Sunday, May 9, 2010

hari ni hari ibu..


haha,aku ni memang ade kat dunia sebab mak aku lahirkan aku..aku panggil mak aku mama je..hehe..hari ni aku baru j kenal2,lawat2 blog sop..skali da kene tag..haha..aku ni kurang sikit bab tag2 ni..tapi kali ni pasal hari ibu,boleh la layan..die suh cakap pasal ibu...

haha.alhamdulillah,Allah bagi kt aku mama yang baek,pandai masak,pandai kemas umah,pandai beli2 baju..haha..pndai smue la jawab nye..hehe..dulu kecik2 die slalu suh aku pijak blakang,picit2..tapi dah bsor ni x pijak laa..makin sakit ade rasenye klo aku buat..haha..mama aku keje cikgu je.kang ni die jadi guru besar dekat satu skolah kt daerah kuala terengganu ni laa..umur 49..da x lame nk pencen..hehe..lepas pencen aku nk ajak mama bukak kedai makan ngn aku..haha..mama jadi tukang masak,aku jage kaunter @ pelayan..

nk cerite selame aku ade 20 tahun bersama mama atas bumi Allah ni memang x cukup dlm entry ni..tapi paling ringkas aku tulis aku manusia bertuah dapat mama sebegini..taun lepas mama dapat ijazah dari UIAM(universiti yg aku nk register bulan 7 ni)...harap2 aku dapat laa ikut langkah mama..lambat lagi kot nk grad..huhu..

ni konvo hujung taun lepas




pastu hasil kerja keras lagi kt skola bersama guru2,mama dapat peluang pegi australia..pagi tadi baru aku pegi anto dekat airport..ramai jugak guru besar seangkatan dengan nye pegi lawatan tersebut..best2..bile laa aku nk pegi oversea..mknenye mama aku sambut hari ibu kt oversea laa taun ni..hehehe..aku kt umah tunggu je mama balik sebab da pesan ole2 dari australia..hahaha..terbalik kn,patot aku yang bagi hadiah kt mama,tapi mama pulak yang kene bawak balik hadiah kt aku..agagaga..

ni gambor kt airport semalam





ucapan penutup:kepada mama,nyai,mak long,mak ngah,mak andak,mak teh,mak tam,mak usu,cik,mok anjang,cik ngoh teh,cik de,wan ji,cik nah...dan semua ibu di luar sana..selamat hari ibu..may Allah bless all of you


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

23 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

semoga ibu kite semua diberkati..amin

~buNga cEnGkiH~ said...

hmm,,airport trgnu da besa ke skrg?lame x pegi..kui3..

jaya jr said...

hawa:amin..

bunga cengkih:besor..g aa tengok skali..haha

~buNga cEnGkiH~ said...

hoho..bereh boh..airpot tu wk penebngn domestik je ke?ke oversea pon ad skali?

zulkbo said...

salam pagi..
selamat menyambut hari ibu

HaiDa HiDa said...

salam..
selamat menyambut hari ibu..
insya'allah, awak juga mmpu mengikut jejak langkah mama awak.. GUD LUCK k.. :)

miss hav0c said...

camat ari ibu tuk ibu awak ye

jaya jr said...

bunga cengkih:ade transit kt klia,ade jugk direct oversea..

zulkbo:salam pagi..huhu

haida:insyaAllah..

miss havoc:huhu,nanti die balik dari australia JJ bgtau..ahaha

~ar!eyko san~ said...

morning morning...
salam hari ibu sedunia..

reen_sofee said...

adoi bestnye g oversea.
pesan kat mama ko beli ole ole ntok aku gak weh?
hehheeh.

Sang Harima said...

salam hari ibu awak semua!

AiSyAh HuMaIrAh said...

Setiap hari adalah hari ibu.. Sambutlah hari ibu setiap hari.. =)

jaya jr said...

arieyko san:moerning!!!

reen:haha,klo beli xleh pos..haha..buat perhiasan je

sangharima:salam hari ibu awak jugak..haha

aisyah:betol3!!!

shey said...

selamat hr ibu to my mummy , to ur mama , and to all mothers ! :))

Nuraisyyah said...

mario --> sila ambil ur sunshine blogger award di blog aisya k..btw, tahniah..!! hahak :)

Nuraisyyah said...

alamak..tsilap!!..to JJ..bkn mario..hehe..ampun ye tuan blog.. :)

.::WaNiE::. said...

terus lupa nak komen ape baca komen si nuraisyyah ni hehehehehe

kain_sari said...

selamat hari ibu buat maam awk..;p

Aidi-Safuan said...

huhu... try la beli bunga ari nih. konfem nyesal. gler tinggi harga bunga arinih

syue said...

fuyo. best gila dpt gi australia :) SELAMAT HARI IBU UNTUK YOUR MOM =)

Long Haffiz Long Hassan said...

airport ganu dh besar ke bro?haha..leh aku lepak men layang2 kt stu nnti..

hana said...

anak yang baik..
selamat hari ibu buat semua..

jaya jr said...

selamat hari ibu ntuk ibu2 kt blogger yg komen kt sini..huuuu