Skip to main content

hari ni berpeluh2

penat gile ari ni..dengan semalam tido dalam keadaaan x puas hati kenangkn malaysia kalah ngn jepun..pagi tadi bermula segala aktiviti..
  1. ade urusan ngn sepupu pasal nk tukar name kete(skali kensel)..sebab tu x blogwalking pagi
  2. sebab bengang kluo xde buat pape,aku cari makan..makan nasik kerabu mintak nasik lebih.
  3. lepas tu aku lepak umah kawan sebab die nak bagi cd game..
  4. mase nak balik tengok ade kompuond MBKT dekat kereta..zzzz..kompound pukul 11.00,aku masuk kete pukul 11.15(sumpah x berbaloi kene kompaund)
  5. balik umah lepak kejap..
  6. pastu kene klua beli makanan adik sebab abah aku pegi kursus..balik lewat,petang..
  7. lepas bli makanan pegi naek atas pasar payang cari tempat bayar kompound..pusing ntah brape kali baru jumpe...(xde tempat rendah sikit ke nk buat kaunter selaen tingkat 7 pasar payang??)
  8. lepas tu ambik adik balik skola..
  9. jap lagi nk pegi tengok kawan operate lutut kt hospital...(kawan lame smoga kamu cepat sembuh)
punca aku penat ari ni x laen x bukan sebab kompund tu dan pusing2 mase nk bayar..grrrrr

Comments

sI tEDI said…
wah! panjang scedulenya.
EDDY DY said…
moga kwn ko tu sembuh dan selamat dlm pembedahan tu...wahh anak mithali ko rupanyer yer....Good2
s h e e said…
isk2...ade gak org lg bz dr sy...pe2 pon senyum selalu k...

semoga kawan jaya jr cepat sembuh...
dpt kompaun??sabi yo r,..sy pn da pnah kna..lewat bper minit je..mmg bengang kott.
kak ina kl said…
salam..tak apa kalah..hari ni mana tau boleh menang..
Sang Harima said…
Mat, denda mbkt takyoh bayor le..
reen_sofee said…
penat btol ye kau?
tapi berehat sebentar bersama kit kat!
heheh
.::WaNiE::. said…
huih hebat haritu kene kompaun aritu gak bayar
SyimaSyaz said…
brp henget kena?
MissXYZ said…
JJ... list baek punya...
mane tau ade awek nandos bace blog ni... boleh terpaut dgn blogger berhati suci...

oh wowwww... =)
jaya jr said…
tedi:memang pangjang..huhu..

eddy:tdi da tegnok kawan tu..die cakap x lame ambik mase nk sembuh..

shee:huhu,senyum sokmo...

puan nurhanis:memang da sabo,klo x lame cari tukang saman tu..

wawa:berpeluh dan berpeluh lagi

kak ina:skang ni 2-2..cuak2

sang harima:abah aku suh bayor gk..kene g aa

reen:haha,kit kat bes..

wanie:memang aa..x suke ade masalah ngn MBKT ni..

syima:rm40,tapi ejas2 dapat rm10

miss XYZ:haha,xde maknenye..
Aby Umy said…
salam kenal sobat dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ada waktu singgah lah ke blog saya.. :)
ini aktiviti harian eh?

rumusan ..=)
AiZ said…
peluh-peluh macam ni kene minum slurpee.. ^___^




baca dan komen ape je disini
>> Cara comel dan meriah untuk tunjukkan mood anda pada pengunjung blog
hans said…
malaysia dah menang lawan denmark
annadzirah said…
waduh waduh.
kesian kamu ya..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka