Skip to main content

this is not life saving device

haha,juz a simple hideous step but suddenly sound intresting..using facebook to flirt someone either gurlz or boyz(apesal kene ade 'Z' ???)..

haha..cancel-cancel..tak sanggup lagi nak buat entri fully english..makan mase sikit kot..padahal nak buat entri panjang sejengkal je..nak share care nak ngorat awek yang mungkin agak mudah..haha..tapi kena guna fesbuk iaitu laman sosial semata-mata yang tidak mampu menyelamatkan kehidupan..haha

  1. aim mane awek ataupon pakwe yang anda berminat..tapi check dulu relationship status..kang tak pasal2 ambik orang laen punye..
  2. add friends pastu tingkatkan usaha mengomen mane2 status yang dipublish awek@pakwe tersebut
  3. lepas komen banyak2,beralih kepada private message..try mintak nombor telefon..
  4. klo dapat teruskan langkah2 macam biase mengorat awek menerusi telefon pulak..done.
kan dah selesai entri mengarut rekaan semata-mata..tapi ni dah dibuat eksperiman dan ade respon yang baik..haha..tapi tuan punye blog ni tak pernah try lagi..saje je share-share..jika anda terkena step2 di atas paham2 je laa..haha..ni care terakhir ni..bagi sape2 yang tak konfiden nak mintak nombor depan2...sape2 yang sekali jeling da dapat nombor tak payah laa try..makan mase lame jugak ni..kui3

kalau gambar profil macam ni kompem aku tak nak layan..haha..perasan lebih..


Comments

Fieka Shafika said…
hahahah... memang betol merepek..
zikeryhassan said…
kau tak penah try. tapi mesti kau jadi mangsa kan? ahaha
dsyairah said…
pemblog ni mcm penah try jek..
haha XD
Anonymous said…
ni mesti penah try tp xmo ngaku en? :))
jaya jr said…
fieka:hahaha..

zik:haha,xde laa..xpernak kene dan tek pernah cuba pon lagi ni

dsyairah:tidak sama sekali..saje je nak share ni..haha

eziatul:xde makne nye taknak mengaku..ni hanay membuat perkongsian secara umum..haha
amira said…
hurm... taw dah la taktik.. so i'll never fall in love dengan taktik yg macam nih.. haha
KABAKOGA said…
Banyok ngat kelih drama ni mat..
jaya jr said…
amira:haha,layan je..nampak banyak sikit respon dekat komen tu..kui3

kabakoga:dop pom run..jepah blajo ngn member die..die cite kat aku..kes jepah aa entri ni ade..haha
qee_la said…
ni la guys zaman sekarang. dah takde modal laen nak ngorat. HAHA
diana said…
jangan tak percaya ,
ada jugak yang guna taktik ni mengorat bini orang..
hahah..
mujur bini orang tu cintanye kuat pada suami..
hhahah
jaya jr said…
qeela:haha,mane tau guys???perempuan pon same je zaman skang ni..sape tau kan..

diana:haha..betol2..lelaki yang ngorat bini orang boleh masuk kategori tak betul..ramai lagi perempuan2 yang xde suami..haha
PuTRiTeDDy said…
eyt,..yeke bukan pengalaman penulis ni?ntah2 penulis kot yg wat cnie :) jz kidding!
PuTRiTeDDy said…
neway nice info, skurg2nye sy taw guys di luar sana yg penah wat mcm tu kat sy haha
jaya jr said…
haha..betol laa..tak pernah cuba pon lagi..saje share..cerita dari kawan..haha..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka