Wednesday, December 1, 2010

situasi ini memang berlaku


hehe,untuk update kali ni still kite cakap pasal hujan..ye laa hujan tu kan rahmat..mase hujan perlu banyak kan doa(pesan untuk diri sendiri dan para pembaca)..sebab kadang2 kite ni pelupa..perlu laa ingat-mengingati..takkan mentang2 ade couple nak ingat pasal couple je setiap mase..huhu.ok,cakap pasal hujan,ape kite boleh buat bile hujan??

1.makan

  • biase time2 hujan tak kluo rumah..bile tak kluo rumah tengok tv,layan movie,maen laptop..lepas tu kejap2 rase lapor walopon tak buat keje..jadi kluo masuk dapur akan berterusan sehingga habis makanan kat dapur
2.tido
  • bab ni toksah cakap laa..dalam entri sebelom ni pon da ade bagitau yang tido ni bertambah2 nikmat bile hujan..ye laa siang k,malam k lebih kurang same je..susah nak beza sebab lampu asyik terpasang je..klo tak pasang lampu boleh rase macam duduk kat gua pulak
3.round-round
  • ni susah sikit nak cakap..ade yang suke berjalan bile hujan..katenye tak panas bile nak bergerak tu..ye laa,sebab bile da masuk shopping complex sebesar one utama mahupon midvalley @ mane2 shopping complex seluruh negara same jugak keadaannye..semua ade bumbung..kes masuk pagi kluo malam pon ade jugak..haha..leka sangat shopping
haha,tu je 3 aktiviti yang boleh dicadangkan untuk situasi hujan..klo rase hujan tak lebat pegi laa ambik gitar maen satu dua lagu tak pon ambik mikrofon pekena karok satu dua lagu..klo boleh gabung dua2 skali lagi mantap..haha..penutupnye layan video lagu ni




***video ni sape takde boleh laa download gune sebab nanti bile smue budak da jadi indie generasi mase depan da takde mase nak dengar lagu2 macam ni..kui3..mengarut je kan..kui3



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

15 comments:

zikeryhassan said...

aku mmg suke tidur tak kira panas atau hujan. huhu

waRDah @ QiQi said...

kalo hujan, wardah suke duk tepi tingkap kasi muka kena air hujan...
syahdu je rase.. :D

abdul rasyid..... said...

normal tak tak ske tido siang?

jaya jr said...

zik:haha,mane boleh gitu..tido sokmo pening aa kkg

qiqi:haha,ni kes kuat jiwang kot ni..kui3

rasyid:normal ah..maksudnye bukan tak tido langsung..tido jugak laa klo tengahari ke..sunat kot tido area pukul 12..

Anisa Hang Tuah said...

bab tido tu mmg best
:)

KABAKOGA said...

dang ujang gok senang nk tido.,
xyoh mikir n0k petek suih kipah,,
haha beh2.,

jaya jr said...

anisa:dah malam ni..tido3x..haha

kabakoga:haha,hok tu betol run..kene molek kite sound pulok org hok petek suiz kipah tu

KABAKOGA said...

jenih xdengor kate pakat ikat kipah.,
buke no5.,
tgok dier rase guane

jaya jr said...

haha..selamat sapa nombor 5 je..klo ade hok laju g bleh aa tengok orang sakuk kt syiling..haha

KABAKOGA said...

haha.,
bleh ejah.,tp gtu ah,tkut berigat ngan felow.,
haha saloh2 ngarut sini,
sori3

jaya jr said...

haha,,xpe run..patut mu pasang kotak menjerit se,,sedap sikit kite sembang..hehe

Sang Harima said...

mentang2 ade couple nak ingat pasal couple je setiap mase..huhu

Kehkehkeh. dok royak pun ada awek baru lening

jaya jr said...

haha,sang harima jgn saloh paham plop..sape hok ade,ade laa..aku bukan golongan tu lagi..xtau laa klo mu masuk dh..las jupe face to face aritu x masuk lagi..haha

Katak Ijau said...

besntnye time hujan...
esp. bila nak tido..then dgr kat luar hujan tgk turun mencurah2...rasa cam terbuai-buai je nak tido tuh... :)

jaya jr said...

haha..tu baru nikmat hujan..blom lagi nikmat salji..weeee