Skip to main content

tempias kejuaraan memang TOP

selamat pagi jumaat semua..sedikit catatan berunsur diari untuk hari terakhir tahun 2010..mase yang sangat2x pantas berlalu..tahun 2o11 da nak muncul 25 hari lepas tahun baru Islam dalam kalendar hijrah...kalau concer dalam jam 600 jam..dalam minit = 360000 minit ataupon sama dengan 2160000 saat..hehe..maen kire2x sikit pagi2 ni..

malam ni malam tahun baru..tapi aku memang tak update ape2 aktiviti pon untuk malam ni..tapi malam ni mungkin jadi pilihan merpati dua sejoli nak terbang sama2..mungkin jugak menjadi pilihan sang juara jalanan nak buat aksi..nasib aku ni bukan tergolong dalam golongan2 yang macam tu..bukan nak kata warak,tapi memang takde niat nak ke arah itu..

malam ni boleh jadi malam yang sesuai klo nak snap-snap gambar ngan member2x..petang pulak boleh masuk sesi shopping beramai2 di hujung tahun..agak2x stok barang dekat midvalley ade lagi tak???klo ade rase macam semangat sikit nak singgah petang ni..tak boleh singgah pagi sebab tak nak pening2x cari tempat nak sembahyang jumaat..

lagi aku nak cakap berblogging ni kadang2x moral-up..kadang2 moral-down..tapi rase macam tak boleh blah je..member blog pon member jugak kan..kah3x..sori ye jika anda semua singgah friendstop dalam masa 2-3 hari ni nampak entri same je..jalan nak log-in kat blog ni banyak duri kot..duri-duri yang ditabur oleh si kerja yang macam sikit,tapi nak nyiapkan nye,sakit kepala aku ni..

las skali,tahniah untuk penigkatan mendadak www.jejariruncing.blogspot.com di arena blogger..siap buat eksperimen kot petang semalam..setiap 20 saat naek 4 orang follower..sape laa yang tak jeles kan..

***gua pon sokong malaysia bagai nak rak beb..tak kan tak kena sikit pon tempias kejuaraan sah harimau malaya nih..adoyaaii.kamon laa =) peace..

sape nak ke midvalley petang ni???nak tumpang..agagagaga


Comments

salam bro, kena jadi skandal rajagombal boleh la top kot.hehe
adrinaqamarina said…
tu ah, blog dye memang hebat ah, mendadak.

yeayh!

jom tumpang meh! :)
Ahaha.
Nak buat macam mana.
chenurulhusna said…
jj!selamt tahun baru!:D
saya_arief said…
malaysia mantap.
:D
may ur reams com e true on this new year!! happy blogging ya!
jaya jr said…
azhan:rajagombal ala-ala wenger.mmg menjadi kot

adrina:haha,nak menumpang macam mane tu??melaenkan die rajin nak promote..kah3

norhayati:ye laa,nak buat macam mane lagi.tengok je laa peningkantan nye dari hari ke hari..huhu

chenurulhusna & mofizputra:
yeah,selamat tahun 2011

arief:semoga malaysia kekal mantap dalam arena bolasepak..huhu

fifiey:happy new year and happy blogging too =)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka