Saturday, May 8, 2010

bile rase nak couple..


ahaha,,pertama kali aku libatkan bab couple dalam entri aku..ade tande pape ke ntuk diri aku???aku pon x tau sebab mase depan hanya Allah yang tahu..tapi aku rase nk tulis pasal ni lepas pulang dari KL airtu..punca nye sebaba adegan yg berlaku dekat McD midvalley aritu..haha..

sepanjang2 aku pegi mid tu,x sah klo aku x masuk restoran fastfood..walopon hanya untuk aiskrim..tapi klo beratur panjang sangat x leh jugak..aritu kt McD aku beratur macam biase..xde nak potong2 line macam beratur kat dewan makan zaman skolah dulu..haha..kesian junior klo dikenangkan..xpe,x payah kenagn sangat,rewind sikit je..ni nk cite pasal care mintak couple..

contoh macam ari tu,cashier mengorat pelanggan..haha..yang terkena bukan aku,tapi kawan aku,Mr.D..hahaha..nasib punye badan..tapi aku x jeles sebab cahshier tu bukan taste aku..haha..cashier tu org terengganu keje KL..sebab die nk ngorat Mr.D tu sebab Mr.D mmg ade rupe..salah satu sebab laen ialah Mr.D memainkan peranan mase tengah beratur tu..ntah ape yang die bersembang dengan cashier tu..

lepas da setel,da ambik sos,da dapat meja,tengah2 makan,tup2 cashier tu datang dengan wajah comel..dengan selamber die cakap nk nombor handset..mintak laa nombor ic dulu tengok umur..kertas x bawak,pen x bawak,ingt nk bagi burger lebih..haha..kitorang makan berempat ari tu..saspen jugak die nk nombor yang mane satu..skali Mr.D yang terpilih..haha..ape yang mampu nk buat...gelak aje laa..tapi x leh kuat2,takut Mr.D malu..terus lepas tu die x lalu makan..hahaha..

pastu sesi kitorang nk canang Mr.D..haha..tulis name atas bil pakai sos laa..lagi bengang si Mr.D..pastu kluar lagi idea kreatif,potong nombor yg ade atas bil,susun jadik nombor telefon..haha..last skali,tyme hantar nombor,budak2 ni x jadik bagi sebab mengenangkan Mr.D dh ade ramai peminat laen..haha..bosan kn entri ni..saje je cerite..assalamualaikum..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

34 comments:

EDDY DY said...

sabar jer la...ada rezeki jumpa la bakal teman hidup tu....

jaya jr said...

haha..
JJ cool je..
xde masalah pon lagi bergerak secara indie..

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahah,,,mcm tu punya cara ngorat awe tak suka..tak da class...~ jgn terasa ye ~

nanad said...

hoho..entry ni ok la bro ;)
pernah ade pengalaman cani gak time keje mcd dulu ...
tp terbalik ... customer yg gatall ..

ika honey bunny said...

haha.. gitu ey? ni mcm kes perigi cari timba je. haha

rizal jabai said...

haha...lau da jodoh..kt mcD pon bole nikah..haha

jaya jr said...

hawa:haha,awek suka cara yg tolong2 angkat buku die kan..huhu

nanad:haha,klo customer yang gatal,garu j dekat muka die..haha

ika:erk,mcm tu kot lebih kurang..

rizal:masalahnye tok kadi xde kat McD..haha

Muhammad Safie said...

rilek bro...

runiera said...

hahah agak lucu entry ini

rObin@ayuE said...

hehe..lawak la this entry..xpe jodoh pertemuan kan ditangan tuhan..=)

jaya jr said...

safie:haha,saye memang rilek je..kawan tu yg gabra..

runiera & robin:haha,mmg luce kot..muke kawan tu laen terus lepas tu..

MissXYZ said...

huh JJ dasat sungguh kwn mu itu...
leh wt novel ni....

JJ kne tunggu awek dari nandos la plak k... wohaaaaaaaaaaa...

reen_sofee said...

kire brani laa cashier tuh weh!
ingat ramai pompuan brani nak mintak nombor straight forward cenggitu??
hahaha. bertuah MR. D! hahahaha

~ar!eyko san~ said...

sabar tau..nti smpai jodoh msti hidup bdua lalala =)) pape pn kim slm kt MR.D wink2*

jaya jr said...

miss XYZ:mmg dasat..nandos???kenetunggu lepas ni ah..haha

reen:berani owh..dh aa datang sorg er.haha..MrD memang bertuah..agaga

arieyko:tu laa..jodoh pertemuan di tangan tuhan..kk,nanti kim salam..nk add FB pon boleh..

Kapten said...

kesimpulannya dapat tak awek tu no Mr D??



Hot!: Ciri Wanita Idaman Lelaki

jaya jr said...

haha,x dapat laa awek tu number nye..
kesian kt Mr.D nk lelong2 number die..
hahaha

sweeTSour said...

uik mesti Mr.D ni hensem kan..Kim salam kat dia lah..hehehe xpasal2 dia glamour kat cni...

Loyar Lawa said...

cian awek tue hampa la dia...muahhaaa..lawak2... anyway kim slm kat MR D... ahhahahahaa

maCy said...

um, nape msti mcD?
kalo bnje maCy pasni msti ad owg ngorat jj jgk..lalala

pago" said...

rileks, bila dah jadi engineer nanti.
bederet la yg nak.. haha.

Azizul Luqman said...

senanglah kalo camtu...
xpyh susah² tackle awek, awek yg tackle kite...
hohoho... :P

jaya jr said...

sweet tsour loyar lawa:haha:boleh j kim salam..tp xde kirim mcd skali k???

maCy:McD laa sebab pegi mkn McD..haha..maCy blanje jj cmne pulak???

pago:insyaAllah..ok jugak awek2 yg datang ngorat.

azizul:haha,memang senang..pegi jln2 j ade org ngorat..haha

Iocus Theoda said...

hahaha...kalo ramai straightforward mcm ni, susah la nk keje silent postman camnih...kat skola slalu jd tukang anta surat XD

kain_sari said...

kelakar citer awk nie..heheh..;p

jaya jr said...

locus:haha,biase laa kot..posmen x bergaji

kain_sari:eh???penulis rase mcm biaes..tp ramai org kate lawak..konpius2..haha

<3 fA_fiE <3 said...

wah...beraninyeee gurl tu..adoi malu kot ramai2 laki ctu lgpun. haha.

suspek la gurl ni. hehe.

penulis,moga dpt jodoh baik..kte doakan..doakan kte gak. hehe .btw, jumpe kt gombak ! :))

cik kuntum said...

ki3.for me,entri ni sgt comel! :p

Memorable Maiden said...

kre nye mr.D bg ke x???

jaya jr said...

haha,mr.D x bagi..kitorang acah nak bagi..kui3..tp las2 x bagi pon..huhu

Eady Minn said...

errr...rase macam kenal je Mr.D tu...adakah ianya salah seorang sahabat uia anda ?

jaya jr said...

haha..salah seorang sahabat UIA

Eady Minn said...

ouhh..memang kenal kot rasanya. yang terengganu tu ke ?

jaya jr said...

haha,peteh ganu peteh aa