Skip to main content

haish,ngam ke tak ni???

yeah,today is wednesday..let's go to the class wearing this FIPPER...


"rambut nak korea..tapi pegi kelas pakai selipar jepun..tak ngam langsung"

bebelan mama aku lepas aku cakap aku pegi kelas pakai selipar jepun..tu pon lepas aku translate dari dialek terengganu kepada bahasa baku..bukan taknak pakai kasut..tapi tapak kasut da haus giler..tunggu masa nak beli kasut laen je..haha..sekian =)





Comments

Anisa Hang Tuah said…
cool ape pakai selipar.simple (:
adrinaqamarina said…
alasan apa kah?

tapi bukan ke u kat msia wajib pakai kasut ke?
huhu
+dieabella+ said…
standard la tuh pkai selipar..g kuliah jek kot..hehe
@rtzam said…
Sempoi ar pakai selipar...=)
mahirahnazlim said…
bab selipar , simple sempoi arh .
tang rmbut tuh ta oke . HAHA
jaya jr said…
anisa:haha..lagi2 kelas aircond..cool gile..hehe

adrina:haha,xtau pulak U kat malaysia wajib pakai kasut..xde sape nak hirau pon pasal tu kot..pakai ape yang ade je..hehe

dieabella:tu laa..ramai je kot pakai selipar kat sini pegi kuliah..haha

artzam:haha,betol2.tp tengok jenis selipar jugak laa kn..

mahirah:haha..apesal pulak rambut tak ok aa???kah3x
Anonymous said…
sekarang kan dah year end sale. apa tunggu lagi cepat serangggg!
Anonymous said…
aku pon pkai siper ni....besh kot!
pakai stokin pakai slipper, dpt kurangkan cool aircond skit.hehe.
nama.aku.lynn said…
like la.."rmbut nak korea..tp pakai selipar jpun"..haha~
Abu Mansur said…
selipar nie memang famous la, ramai pakai.
jaya jr said…
fatynadia:haha..boleh2..tunggu duit banyak sikit..kui3

nadey:haha,mantap2...

azhan:susah sikit laa..sebab slipar ni bukan loose kat depan..tersangkut ibujari

lynn:haha,ayat berperibahasa tu..keh3x

abu mansur:haha,betol2..kat uptown bersepah..rambang mata pon ade
jaya jr said…
This comment has been removed by the author.
jaya jr said…
haha..sempoi memang sempoi..nak masuk lopak air pon xpe
mrs.lovesick said…
sesuai je, pakai selipar jpun mmg cumel laaa.

ditambah seri rambut korea! hehe
jaya jr said…
haha..tidaklah seberapa sangat..biase2 je
HonEyBuNNy said…
ila pun kdg2 p cluss pakai selipar jepun..hehehhehe
jaya jr said…
haha..tu ah..ramai je orang pakai slipar jepun g kelas sakng ni..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka