Skip to main content

motivasi pagi

huhu..saje je nak update pagi-pagi sebab tak nak tido lepas subuh..aritu pergi makan domino's pizza ade member belanje..mantap..da 2 malam asyik memerut je..nasib baek petang semalam boleh beriadah bersama kawan..ade laa jugak aktiviti me'nyah' kan lemak dari badan..

sekali lepas makan aritu jumpe mesin timbang2 tu..yang ni mahal sikit..kene letak 20 sen x 2=40 sen..sebab die boleh keluarkan resit..haha..mantap punye mesin..tapi tak tau laa hasilnye tepat ke tak..


haha..biase-biase je ni..lepas makan..sebelum makan kurang lagi ni..haish

dengan hasil di atas,rase macam nak boleh jadi lebih mantap lagi..petang-petang klo free pegi maen,duk kat bilik maen dumbell..dumbell buatan sendiri,baru pegi sapu semalam tepi jalan..hehe..sekian saje sesi motivasi menurunkan berat badan secara percuma..



Comments

a's said…
hahahaha,dumbell batu bata ke? smart!!
jaya jr said…
naz:haha,xde laa ringan sangat 67 tu..kui3

a's:haha..tu laa pasal..penjimatan ekonomi tahap maksima..kalah pasaraya Econsave..
nabihah ramli said…
dumbell batu bata..wakakaka
tggi lebih kurang kita ni.haha.berat ja xsama.haha, mntap lg.:P
zulkbo said…
salam..
mantop tu JJ
tahniah...
zikeryhassan said…
aku rasa cuti ni aku gain lemak lebih. naik sem baru memang kena giat membakar lemak dengan tekun la jawabnya
jaya jr said…
nabihah:haha,suke plop..aku kene berjimat cermat leni..mu paham2 ah..haha..klo dok aku beli mesin exercise dh..

azhan:haha,klo lagi mantap tahniah2..keep it up bro..

zulkbo:terima kasih zulkbo :)

adrina:xde laa ideal sangat..boleh tajan je laa..

zikery:biase laa tu.aku ni turun naik je bile balik umah ngn masuk U..haha
.::WaNiE::. said…
bagi lelaki kire ringan kan tu
KABAKOGA said…
ganah mesin tu mat..
ade ke kat lelong?
klu ade nok bid gop
jaya jr said…
haha..xtau laa tun..aritu ade napok kat mydin..xtau laa ye nk jual ke dok..napok ramai gok duk keliling..
Shey Hemsem said…
okay , berat ku hanya 23kg , ahahaha ! tett :D
jaya jr said…
haha...ringan banget sich..xmakan ke ape ni..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka