Skip to main content

disebalik cermin kotor


27 disember..ade lagi 4 hari tak termasuk arini untuk 2010..klo anda seorang yang suka countdown masa,mungkin boleh bagi perkiraan yang lebih tepat..pagi ni nak cerita pasal ape eh..hmmm,rase bab fashionita..ape maksud fashionita ni??aku pon tak berapa nak paham jugak..bile menjejaki alam blog baru jumpe perkataan ni..

mane yang betol sebenarmye??fashionita ke,fasionista???fashionista lagi laa tak paham..ke aku salah eja..tapi yang kompem,blog-blog yang orang selalu duk kaitkan dengan fashionita kompem dihiasi gambar-gambar ala-ala model yang agak sukar di'loading' klo internet lembab..potong stim betol..kah3x..yang frust pon ade kot..tapi bukan dekat friendstop laa,nun dekat blog keluarga mat salleh ngn minah salleh sane..

makanya lepas tulis sepatah dua kata ni,ungkapan fashionita masih meng'kompius'kan aku..walopon aku tahu yang fesyen dengan hidup tak dapat dipisahkan adakah wujud perkataan FASHIONITA itu???

***tak wujud..kompem..lepas type entri ni baru search google..yang kluo DID YOU MEAN FASHIONISTA???hmmm..walopon pening,syabas uncle gugel



Comments

mira said…
oppa,fashion+wanita=fashionita
-noona fatin amirah. :D
tieha ismail said…
eh bukan fashionista ker...??? urmmm konpius sudaa...
Anisa Hang Tuah said…
fesyenieeetaa
ha
lagi salah
Katak Ijau said…
hurmm..rase macam fashionista...
jaya jr said…
mira:haha,xdop fashionita..fashionista je ade

tieha:tak perlu kompius2 dah..search dah google tadi..fashionista

anisa:hehe,tu ejaan untuk yang kreatif sikit =)

katak ijau:hmm,betol2x..da cek tadi..huhu
+dieabella+ said…
ok aku blajau word baru arinih..tengs!haha
jaya jr said…
haha..okay..u're welkam

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka