Skip to main content

isu kedai gunting

malam ni nak update lagi dan lagi dekat blog ni..nak tulis pasal kisah keupayaan si tukang gunting salun dan si tukan gunting kedai biase..dulu zaman skola memang gunting rambut skema-skema..blakang sodok pakai mesin pastu sideburn pancung..botak tu agak biasa laa..lepas SPM pon botak lagi sebab PLKN..lepas tu baru boleh buat rambut panjang..

nak maintain rambut panajng punye pasal,salun diutamakan dan kedai gunting biasa diabaikan..tapi tukang gunting salun pon kadang-kadang tak boleh buat style yang aku nak..lepas gunting namapk OK..tapi bile balik hostel ke,rumah ke rase macam tak ok balik..rase macam rugi jugak keluar duit banyak-banyak tapi hasilnye tidak memuaskan hati..

tapi aritu balik cuti semester aku beralih arah balik ke kedai gunting biasa..hasilnye mule2 namapk agak nakal sebab da lame tak sodok belakang,asyik biar panjang je..tapi lepas balik umah je ngadap cermin sikit rase nampak ok dan feedback atas style rambut baru pon agak ok..ni semua gara-gara cerita The Fugitive:Plan B..

tapi bile aku balik hostel member-member cakap rambut macam noh hujan..lagi laa jauh menyimpang..langsung tak pernah pikir nak buat rambut macam noh hujan..haishhh..ape sudah jadi ni..tapi buat kali pertama dalam masa 2 tahun aku berpuas hati dengan hasil tangan tukang gunting kedai biasa yang sama sekali tidak boleh dipandang enteng kerana harganya amat berpatutan..jimat duit aku kali ni..haha.

***rase macam ketinggalan je bile tak join BPM2010..macam mane laa aku boleh tak update pasal mnde ni..tapi tak pelah,rase macam tak mampu nak meraih undi2 rahsia dari pengunjung dan pembaca..haha


  • terpulang untuk fokus pada mana2 potongan rambut..hehe..gambar paling latest mase pagi kenduri kawen kat felda aritu =)


Comments

tomatokering :) said…
haha ! jimat itu penting ;P
MrS. F!zA said…
hahaha mmg mcm Noh hujan punya style rambut.. tp muka tk sama la :P
jaya jr said…
tomato:tu laa pasal..da lame tak berjimat bab gunting rambut ni..boleh laa jimat2 lepas ni..

kak fiza:haha..akak ni same ngn kawan saye laa cakap macam noh hujan..muka mmg la tak same nanti konfius pulak mizz nina..
Rie Zarchry said…
skali tgok cam nabil sket2 la
hahaha
zikeryhassan said…
aku lagi suka gunting kat kedai biasa dari salon. jimat!
jaya jr said…
riezachry:haha,nabil bahaye sikit skang ni..tengah panas..kui3

dieabella:haha..yang mane satu..ramai dalam gambar tu =)

zik:haha,saje try 22 kedai..tengok keadaan laa..tapi tak kisah pon mane2..
tertgk rambut awek sebelah tu pula.haha.astgh..
jaya jr said…
orang johor ni tahap freehair die tinggi sikit..huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka