Skip to main content

pelita

haha,hujung minggu bosan2 xde keje ni update laa entri satu due..tapi nk ulas pasal ape,harapkan idea mase nenaip ni je..1,2,3,go..k,idea da datang sikit2..nk cakap pasal piala thomas yang malaysia kalah,x payah pon xpe..bkn sebab x tau @ x bengang,tapi x mau ulas pasal ape yang org semua da tau..penat je laa menaip klo buat jugak..cakap pasal aktiviti hujung minggu suda..

kt area KL rasenye ade jomheboh hari ni..dekat putrajaya..haha,klo aku ade dekat2 situ,pergi melawat jugak kot..cakap pasal jomheboh ni,aku pernah buat satu perkara yang agak melampau laa..pegi 2 hari berturut2..haha..hari pertame pegi jalan2,beli laa barang sikit2..hari kedua aku pegi nak tengok konsert..peh,klo duk berjiran ngn bukit jalil xpe,tapi hostel dekat PJ..mencabar jugak laa nk pegi ke bukit jalil tu..sebab xde kenderan persendirian,naek bas sampai stesen universiti,naek lrt pastu transit kat masjid jamek..peh...org berduyun2..bleh pulak aku buat camtu..

tapi suke laa dapat ambik gambar..haha..ambik gambar ngn nurul shuhada & diana danielle..pastu mase pegi solat,jumpe wahid senario..die sorang je figura yang selalu menapak kt surau tu..yg laen x nampak sangat...harap2 ade laa ramai selebriti macam wahid ni..bagus je tengok wahid camtu..semayang pon x terburu2,tunggu berjemaah..ramah,rendah diri..boleh kate warak laa..huhu..

cerite pasal jomheboh pulak..yang tajuk 'pelita' tu apehal???haha,langsung xde kene mengena..tapi tu tajuk lagu A.P.I @ angkatan pemuda indie..++ da jumpe kord gitar,boleh laa try..huhu..

sekian,jumpe lagi...



Comments

iqbalsyarie said…
wah..bagus lah kalau solat boleh dijaga juga wlpun artis~kebetulan...sy pun ada cerita pasal solat kat blog sy.hehe
<3 fA_fiE <3 said…
alhamdulillah..bgus wahid..wahid mmg baik ..:)
Alhamdulillah...kdg2 jom heboh ni bile banyak sgt program semua yg pntg lupa...pdhl kemudahan ada..semoga semua akn jd cam wahid..amin
jaya jr said…
iqbal:ok.kejap lagi pegi tengok

fafie:tu laa,wahid baik..hehe

hawa:betol,surau xde laa jauh sangat..klo da VIP,selebriti,mesti da ade tempat rehat,lagi senang..
bagusnya wahid! :)
alhamdulillah.
Nuraisyyah said…
hmmm..bgus la wahid senario..ikon yg patot d contohi sume artis2 kat mlaysia ni..hmmm.. :)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka