Sunday, December 5, 2010

campur aduk sekali

persediaan nak tahu result..haha..kemaskan diri adalah paling penting..lebih-lebih lagi budak skola...jangan pakai jeans mase pegi ambik result..nantik cikgu suruh salin seluar slack baru datang ambik result..dah pakai seluar slack pon tak boleh yang slim fit atau seakan2 skinny..rambut kalo boleh sikat tepi se'nerdy' mungkin..tak boleh panjang2..side burn tu lagi elok jika dipancung..

ni syarat2 nak tahu result PMR tak pon SPM..tapi tak tau laa kalo budak UPSR pon da boleh berfikir nak taruh rambut panjang dan bergaya dengan skinny ke sekolah..mungkin ya da mungkin tidak..pengaruh media massa yang da kurang laku macam UTUSAN mungkin boleh menjadi faktor..hehe..pengaruh komik UJANG aku rase macam da slow down je skang ni seangkatan dengan APO..komik KARTINI sebaran sang harima masih ok untuk tatapan budak2..nak teruk lagi majalah MANGGA masih ade di pasaran..

tapi zaman da berubah,pihak universiti pakai sistem online je..tapi bile sever load,da stuck sangat ramai sangat nak masuk kompem sumpah menyumpah..paling kuat kene broadband2 CELCOM,MAXIS atau P1wimax di kawasan kampung..kawasan bandar mungkin boleh tahan..tapi klo tahap streamyx pon buat hal memang ke bersabar tahap maksima laa..haha..sambil refresh2 web,tunggu nak login website universiti boleh laa makan2,minum2 dulu..haha

jadi konklusinye mane lagi bes..zaman ambik result kat skolah ke zaman ambik result kat universiti???haha..sila flashback balik untuk mengingati zaman silam anda semua..mane yang masih bersekolah,baca untuk panduan di masa hadapan..hehe..sekian omong-omong kosong malam-malam




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

14 comments:

nabihah ramli said...

result aku pon paka online sekarang..hebakk kanggg??

zikeryhassan said...

IPG (maktab) aku still tgk result kat board lagi. takde online pon.

waRDah @ QiQi said...

hey awak....

UIA da leh pki SMS tau skrg.. :D

xyah rebot2 line agi.. :D

jaya jr said...

nabihah:eh,mantap ngat skoloh gong badok..kene g tanye pengetua ye ni bakpe maju ngat..haha

zik:mungkin sebab cikgu,die nak suh ade feeliing ambik result kot..hehe

wardah:haha,tau..tapi xingt nak masuk kan dalam entri..wakawaka

+dieabella+ said...

haha..ukm ade dua2..leh pakai sms atau online..tp zaman u nih..xde stuck da..laju jek result aku kuar..xsempat bace doa lebih2..hehe

KABAKOGA said...

ambek result time skoloh debor gop,
tapi time kene cocok BCG tu debor skali,
sialan mane tau kabo ye bakor jarum sblom cocok,

Ezay Hadry said...

mase ambik result spm aritu..sume kwn2 ak msing2 bwk kete mahal ambik result..ak je tupang mok aku..ishk2 gane la 10 taun akan dtg..

.::WaNiE::. said...

ala kalau nak cek online tu harusla bukak time 1 pagi ke

menyampah je kalau bukak siang2 hari nak cek result mesti xlepas nak masuk.

tak kire la bandar ke kampung

nazirulhazwan~ said...

kt skola la terbaik. haha, nikmat x terkate beb:P

jaya jr said...

dieabella:wah,mantapnye UPM..ade sorang kawan pindah masuk sane awal sem aritu

kabakoga:haha,BCG zaman skoloh rendoh mmg psiko..rumour jahat molek..kene cokeh isi laa..parok..

ezay:haha,skoloh SS ramai anok orang kaye2..awek2 ramai..mmg nok up market sume2..haha

wanie:haha..tu aa pasal..harap sistem SMS yang diperkenalkan universiti boleh membantu..kui3

naz:tu ah..lepas dapat result terus enjoy ramai2 kat bando

cik lola said...

ambik kt sek lg best..boleh tmbh dosa buli2 kwn yg result teruk :)...hehhehehe

jaya jr said...

wah,cik lola ni mesti bes student kat skola dulu..huhu :P

mAy h0ney said...

online2 pun p smpai skrg x taw ag bile result PMR nk kuar.. x sabar mnunggu.. huhu.. mcm2 kabar angin yg dpt.. try cari at lmn kpm xde pun..

jaya jr said...

haha..tu laa pasal..adik kat umah ni pon da duk sibuk nak tau bile result kluo..tp rasenye 28 kot