Skip to main content

kasut punye pasal

oh hujung minggu datang lagi..rase macam nak mintak maaf dengan mama dan abah sebab rasenye minggu ni duit keluar lagi..yang masuk takde pon..yang dapat mase datang awal sem aritu pon da melayang-layang..ape yang aku dah buat ni???adakah terlalu boros berbelanja..jawapan nya hampir pasti menjurus kepada itu..adoooi..tetibe je nih..

satu sebabnye,jualan akhir tahun..nak salahkan AL-IKHSAN..minggu lepas da singgah al-ikhsan beli kasut futsal..yang lame ade lagi,tapi macam telur di hujung koridor..berlubang kat bawah..tunggu nak masuk air je klo maen dalam hujan..aku ni memang jenis suka shopping semenjak dua tiga menjak ni..lagi laa bile tengok barangan adidas @ nike tak sampai RM100..lagi senang nak ambik wallet,bayar terus..

aritu pulak ade lagi nampak satu kasut kasual nike..pon tak sampai RM100..rase nak beli jugak..sebab kasut kasut everlast yang aku pakai da rase batu bile berjalan..da mcam akupuntur(betol ke eja ni?)..pakai pon klo betol2 terpakse je..ni laa kasut paling lama bertahan sepanjang aku ade kasut..mase die elok dulu hari2 kot pakai..yang sebelom ni da ade 2 pasang aku bagi kat adik aku..

lepas tu pulak tuntutan subjek workshop memang agak membingungkan..nak satu workshop jacket ++ satu pasang safety boot..harga kasar RM120..mak aih..berpuasa sebulan den pasni..minggu ni tak payah pakai lagi sebab belom buat projek..tapi minggu depan da nak kene pakai..kene beli jugak laa sebelom masuk kelas tu..sadis2..

las skali nak tengok bola kat bukit jalil..lagi RM 30 keluar..ape nii???aritu RM2o..ni da naek lagi RM 10..tak pasal2 je kene 'pau' 10 inggit..sama dengan 2x makan kot..nak tengok bola pon susah..ni pon pergi atas dasar semangat lebih sikit je..klo tak,haram..aku tengok kat TV je laa jawapannye..



hok ni beli doh..pakai doh pon
nasib baek kaler mu gini..baru aku mikir 2x nok beli
hok ni wajib beli..bleh seret atas jalan tar wat kluo api sebab depan kat muncung tu ade besi..



Comments

Syima Syaz said…
haha
dulu2 masa zaman practical, 3 bln je practical tapi kasut dlm 5 pasang rosak...last sekali... kawan suh beli boot.sabar je la...hehe
Mohd Fitri said…
nak beli kasut baru tak dapat-dapat lagi ni! :P
yieyaw said…
mg pakai kasut nike biru 2 je wt g workshop
jaya jr said…
syima:mak aih,rokesnye..tp xpe,pengalaman..huhu

fitri:mase ni ok jugak klo nak beli kasut..sale banyak..kui3

yieyaw:haha,rugi ah..kang kene minyok xleh wat jalan doh pastu..
salam bro, ta try adidas sala, sedap pakai jg main ftsal.

Jadi p stdium ek? haha.mlm ni aku tgk tv kot2 ada nmpak muka masuk tv ka aku gtau.hehe
jaya jr said…
haha,kat sini xde maknenye pkai sala..maen atas court simen..bikin koyak je..

haha,mustahil nak masuk TV..kompem masuk lewat..klo masuk awal,tak semayang maghrib laa jawapnye
Botak said…
pergi bengkel pakai selipar sudah.,
baru brutal dan stylo mylo.,
hahahahaha... :))
jaya jr said…
masalahnye klo takde boot tak boleh nak masuk workshop..lagi tak brutal pegi kelas pastu kene halau..haha
Anonymous said…
kasut yang last sekali tu memang mantap. kita ada kasut tu dulu time zaman praktikal dekat kilang. wahhh, masa tu nak tahan pintu kebal pon pakai kasut tu pun cukup!
retro lover said…
akuapuntur hamba rasa..huhu..

masa praktikum dlu pakai safetyboot wat tendang2 tangga..naik satu step 'kluk' satu ag 'kluk' wat ramai2 kalu buyik best.ber'kluk2'.huhu..

last skali depan dia wat tempat padam api rokok,,,haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka