Skip to main content

satu,dua,tiga,empat

ni tag edisi budak tadika..dari PUPUT..kene bilang sampai tujuh rasenye..tapi lepas bilang tu kene bercerita sikit..cerite je laa pape pon..1,2,3

*pertama*
aku tengah cuti..cuti dari bulan 3 aritu..
lame gile-gile..xpernah cuti lame ni..
cuti lpas SPM pon kejap je..awal2 cuti semangat nak keje..
tp da cuti lame sikit habuk pon xde..aku keje kecil-kecilan kt umah..
blog pagi petang siang malam..kui3..

*kedua*
aku ade ramai kawan..kawan waktu senang dan kawan waktu susah..
tp sori laa kadang2 x dapat penuhi semua permintaan member..
aku tolong takat yang mampu je...

*ketiga*
aku ade kete second-hand..x lawa sangat..tp sedap bawak..
tengah berkira2 nak modified,tapi x tau bile bleh terlaksana..
haha,klo bleh jadik macam transformer lagi ok..
klo nak cat,nak cat oren ozzy..tp mahal gile..
cat warne merah suda..wakaka..

*keempat*
x sampai setahun main gitar..
x mampu menggoreng gitar lagi..haha..
maen lagu simple2 je..
tapi rase boleh meningkat dari semasa ke semasa..
hahaha..

*kelima*
cuti da x lame ni..ade sebulan lebih2 lagi..
aktiviti harian sah2 bertukar..
harap boleh study sambil blogging..
harap engineer blogger bleh bg info banyak sikit..
bleh sambil menyelam,minum air batu campur..
kuang3..

*keenam*
aku ade banyak hutang bab tag..
sejak kebelakangan ni je rajin menjawab tag..
sape2 yang lame dan x terjawab,sori eh..
x bes sebenarnye hutang2 nih..
jgn jadi along ye blogger..
kesian friendstop nanti..
hahaha..

*ketujuh*
rase nak makan mee goreng,air kelape,keropok lekor..
makan ngn mmber kat pata batu burok..
kah2..
lapor2..

Comments

nk gak kepok leko......uwaaa....i'm starving kopok leko ganu...
Encik Tikus said…
wohoo,pandai main gitar. lagu ape pandai derr ? :P
jaya jr said…
si jari:haha,meh sini duit nak pos..huhu

encik tikus:peterpan,tilu,aizat..
latest ngah blaja ana rafali punye..huhu
zikeryhassan said…
kepok lekor + air nyor, memang terbaek. makan pula time petang2. memang masyuk. ahaha.
SyimaSyaz said…
bab kopok tu yg tak tahan tu
jaya jr said…
zikery:haha,masyuk..meh duk skali..tp x tau nak sembang pasal ape..haha

syima:haha,sape bleh tahan kepok lekor yg sedap di samping air tebu ke..haha
p3perak said…
pantai batu burok x best.. makan kopok lekor kat seberang takir.. best oo.. x tipu.. try la.. hehehe
jaya jr said…
haha,try smue dh..
seberang takir,tok jembal,airport..
tapi batu burok dekat sikit nk g..
hahahaha..
reen_sofee said…
yg first tuh aku tak suke.
jgn laa cakap pasal cuti weh!
syahdu aku bace!
hahaha
gedik!
xaturen said…
Bila nak kena laksa P.Pinang lagi ha..?
jaya jr said…
reen:haha,biase laa..ade cuti,ade blajo..nanti da keje lagi xde cuti..cuti umum je..klo cikgu laen aa..huhu

xaturen:laksa penang baru makan ari tu..kui3
zikeryhassan said…
tak duduk sekali mmg xtau nk sembang apa. kalau da duduk skli takut 3 hari 2 malam pun tak habis. ahaha.
Irwan Amit said…
sunggoh pelik tag ini.. hahahahaha :)
jaya jr said…
zikery:haha,betol jugak..

irwan:memang pelik,x caye cari blog puput..kui3
Nur Su'aidah said…
nak air kelapa! haha. tak masal
+akufobia+ said…
nak bikin kereta,duit takde,diamdiam je.haha.
jaya jr said…
haha,bukan xde duit,,
buat kerje kene ade plan bro..
bukan nk pakai kete satu je..
kurang2 2 bijik,superbike satu..
Anonymous said…
bulan julai msk sem leh mkn kepok lekor+celup tepung kt pantai teluk ketapang~~
^__^
jaya jr said…
haha,ade sebulan lebih lagi cuti..
pantai teluk ketapang pon bes jgk..
iqbalsyarie said…
bestnya cuti!!!aaa

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka