Skip to main content

sape patot jadi king???

haha,jumpe lagi di pagi jumaat..nak update malam tadi,tapi ade keje..nak update awal pagi tadi pon ade keje..keje ape???aku bukan ade keje pon..blajo pon blom habis lagi..haha..keje laa sikit..keje yang disiruh otak dan diarahkan oleh ibu bapa..yang disuruh otak ailah pegi jogging..x tulis macam biase sebab da 2 minggu skip jogging..haha..perkara ni x boleh dibiarkan berlarutan sebab jap lagi cuti skolah musim org kawin..banyak kedai nasik minyak nak dibuka..haha..yang di suruh ibu bapa pulak anto adik pegi tuisyen..huhu..

jadik ni lah saat dan ketika ade masa lebih sikit..haha..tapi kenape tajuk pasal king???bukan nak gempak ke nak ape k,tapi nak tanye sape patut jadi king..blogwalking k updating??sape patut didahulukan..klo tengok dalam iklan "rakyat didahulukan pencapaian diutamakan"..tapi aku x nampak satu hape pon lagi..sukan x kemane,politik masih ragu2,ringgit malaysia masih murah seperti biasa,kereta mahal..susah lagi rakyat malaysia nk berbelanje nih..rasenye sebab tu blogwalking dijadikan pilihan ntuk menjana nuffnang..hahaha...

klo blogwalking didahulukan,ok jugak..dapat up trafik..haha..ranking alexa boleh naek..nuff pon boleh terklik..boleh bagi ayat ngorat sikit..haha..bukan menggatal,saje bergurau..bace2 profile sikit..tp majoriti blogger di sekeliling freindstop sudah berpunya mahupon berumah tangga..so JJ memang berblogwalking semata2..tapi x bes jugak blogwalking je..mesti nak ade bace2 jugak..gambor2 ke sekeping dua..cerah sikit mate..sebab klo blogwalking memanjang penat jugak..haha,boleh krem urat tangan..

di situ pulak muncul kelebihan mengupdating blog..boleh bagi pembaca bahan bacaan yg baru,sudut pandangan yang baru..xde laa bile sampai satu2 blog tu khatam entri same 2-3 kali..huhu..klo gambar pulak,bile da tengok tu,klo sape yang sumber kewangan x kaw2 lagi boleh usha2 dulu..gambar pegi pulau k,pegi oversea..huhu..baru mengancam..sebab environment kat sane terbaek..update jugak boleh jana otak blogger ngn cara penulisan baru sambil memperkemas yg sedia ade..huhu

2 pendapat tentang update dan blogwalk ni hanye aku punye j.saje tulis kt sini..haha..laju sikit dari tulis dalam buku..pastu klo air tumpah rosak buku,rosak tulisan..xde makne..haha..klo kt sini,boleh save,boleh publish..selamat..hehe..


mungkin ini yg dicari???

huhu,xpon tengah pening nak cari idea

***ni hanyalah pendapat je..sape2 berhak nk blogwalk ke,update ke..xde mase kite blogwalk,ade mase dan idea,kite update..haha

Comments

buðak xnakaℓ said…
2² perlu utk kesihatan blog :p
reen_sofee said…
aku lebey ske blogwaking.
dapat ilmu baru.
nak harap aku bagi ilmu ntah abad bile laa.
hehehe
Anonymous said…
suke hapdate n kongsi. ase dhargai. so, kne la mghargai gok~ huhu
jaya jr said…
budak nakal:haha 22 penting..

reen:abad 2020..haha..yakin boleh

maCy:haha,boleh j bab harge menghargai ni..
wadud@duad said…
tu lah pasal, kerajaan memang serabok.. haha..
ape2 pown, yang penting blogwalking.. :p
Itu Niza said…
btul2.. blogwalking, mcm aq karang nie >.<
mohamadfbi said…
hahhhaha..banyaknyer hahahaa...terhahahhaa baca tadi...

errrkk, standardla, fbi pun kalau cuti balik kg jadi driver antar adek sekolah..weehhhehee
jaya jr said…
wadud:blogwalking dan terus blogwalking

niza:haha,same laa kite..

fbi:tu laa pasal..sebab da biase,,lepas ni kene kontrol..trimas atas teguran,,hahaha
zikeryhassan said…
kingkong yang patot jadi king. ahaha. tak pon lawak king :P
rizal jabai said…
berblogwalking sambil membaca update entri...macam mkn nasi ade sambal belacan..baru masyukkk
MissXYZ said…
blogwalking sambil dating... mesti hebat kehkehkeh....

kesihatan yg baik penting utk BW lalala.... =)
Azaziah Hani said…
update blog sambil blogwalking dan leh dapat info2 dari blog lain
amirah said…
kita memberi kita nak juga menerima kan, bila kita dh berkongsi sesuatu w/pon 1 ayat kita pasti nak feedback dan kita sendiri mesti nak kongsi apa2 drpd blogger lain :)
nuriz said…
menulis sihat untuk kesihatan minda, blogwalking bleh dpt kwn lagi. :)
jaya jr said…
zik:lawaking macam nabil klo ade blog memang mantop..trafik berduyun..xyah BW

ijai:perbandingan yg baik..tapi aku x mkn sambal belacan..haha

missXYZ:tu laa,klo demam sah2 x dapat BW..

azaziah:sokong2..stiap ade info2 tersendiri

amirah:betol2..mesti ade sedikit pengahrapan..huhu

nuriz:menulis otak cerdas,BW mcm sisial alam maya selaen fesbuk
JMR said…
blogwalking smpai penshan...
Yatre Hayati said…
blogwalking sambil updating. cara tak? heee
ieQa sWetLuv said…
seimbangkanla keduanya k.. =)
jaya jr said…
JMR:bahaye,klo pengsan sleepwalking jadinye

yatre:blogwalking sambil updating ok jugak

ieqa:peace..balance adalah terbaik
nas said…
nas pulak blogwalking disini...ehehhehe...nas pown tengah nak update nie....tapi blogwalking sekejap..:)...thx singgah
HonEyBuNNy said…
setju...ada idea baru hupdate blog...n mood...ehhe
jaya jr said…
nas:welkam2..huhu

honey:xde mood mlas jugak nak update..haha..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka