Saturday, December 25, 2010

kasut punye pasal

oh hujung minggu datang lagi..rase macam nak mintak maaf dengan mama dan abah sebab rasenye minggu ni duit keluar lagi..yang masuk takde pon..yang dapat mase datang awal sem aritu pon da melayang-layang..ape yang aku dah buat ni???adakah terlalu boros berbelanja..jawapan nya hampir pasti menjurus kepada itu..adoooi..tetibe je nih..

satu sebabnye,jualan akhir tahun..nak salahkan AL-IKHSAN..minggu lepas da singgah al-ikhsan beli kasut futsal..yang lame ade lagi,tapi macam telur di hujung koridor..berlubang kat bawah..tunggu nak masuk air je klo maen dalam hujan..aku ni memang jenis suka shopping semenjak dua tiga menjak ni..lagi laa bile tengok barangan adidas @ nike tak sampai RM100..lagi senang nak ambik wallet,bayar terus..

aritu pulak ade lagi nampak satu kasut kasual nike..pon tak sampai RM100..rase nak beli jugak..sebab kasut kasut everlast yang aku pakai da rase batu bile berjalan..da mcam akupuntur(betol ke eja ni?)..pakai pon klo betol2 terpakse je..ni laa kasut paling lama bertahan sepanjang aku ade kasut..mase die elok dulu hari2 kot pakai..yang sebelom ni da ade 2 pasang aku bagi kat adik aku..

lepas tu pulak tuntutan subjek workshop memang agak membingungkan..nak satu workshop jacket ++ satu pasang safety boot..harga kasar RM120..mak aih..berpuasa sebulan den pasni..minggu ni tak payah pakai lagi sebab belom buat projek..tapi minggu depan da nak kene pakai..kene beli jugak laa sebelom masuk kelas tu..sadis2..

las skali nak tengok bola kat bukit jalil..lagi RM 30 keluar..ape nii???aritu RM2o..ni da naek lagi RM 10..tak pasal2 je kene 'pau' 10 inggit..sama dengan 2x makan kot..nak tengok bola pon susah..ni pon pergi atas dasar semangat lebih sikit je..klo tak,haram..aku tengok kat TV je laa jawapannye..



hok ni beli doh..pakai doh pon
nasib baek kaler mu gini..baru aku mikir 2x nok beli
hok ni wajib beli..bleh seret atas jalan tar wat kluo api sebab depan kat muncung tu ade besi..




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

10 comments:

Syima Syaz said...

haha
dulu2 masa zaman practical, 3 bln je practical tapi kasut dlm 5 pasang rosak...last sekali... kawan suh beli boot.sabar je la...hehe

Mohd Fitri said...

nak beli kasut baru tak dapat-dapat lagi ni! :P

yieyaw said...

mg pakai kasut nike biru 2 je wt g workshop

jaya jr said...

syima:mak aih,rokesnye..tp xpe,pengalaman..huhu

fitri:mase ni ok jugak klo nak beli kasut..sale banyak..kui3

yieyaw:haha,rugi ah..kang kene minyok xleh wat jalan doh pastu..

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro, ta try adidas sala, sedap pakai jg main ftsal.

Jadi p stdium ek? haha.mlm ni aku tgk tv kot2 ada nmpak muka masuk tv ka aku gtau.hehe

jaya jr said...

haha,kat sini xde maknenye pkai sala..maen atas court simen..bikin koyak je..

haha,mustahil nak masuk TV..kompem masuk lewat..klo masuk awal,tak semayang maghrib laa jawapnye

Botak said...

pergi bengkel pakai selipar sudah.,
baru brutal dan stylo mylo.,
hahahahaha... :))

jaya jr said...

masalahnye klo takde boot tak boleh nak masuk workshop..lagi tak brutal pegi kelas pastu kene halau..haha

fatynadia said...

kasut yang last sekali tu memang mantap. kita ada kasut tu dulu time zaman praktikal dekat kilang. wahhh, masa tu nak tahan pintu kebal pon pakai kasut tu pun cukup!

retro lover said...

akuapuntur hamba rasa..huhu..

masa praktikum dlu pakai safetyboot wat tendang2 tangga..naik satu step 'kluk' satu ag 'kluk' wat ramai2 kalu buyik best.ber'kluk2'.huhu..

last skali depan dia wat tempat padam api rokok,,,haha