Friday, December 17, 2010

isu kedai gunting

malam ni nak update lagi dan lagi dekat blog ni..nak tulis pasal kisah keupayaan si tukang gunting salun dan si tukan gunting kedai biase..dulu zaman skola memang gunting rambut skema-skema..blakang sodok pakai mesin pastu sideburn pancung..botak tu agak biasa laa..lepas SPM pon botak lagi sebab PLKN..lepas tu baru boleh buat rambut panjang..

nak maintain rambut panajng punye pasal,salun diutamakan dan kedai gunting biasa diabaikan..tapi tukang gunting salun pon kadang-kadang tak boleh buat style yang aku nak..lepas gunting namapk OK..tapi bile balik hostel ke,rumah ke rase macam tak ok balik..rase macam rugi jugak keluar duit banyak-banyak tapi hasilnye tidak memuaskan hati..

tapi aritu balik cuti semester aku beralih arah balik ke kedai gunting biasa..hasilnye mule2 namapk agak nakal sebab da lame tak sodok belakang,asyik biar panjang je..tapi lepas balik umah je ngadap cermin sikit rase nampak ok dan feedback atas style rambut baru pon agak ok..ni semua gara-gara cerita The Fugitive:Plan B..

tapi bile aku balik hostel member-member cakap rambut macam noh hujan..lagi laa jauh menyimpang..langsung tak pernah pikir nak buat rambut macam noh hujan..haishhh..ape sudah jadi ni..tapi buat kali pertama dalam masa 2 tahun aku berpuas hati dengan hasil tangan tukang gunting kedai biasa yang sama sekali tidak boleh dipandang enteng kerana harganya amat berpatutan..jimat duit aku kali ni..haha.

***rase macam ketinggalan je bile tak join BPM2010..macam mane laa aku boleh tak update pasal mnde ni..tapi tak pelah,rase macam tak mampu nak meraih undi2 rahsia dari pengunjung dan pembaca..haha


  • terpulang untuk fokus pada mana2 potongan rambut..hehe..gambar paling latest mase pagi kenduri kawen kat felda aritu =)



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

9 comments:

tomatokering :) said...

haha ! jimat itu penting ;P

MrS. F!zA said...

hahaha mmg mcm Noh hujan punya style rambut.. tp muka tk sama la :P

jaya jr said...

tomato:tu laa pasal..da lame tak berjimat bab gunting rambut ni..boleh laa jimat2 lepas ni..

kak fiza:haha..akak ni same ngn kawan saye laa cakap macam noh hujan..muka mmg la tak same nanti konfius pulak mizz nina..

Rie Zarchry said...

skali tgok cam nabil sket2 la
hahaha

+dieabella+ said...

tuh ko ke?hehe

zikeryhassan said...

aku lagi suka gunting kat kedai biasa dari salon. jimat!

jaya jr said...

riezachry:haha,nabil bahaye sikit skang ni..tengah panas..kui3

dieabella:haha..yang mane satu..ramai dalam gambar tu =)

zik:haha,saje try 22 kedai..tengok keadaan laa..tapi tak kisah pon mane2..

Mohamadazhan hjDesa said...

tertgk rambut awek sebelah tu pula.haha.astgh..

jaya jr said...

orang johor ni tahap freehair die tinggi sikit..huhu