Skip to main content

campur aduk sekali

persediaan nak tahu result..haha..kemaskan diri adalah paling penting..lebih-lebih lagi budak skola...jangan pakai jeans mase pegi ambik result..nantik cikgu suruh salin seluar slack baru datang ambik result..dah pakai seluar slack pon tak boleh yang slim fit atau seakan2 skinny..rambut kalo boleh sikat tepi se'nerdy' mungkin..tak boleh panjang2..side burn tu lagi elok jika dipancung..

ni syarat2 nak tahu result PMR tak pon SPM..tapi tak tau laa kalo budak UPSR pon da boleh berfikir nak taruh rambut panjang dan bergaya dengan skinny ke sekolah..mungkin ya da mungkin tidak..pengaruh media massa yang da kurang laku macam UTUSAN mungkin boleh menjadi faktor..hehe..pengaruh komik UJANG aku rase macam da slow down je skang ni seangkatan dengan APO..komik KARTINI sebaran sang harima masih ok untuk tatapan budak2..nak teruk lagi majalah MANGGA masih ade di pasaran..

tapi zaman da berubah,pihak universiti pakai sistem online je..tapi bile sever load,da stuck sangat ramai sangat nak masuk kompem sumpah menyumpah..paling kuat kene broadband2 CELCOM,MAXIS atau P1wimax di kawasan kampung..kawasan bandar mungkin boleh tahan..tapi klo tahap streamyx pon buat hal memang ke bersabar tahap maksima laa..haha..sambil refresh2 web,tunggu nak login website universiti boleh laa makan2,minum2 dulu..haha

jadi konklusinye mane lagi bes..zaman ambik result kat skolah ke zaman ambik result kat universiti???haha..sila flashback balik untuk mengingati zaman silam anda semua..mane yang masih bersekolah,baca untuk panduan di masa hadapan..hehe..sekian omong-omong kosong malam-malam



Comments

nabihah ramli said…
result aku pon paka online sekarang..hebakk kanggg??
zikeryhassan said…
IPG (maktab) aku still tgk result kat board lagi. takde online pon.
waRDah @ QiQi said…
hey awak....

UIA da leh pki SMS tau skrg.. :D

xyah rebot2 line agi.. :D
jaya jr said…
nabihah:eh,mantap ngat skoloh gong badok..kene g tanye pengetua ye ni bakpe maju ngat..haha

zik:mungkin sebab cikgu,die nak suh ade feeliing ambik result kot..hehe

wardah:haha,tau..tapi xingt nak masuk kan dalam entri..wakawaka
+dieabella+ said…
haha..ukm ade dua2..leh pakai sms atau online..tp zaman u nih..xde stuck da..laju jek result aku kuar..xsempat bace doa lebih2..hehe
KABAKOGA said…
ambek result time skoloh debor gop,
tapi time kene cocok BCG tu debor skali,
sialan mane tau kabo ye bakor jarum sblom cocok,
Ezay Hadry said…
mase ambik result spm aritu..sume kwn2 ak msing2 bwk kete mahal ambik result..ak je tupang mok aku..ishk2 gane la 10 taun akan dtg..
.::WaNiE::. said…
ala kalau nak cek online tu harusla bukak time 1 pagi ke

menyampah je kalau bukak siang2 hari nak cek result mesti xlepas nak masuk.

tak kire la bandar ke kampung
nazirulhazwan~ said…
kt skola la terbaik. haha, nikmat x terkate beb:P
jaya jr said…
dieabella:wah,mantapnye UPM..ade sorang kawan pindah masuk sane awal sem aritu

kabakoga:haha,BCG zaman skoloh rendoh mmg psiko..rumour jahat molek..kene cokeh isi laa..parok..

ezay:haha,skoloh SS ramai anok orang kaye2..awek2 ramai..mmg nok up market sume2..haha

wanie:haha..tu aa pasal..harap sistem SMS yang diperkenalkan universiti boleh membantu..kui3

naz:tu ah..lepas dapat result terus enjoy ramai2 kat bando
cik lola said…
ambik kt sek lg best..boleh tmbh dosa buli2 kwn yg result teruk :)...hehhehehe
jaya jr said…
wah,cik lola ni mesti bes student kat skola dulu..huhu :P
mAy h0ney said…
online2 pun p smpai skrg x taw ag bile result PMR nk kuar.. x sabar mnunggu.. huhu.. mcm2 kabar angin yg dpt.. try cari at lmn kpm xde pun..
jaya jr said…
haha..tu laa pasal..adik kat umah ni pon da duk sibuk nak tau bile result kluo..tp rasenye 28 kot

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka