Skip to main content

situasi ini memang berlaku


hehe,untuk update kali ni still kite cakap pasal hujan..ye laa hujan tu kan rahmat..mase hujan perlu banyak kan doa(pesan untuk diri sendiri dan para pembaca)..sebab kadang2 kite ni pelupa..perlu laa ingat-mengingati..takkan mentang2 ade couple nak ingat pasal couple je setiap mase..huhu.ok,cakap pasal hujan,ape kite boleh buat bile hujan??

1.makan

  • biase time2 hujan tak kluo rumah..bile tak kluo rumah tengok tv,layan movie,maen laptop..lepas tu kejap2 rase lapor walopon tak buat keje..jadi kluo masuk dapur akan berterusan sehingga habis makanan kat dapur
2.tido
  • bab ni toksah cakap laa..dalam entri sebelom ni pon da ade bagitau yang tido ni bertambah2 nikmat bile hujan..ye laa siang k,malam k lebih kurang same je..susah nak beza sebab lampu asyik terpasang je..klo tak pasang lampu boleh rase macam duduk kat gua pulak
3.round-round
  • ni susah sikit nak cakap..ade yang suke berjalan bile hujan..katenye tak panas bile nak bergerak tu..ye laa,sebab bile da masuk shopping complex sebesar one utama mahupon midvalley @ mane2 shopping complex seluruh negara same jugak keadaannye..semua ade bumbung..kes masuk pagi kluo malam pon ade jugak..haha..leka sangat shopping
haha,tu je 3 aktiviti yang boleh dicadangkan untuk situasi hujan..klo rase hujan tak lebat pegi laa ambik gitar maen satu dua lagu tak pon ambik mikrofon pekena karok satu dua lagu..klo boleh gabung dua2 skali lagi mantap..haha..penutupnye layan video lagu ni




***video ni sape takde boleh laa download gune sebab nanti bile smue budak da jadi indie generasi mase depan da takde mase nak dengar lagu2 macam ni..kui3..mengarut je kan..kui3


Comments

zikeryhassan said…
aku mmg suke tidur tak kira panas atau hujan. huhu
waRDah @ QiQi said…
kalo hujan, wardah suke duk tepi tingkap kasi muka kena air hujan...
syahdu je rase.. :D
normal tak tak ske tido siang?
jaya jr said…
zik:haha,mane boleh gitu..tido sokmo pening aa kkg

qiqi:haha,ni kes kuat jiwang kot ni..kui3

rasyid:normal ah..maksudnye bukan tak tido langsung..tido jugak laa klo tengahari ke..sunat kot tido area pukul 12..
Anisa Hang Tuah said…
bab tido tu mmg best
:)
KABAKOGA said…
dang ujang gok senang nk tido.,
xyoh mikir n0k petek suih kipah,,
haha beh2.,
jaya jr said…
anisa:dah malam ni..tido3x..haha

kabakoga:haha,hok tu betol run..kene molek kite sound pulok org hok petek suiz kipah tu
KABAKOGA said…
jenih xdengor kate pakat ikat kipah.,
buke no5.,
tgok dier rase guane
jaya jr said…
haha..selamat sapa nombor 5 je..klo ade hok laju g bleh aa tengok orang sakuk kt syiling..haha
KABAKOGA said…
haha.,
bleh ejah.,tp gtu ah,tkut berigat ngan felow.,
haha saloh2 ngarut sini,
sori3
jaya jr said…
haha,,xpe run..patut mu pasang kotak menjerit se,,sedap sikit kite sembang..hehe
Sang Harima said…
mentang2 ade couple nak ingat pasal couple je setiap mase..huhu

Kehkehkeh. dok royak pun ada awek baru lening
jaya jr said…
haha,sang harima jgn saloh paham plop..sape hok ade,ade laa..aku bukan golongan tu lagi..xtau laa klo mu masuk dh..las jupe face to face aritu x masuk lagi..haha
Katak Ijau said…
besntnye time hujan...
esp. bila nak tido..then dgr kat luar hujan tgk turun mencurah2...rasa cam terbuai-buai je nak tido tuh... :)
jaya jr said…
haha..tu baru nikmat hujan..blom lagi nikmat salji..weeee

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka