Skip to main content

gaya hidup pelajar urban



komik pembuka entri

huhu..selamat hari sabtu..trafik blogging sejuk,sesejuk cuaca dekat universiti tepi highway ni..hehe..perasaan nak masuk mandi kat bilik air agak fifty-fifty..haha..klo mandi dalam kolam takpe..skali terjun seluruh badan kene pastu naek cepat-cepat..alangkah bagusnye klo kat sini ade kolam macam hotel..boleh terjun ssesuka hati anytime..kat sini ade kolam tapi jauh..

hari ni nak update pasal menaiki kereta ke lowyat petang semalam..jadi drebar kepada 4 orang yang laen untuk beli laptop..sorang je yang nak beli..kitorang yang laen makan angin je..1st time bile bawak kereta rase macam lemas @ rimas..kereta kiri kanan penuh..huh..nasib baek nak sampai lowyat trafik light tak banyak..satu trafik light 10 minit..semalam ade 2 trafik light yang jem..da rugi 20 minit..zzzz

lepas da setel beli ape semua terus balik..hujan-hujan memang lapor..sebelom nak sampai hostel singgah laa makan..mak aih,skali ade awek lawa laa kat kedai makan tu..ape perasaan anda bile masuk kedai jumpe awek lawa???anda single lagi ni..takde pape halangan nak mengorat awek itu melaenkan die makan dengan pakwe die..tapi awek semalam duk ngn kawan-kawan die je..haha..peluang agak tinggi..


sekadar susunan huruf..boleh diabaikan..gambar google je

tapi antara kami berlima,tiada seorang pon mampu berbuat begitu..seorang da out of list sebab die da ade makwe..di tambah pulak awek barunye ASUS A52J..kami yang empat orang ni pulak sebab kurang keyakinan diri di samping peribahasa malu-malu kucing turut menjadi faktor..haha..cuma nampak gentle sikit sebab kitorang berjaya menolong mengeluarkan sebuah kereta yang dipandu awek yang kitorang tak usha pon mase makan dari gigi longkang.. haha..macam mane ntah die boleh tak nampak longkang tu


urban tak bile satu meja 2 laptop????hehe

haha..tu laa hari jumaat yang dilalui 5 orang pelajar..seorang daripadanya telah mencapai status pelajar urban..hehehe..sekian(ayat tunggang langgang sikit kali ni)..huhu



Comments

hahaha g lowyat nek kete?bape jam pjalanan?kih3
a's said…
aritu drive pergi OU pun agak sesak sebab it's sunday.tapi puas hati dapat drive tanpa sesat walaupun jem.hohohohoho
jaya jr said…
buyat:g kejap je..jalan ok tak jem..balik je jem..tapi tak gile sangat..merangkak keretenye..haha

a's:betol2..semalam pon tidak sesat sebab guna GPS..bagus betol..kui3
FaraCuna said…
jalan kal KL mmg sentiasa sesak..

sila gune public.. :D
nama.aku.lynn said…
sgt urban lah!kiri kanan..hahahha~
jaya jr said…
faracuna:haha,da lame tak guna public transport..biase naek mototr..tapi sebab nak beli laptop,semua nak pegi naek kereta.

lynn:haha..memang URban habis..ditambah dengan headphone pulak tu..kui3
Marhaen Kacak said…
mmg urban..haha.. gua ingat lu nak citer pasal PTPTpoooo..eh PTPTN...kakakak

Hikayat Marhaen Kacak - Blog Info Kesihatan Mata Anda
jaya jr said…
haha..xde update lagi pasal ptptpooo..eh ptptn..mane2 lah..kui3
Rie Zarchry said…
like this entry, jaya
cam klasik2 gitu
hahaha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka