Skip to main content

sabun,ubat gigi.

petang ni dalam suasana agak nak berkabus menghala ke sejuk tapi tak turun salji,rase sangat mengantok sampai aku boleh tido ala2 jackie chan terjatuh lepas buat stunt..nasib baek ini rumah,bukan hostel..klo tak kompem roomate2 da snap pastu masuk kn dalam fesbuk secara rahsia untuk tatapan umum..dem3..

cakap pasal hostel,mesti ade makne ni..da lame aku tak cakap pasal hostel..tapi nak tak nak aku kene cakap jugak sebab cuti da nak sampai hujung..adoyai..ni memang part kurang bes..ni pon terlewatkan update sebab sibuk2 pegi beli barang2 hostel..beli barang bukan hostel pon ade..macam aku meredah cuaca panas naek motor husin lempoyang beli pickup gitar..tapi yang banyak nye barang hostel laa..

part ni macam pesanan jugak laa..hehe..rase macam tak patot je klo nak update blog cepat2 tapi sembahyang lewat2..maksudnye bukan lewat2 kan dengan sengaja..da kluor beli2 barang,takkan balik2 nak tengok blog terus..kene sembahyang dulu..lepas sembahyang makan,lepas makan rehat..rehat punye rehat tido terus..keh3..terlambat laa update blog nye..kui3..tapi blogwalking masih berjalan macam biasa..update je terbabas sikit..

lepas ni masuk hostel lagi kurang idea nak update..tapi kite try sesuatu yang baru barabg kali..kite cube mempromosi blog yang mengikuti friendstop mengikut permintaan..klo berjaya kite teruskan..klo tak berjaya kite update macam biase..hehehe..da nak maghrib..nyamuk banyak..tingkap tak tutup lagi ni..jadi kene pegi tengok ape yang patot ditutup..sekian


***malam ni malam jumaat..sape da kawen boleh try produk ni..hehe..tapi ni bukan promote..ni penghias entri je..keh3



Comments

MiAppleista said…
Adoooi... cuti dah habis... sdeeeh.. =__________________________________+
Anonymous said…
i like dis. solat dulu oppa ;D
zikeryhassan said…
aku terasa cuti macam lama lagi. haish
dah hbis cuti ka bo.hehe.?
jaya jr said…
mia:haha,tu laa pasal..up laa seminggu 2 lagi biar same dengan yang laen..baru bes

maCy:hehe,TQ macy :)

zik:IPG memang cuti macam bukda skola..ade laa 20 hari lagi..haha

azhan:ade lagi 3 hari cuti..kui3
Yatre Hayati said…
panjangnya la hai pot pet dia. hahahah. alasan jer semua tu :P
rugi2.hehe.aku ada 3mggu lagi, rehat lama cikgu ni :p
jaya jr said…
yatre:haha,mane2 boleh..nak jadi alasan boleh,nak jadi entri pon boleh..wakakaka

azhan:tu laa pasal..duk IPG same laa macam budak skola..duit masuk pon mantap..haish..
puterapescado said…
ohho..MJ = michacal jackson..hehe.. yg belum kawen x ley pakai la nie erk :p
jaya jr said…
tak boleh..iklan dalam TV tunjuk yang kawen je.haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka