Skip to main content

kopi-mate hari ini

hari ni ari selase..cuace pon sejuk2 dingin j pagi tadi..tp aktiviti jalan macam biase..bagi yang ala2 kambing tok ketua cuak sikit nak mandi..tapi bagi aku ok jee..mandi kasi segar sikit..bile smue orang pegi skolah,aku masuk pejabat aku..sambil dengar hotFM..masyuk jugak..AG hotFM naek public transport arini..die try rase sesak tahap mane naek bas pegi keje..haha

sebab nuffnang iklan pasal coffeemate skang ni,aku ade cite sikit..pagi tadi aku ber'kopi'-mate ngn sahabat setempat belajar..haha..klo nak spesifik sikit die ni ade punye blog macam aku jugak laa..blogger sang harima..aku bermula dengan blog sebab sang harima ni 1st yg berblogging dlm bilik aku..terpengaruh kot,++ rase nak cube..haha..oleh kerana aku ni suka jalan-jalan cari warung,so xde masalah laa bile die ajak aku breakfast..dengan pantas dan tuntas aku kasi peta sikit jalan nk sampai umah aku sebab die da lupe..

1st aku masuk kete die cakap nk tengok lagenda budak setan..kt terengganu xde panggung,tapi ari tu parents aku cakap ade..aku pon x pernah dengar @ usya..kami try usha,tapi xde pon..nk kene tanye balik parents aku ni..ape lagi,cari kedai nak sarap laa..die je yang order nescafe..aku order milo..so aku laa yg jadi kopi-mate die..hahahaha..aku da jarang minum nescafe skang ni klo nak banding zaman skola dulu..sebab nk study lewat malam kene mai nescafe dlu secawan..


ni kot citenye,x kluo lagi die da sibuk nak tengok..aparaa

haha,tapi lewat malam aku sampai ke mane laa sangat..takat pukul 1 lebih2 je kot..melaenkan esok nye cuti..sambung subuh terus pon xpe..bkn ape,sebab aku ni liat sikit nak bangun klo tido x cukup jam..haha,sampai situ je..saje je nak bagi tau hari ni aku breakfast kt warung berteman..biase layan blues sorang2 je kt warung..ahahaha..

>>>aku pelik dan hairan,cite ni kluo lambat lagi,macam mane die da boleh excited ajak aku cari panggung..sigh

Comments

Yatre Hayati said…
nescafe da tak in trend da skang sebb da abes beljar..kasi pening je a nescafe tuh
farahfatihah said…
cite ni sure best!!! baca novel pun dah best..jom2 ramai2 g tgk
waa lagenda budak setan..best woo novel dia..hopefully cerita pun best nanti..

eh kan ada lisa surihani..of kos la best!!
wadud@duad said…
kat Aceh panas maaa.. best la ko kat mesia cuaca sejuk,, ntah ada salji @ salju per..hahaha
rizal jabai said…
ececeh..mnom kopi ngan belacan boleh??
tak ckup tido mnom kopi,mate nnt lebam2..huu
SwEetForEst said…
ohoooo..sweet pon nk pi tgok cite tu ler..

^___^
Anne Boleyn said…
best ke lagenda dak setan ni. bc komen2 kat cni br tau novel pon ade. Haih~
jaya jr said…
yatre:boleh jugak minum kopi,tapi jarang2 je

farahfatihah:haha,jom tengok..

faizal:haha,lisa surihani kn tengah top lepas cite adamya..top kot cite ni

wadud:haha,xde laa salji,sejuk biase je..cuaca pon kejap panas,kejap hujaan..

ijai:xde nye kopi ngn blacan..kene apendik terus sape yg minum..haha..

sweet:haha,memang boleh di tonton bersama teman..

anne:ade laa novelnye,harap movie bes mcm novel..haha
Encik Tikus said…
cerita tuh dengar macam gempak je, pelakon dia pun gempak :)
sophie said…
comeyhnya gmbr lisa dlm tu!nak tgok!!
jaya jr said…
encik tikus:haha,tunggu..lambat lagi..

sophie:tengok jgn x tengok..mane tau terjumpe kat midvalley..haha
reen_sofee said…
ko dok ganu ke?
huhuhu
dulu aku eager giler nak g sane!
huhuhuh
weh!
cite tuh cam best jek!
huhuhuh
kalo ikut novel die sedap laa
kalo ikut movie tak taw lak.
download dah arr. hahaha
Nurul Insyiraah said…
cite nie bestlah kakak JJ..
p bace novel dia san..
huhu;))
akuvision said…
itu la KT mana ada panggung ye tak, meraban cari jugak dulu
Hasmadi said…
citer budak setan ni aku dah baca..lama dulu dah...rasanya dlm thn 96 kot...mmg best giler citer tu...
shey said…
nak tgok !!!
gades ain said…
nescafe teman sejati bile exam week & stdy week. hahaha ;))
jaya jr said…
reen:haha,ye,aku duk ganu je..blajo j luo ganu..tengok panggung aa..sokokng filem melayu..huhu

insyirah:sajeje maen2kan pakcik nih..haha

AV:dulu memang ade,tapi skang ni da xde..huhu

hasmadi:kite tunggu die punye filem pulak..haha

shey:ok,tapi tunggu kluo panggung dlu

ain:haha/..betol3..tongkat ali pon ok jugak
farysa said…
tu panggung lain kot
hihi
~ar!eyko san~ said…
ary dh bce novel tu..hope cter dye pun best gak =))
jaya jr said…
farysa:hehe,x tau laa panggung mane..pelik jugak dgr ganu ade panggung..

arieyko:haha,tunggu j la 3 jun pasni...
Aidi-Safuan said…
hahahaha... carik awal2. nanti boleh tempah tiket kot. :)
jaya jr said…
haha,tempah k,x tempah k,ganu xde panggung..kL3..haha
sensei14 said…
cite ni nmpak sgt best..nk tgk jugek
yoro okino said…
sungguh maju mmeber kamu..huhuh~~
jaya jr said…
sensei:haha,tengok laa kt panggung 3 jun ni..

yoro:tu laa pasal,xde angin xde robut die ajak pegi tengok..haha
Alynn Notnot said…
x thn la minum nescafe, nnt migrain :(
salam..
xtaw na kmen apa da.. sbb sgala kmen yg ct na sbut kwn2 len da sbut.. hehek.. :))
skian.. :)
wassalam..
+akufobia+ said…
uhhuhh.lisa.aa.(pengsan.)
jaya jr said…
alyn:haha,lepas minum jalan tengah panas..pening laa jugak..

ct:xpe,trima kasih kerana sudi masuk ke sini..huhu

akufobia:haha,rilek aa,die makwe org kot..
Nur -al- Ain said…
ain pun dr minggu hari duk ingatkan en fairul kosongkan jadual 3 june. heheee ;p tak sabar nk tgk!
anastasyea said…
mmg jd trend opismate kita pon suka minum nescafe, kalu x ngantuk giler.
tapi org kata x bagus minum slalu sgt.
Awak try baca novel LBS, mmg besh...
jaya jr said…
ain:haha,awal nye plan..selamat manonton bile cite ni kluo

anastasyea:tu laa,kaffien ade efek..lebih2 klo diamalkan dari umur masih muda..sampai ke tua laa minum nescafe..
Anonymous said…
x sabar ni nk tgk LBS.

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka