!
hidup sembap!!!
genius!!
Cempakamelati said…
Moga Malaysia akan menang lagi.
jaya jr said…
azhan:haha,markus memang tak boleh bla malam tu..nah kau bolos 3 bijik..kah3

kabakoga:bile dok tau ye nk mari sini lagi..haha..imej rokes ye menjadi2 leni..

cempaka:hmm.montak2 malaysia menang lagi..seri pon xpe sebab sebelah tangan da pegang piala..huhu
Anonymous said…
tahniah malaysia! kita yang dapat taw thru phone ni pun dah macam histeria apatah lagi orang yang ada dekat stadium tu kan cemana la gamaknya. hehe
fifianggun said…
yeayy..hope kat indon menang!!!!
Yuni Aisyah said…
Malaysia boleh...!!hope mng kt jakarta mlm nie...
Lovely Bella said…
Chaiyok!!! kembang kempis hidung aku tanda bangganye aku pd sang harima.. heheheh
jaya jr said…
its all about happy ending..makin berbaloi2 menuju ke bukit jalil aritu...terasa sinar baru bola sepak malaysia..juara di asia tenggara :) tahniah semua ye
anassuhada said…
nk kirim baju kuning msia tuhhhhhhhh :(
SnowladieS said…
pic bwh skali tu mcm penyanyi ebby af kot haha
jaya jr said…
anassuhada:baju malaysia yang kuning x guna pon,both 1leg & @leg..baek beli baju biru =)

snowladies:haha..boleh jadi jugak..kenape??berminat ke?

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka